DESIGN INTERIOR

80 de idei care te vor inspira să aduci mai multă culoare în casa ta

    Culoarea este o unealtă decorativă puternică: poate să-ți ridice starea de spirit, să-ți lumineze o cameră și să te ajute să-ți pui amprenta personală asupra amenajării. Fie că abia acum începi să experimentezi cu culorile sau deja te-ai jucat cu toate nuanțele curcubeului, mereu se găsesc tot felul de moduri prin care să integrezi nuanțe noi în locuință.

    Cele 80 de idei de la Apartment Therapy, care includ de la mișcări îndrăznețe precum să cumperi o canapea portocalie, la proiecte mai mici ca vopsitul unor rafturi mici, te vor ghida să ai o casă mai culorată.

    1. Mobilă galbenă

    a

    Ce-ar fi să optezi pentru o piesă de mobilier mai atipică? Un fotoliu galben, de exemplu, nu doar că aduce o pată de culoare în amenajare, dar și luminează camera și îți poate oferi o stare de bine, fiind o nuanță caldă.

    2. Așternuturi pictate

    b

    Un alt mod de a aduce culoare în amenajare este prin tehnica DIY de tie-dye. Cu vopsea textilă poți să-ți vopsești manual textilele din casă. Deci dacă ai așternuturi care crezi că au nevoie de un makeover, e momentul oportun să te ocupi de ele. Pentru instrucțiuni și idei suplimentare urmărește aceste tutoriale.

    3. Casă colorată cu tavanul vopsit

    c

    O metodă la îndemână, care poate fi făcută cu un buget limitat, este vopsirea tavanului în culoarea dorită. Alege vopseaua potrivită și apoi conferă un nou look tavanului. Poți să vopsești doar tavanul, sau să incluzi și stucatura și o parte din perete, proiectul și ideea îți aparțin în totalitate.

    4. Galerie de artă pe perete

    d

    Dacă ai evitat până acum să-ți faci o galerie de tablouri pe perete din cauza amestecurilor de culori și forme, să știi că există soluții chiar și pentru cei mai înrăiți fani ai minimalismului și simplității. Poți alege picturi sau ilustrații care sunt din același curent artistic sau în aceeași paletă cromatică. Un alt lucru demn de menționat este alegerea ramelor pentru tablouri. Dacă îți place o amenajare cât mai organizată și structurată, alege rame similare ca să nu creezi o discrepanță între texturi și forme.

    5. Așternuturi colorate

    e

    Un dormitor mai întunecat poate să prindă viață cu un mininum de investiție. Renunță la așternuturile albe sau în nuanțe pale și înlocuiește-le cu unele colorate intens. Dacă totuși e prima oară când optezi pentru alte așternuturi decât cele albe, adoptă mai degrabă un stil cu nuanțe mai pastelate, să nu fie o mișcare prea bruscă.

    6. Accesorii de bucătărie pentru o casă colorată

    f

    Dacă vrei să-ți înveselești puțin bucătăria, o poți face cu ajutorul accesoriilor. Un suport colorat pentru cuțite sau ustensile va face rafturile și insula de bucătărie să iasă în evidență.

    7. Multe cărți

    g

    Cred că putem fi de acord că nu sunt niciodată prea multe cărți într-o casă. În plus, cu ajutorul lor poți adăuga culoare și stil locuinței. Așa că nu are rost să-ți ascunzi colecția prin cutii, ci să o etalezi în living. Indiferent de cât de multe cărți ai, poți găsi soluții smart de depozitare.

    8. Schimbă mânerele de la sertare

    h

    Data viitoare când te duci prin magazinele de mobilă și amenajări interioare, fă câteva fotografii la mânerele de la sertarele tale și caută înlocuitoare colorate. E o modalitate bună de a aduce culoare mobilei fără o schimbi sau să o vopsești.

    9. Scaun cu confetti

    i

    Dacă îți plac lucrurile strălucitoare și sclipiciul, uite o idee de proiect DIY pe care să o faci weekendul ăsta. Poți adauga confetti colorat la un scaun din acril transparent și a cre o piesă de mobilier magic în mai puțin de zece minute. Dacă nu vrei să renovezi un scaun, poți să încerci și cu obiecte mai mici, cum ar fi o tavă din acrilc, o lampă sau un set de coastere. Pentru instrucțiuni vezi tutorialul aici.

    10. Potențează arhitectura cu culoare

    j

    Nu trebuie să vopsești un perete întreg cu o culoare îndrăzneață ca să faci un statement. Poți în schimb să-ți canalizezi efortul (și vopseaua) pe detalii arhitecturale, cum ar fi la cadrul ușilor, la geamuri sau blocuri de culoare pe perete. Dacă te tentează o schimbare mai mare, pictează o ușă într-o culoare intensă.

    11. Canapea colorată

    k

    Ai în plan să-ți schimbi canapeaua? Dacă da, încearcă să alegi o canapea colorată care să-ți anime amenajarea. De fapt, nici nu e musai să cumperi o canapea nouă, poți să-i oferi un look nou colorat cu ajutorul unei huse. Cert e că dacă alegi o canapea colorată, va deveni instant piesa centrală din living, așa că gândește restul amenajării în funcție de nuanța ei.

    12. Etalează vase colorate

    l

    Dulapurile deschise în bucătărie au mai multe avantaje, printre care și faptul că poți să-ți etalezi vesela cea mai creativă și astfel să-ți decorezi bucătăria fără prea mult efort. Chiar dacă nu ai dulapuri deschise în bucătărie, pune pe rafturi la vedere căni sau farfurii colorate pentru o pată de culoare în amenajare.

    13. Semn neon pentru culoare în amenajare

    m

    Semnele neon au devenit populare în amenajare și chiar sunt mai piperate la preț, mai ales dacă vrei să-ți faci unul la comandă, efectul lor e pe măsură. Poți alege forme și culori deja prestabilite, dar dacă vrei să-ți personalizezi cât mult spațiul, fă-ți un semn neon la comandă.

    14. Mai multe covoare mici

    n

    Nu trebuie să cauți un covor mare colorat când poți să combini mai multe covoare mici, ca în imagine. Nu te limita doar la covoare pentru culoare, adaugă și perne decorative și alte accesorii mai mici ca să animi vizual camera.

    15. Lasă hainele să se exprime

    o

    Suporturile pentru haine sunt populare și comune în camerele mici, dar sunt ușor de transformat într-o piesă decorativă. Folosește suportul tău ca să-ți etalezi cele mai frumoase articole de îmbrăcăminte, cu diverse texturi și forme, ca să adaugi pete de culoare în cameră și să o faci mai distractivă.

    16. Covor fucsia

    p

    Un covor fucsia simplu poate uni elementele decorative din lemn dintr-o amenajare. Majoritatea oamenilor optează de obicei pentru covoare cu modele, dar unul colorat și simplu poate avea un efect la fel de plăcut vizual.

    17. Casă colorată cu lumânări

    q

    Încearcă să înlocuiești fiecare lumânare albă sau crem din casă cu unele mai colorate. Poți folosi orice nuanță, inclusiv auriu, ca să-ți decorezi cuibul într-un mod colorat cu ajutorul lumânărilor.

    18. Stil eclectic plin de culoare

    r

    Maximizează fiecare bucată din spațiu cu accesorii colorate. Poate că stilul eclectic și plin de culoare nu se potrivește tuturor, dar dacă vrei să-l încerci, casa ta va avea un aspect jucăuș și plin de viață.

    19. Perete vopsit pe jumătate

    s

    Nu ai un perete decorativ interesant? Nicio problemă, poți în schimb să-ți vopsești pe jumate un perete. Ai nevoie de bandă adezivă din hârtie pentru delimitare, un trafalete sau o pensulă și vopsea. E un proiect pe care îl poți face în cateva ore și va avea un impact major în estetica amenajării.

    20. Decorațiune DIY de perete

    ș

    Ghirlandele nu sunt doar pentru sărbători. Poți să-ți faci decorațiuni DIY colorate pentru perete în orice anotimp și în orice stil îți place. Ca inspirație, uite o decorațiune făcută din pom-pom cu ciucuri care animă un perete negru. Alege ce model te inspiră cel mai mult și fă-ți o decorațiune colorată pentru un perete cu personalitate.

    21. Tăblie de pat colorată

    t

    Un alt mod prin care poți aduce culoare în amenajare este cu ajutorul unei tăblii de pat colorate. Fie alegi o tăblie de pat cu material textil colorat, fie cumperi material și o recondiționezi. Dacă ești fana proiectelor DIY, uite un tutorial care te învață cum să-ți îmbraci singură tăblia de pat. Dacă preferi ajutorul unui specialist, contactează un tapiser.

    22. Decorațiune DIY cu litere colorate

    ț

    Poți să folosești literele din decorațiune ca să scrii un nume sau un slogan, cum a făcut bloggerița Emily Dixon în tutorialul de aici. Ia tot ce ai nevoie pentru proiect găsești la un magazin de bricolaj. Genul ăsta de creații pot fi și cadouri minunate pentru cei dragi.

    23. Șemineu vopsit

    u

    Dacă ai șemineu, ce-ar fi să vopsești cadrul în galben, una dintre culorile Pantone pentru anul 2021? Îți va lumina camera și va schimba instant look-ul amenajării. Pentru un efect mai intens poți vopsi și peretele împreună cu șemineul, fie în aceeași culoare, fie într-o nuanță mai deschisă sau mai închisă.

    24. Rame pentru fotografii

    v

    Încearcă să înlocuiești ramele simple de tablouri cu unele colorate. Poți chiar să le vopsești pe cele pe care le ai deja, ca să nu cumperi altele. Cât de bine te-ai simți să ai astfel de pete de culoare pe peretele din biroul de acasă?

    25. Perne decorative

    w

    Pernele decorative sunt elemente decorative care nu doar că îți fac casa mai cozy, dar te ajută și să schimbi cu ușurință look-ul amenajării. Câteva perne colorate pe canapea sunt de ajuns să-ți anime livingul.

    26. Picturi pe pereți

    x

    Dacă-ți place să pictezi ca să te relaxezi, gândește niște modele care s-ar potrivi pe pereții de acasă. Frunzele de plante și florile sunt niște variante bune și actuale, fac parte din trendul botanic care se menține puternic și în 2021. Uite și instrucțiuni de la designerul de interior Diana Dragne despre cum să-ți pictezi singură pereții din locuință.

    27. Ramă colorată pentru întrerupător

    y

    Ia-ți la revedere de la ramele clasice albe și pune mai degrabă unele colorate. Vor arăta și vor decora minunat un perete alb. Poți chiar să le decorezi singură pe cele existente. Folosește carioci permanente sau stilouri cu vopsea acrilică.

    28. Covor colorat pe trepte

    z

    Dacă ai scări în locuință, este momentul să le decorezi cu culori. Măsoară dimensiunea scării și cumpără la metru mochetă colorată. Cea cu dungi schimbă și perspectiva și va face scările să pară mai lungi. Deci dacă vrei să creezi vizual mai mult spațiu, nu ezita să folosești dungile verticale în amenajare.

    29. Culoare în amenajare cu jaluzele

    y

    Dacă ai deja o canapea colorată și vrei să adaugi mai multă culoare în amenajare, ia-ți jaluzele în aceeași nuanță cu canapeaua. Sau optează pentru draperii dacă jaluzelele nu sunt pe gustul tău.

    30. Ciucuri pentru draperii

    x

    Poți să schimbi look-ul draperiilor rapid dacă le prinzi cu ciucuri colorați. Poți folosi ciucurii și pentru mânere de dulapuri sau să-ți faci decorațiuni pentru pereți cu ei.

    31. Teancuri de reviste colorate

    w

    Poate că ai o măsuță de cafea simplă, dar și ea merge decorată. O modalitate la îndemână de a face asta este să alegi reviste cu coperți colorate. Alege o paletă cromatică care să se potrivească cu restul amenajării sau care să o potențeze.

    32. Vibe de junglă în casă

    v

    „Prea multe plante” nu există, trendul botanic ne-a adus natura în locuințe și nu pare că se va demoda prea curând. Adu culoare verde în amenajare și fă-ți o mini junglă în casă cu plante. Cu cât sunt mai multe, cu atât impactul va fi mai mare. Dacă nu vrei să-ți iei angajamentul de-a avea grijă de plante, poți încerca decorațiuni cu licheni stabilizați.

    33. Prosoape de bucătărie

    u

    Curățenia nu trebuie să fie plictisitoare. Prosoapele de bucătărie cu modele și culori nu doar că vor face sarcinile casnice mai ușor de tolerat, dar îți vor și aduce un plus de culoare în bucătărie.

    34. Culoare în amenajare cu faianță

    ț

    Faianța colorată este un element decorativ pe care-l poți încerca pentru accente de culoare. Pune faianță colorată doar pe o parte a peretelui din bucătărie, dacă nu vrei o schimbare radicală. Alege peretele din spatele aragazului, momentele în care gătești vor fi mai pline de viață și colorate.

    35. Textile înrămate

    t

    Dacă ai material textil cu printuri colorate sau o eșarfă mare, poți să-ți decorezi casa cu ele. Nu trebuie decât să alegi printul dorit și să-l înrămezi. Poate că vremea carpetelor a apus, dar un articol textil poate fi transformat cu ușurință în decorațiune dacă îl înrămezi, și arată chiar chic.

    36. Prosoape de baie

    ș

    Dacă tot am vorbit de prosoapele de bucătărie colorate, să știi că același lucru se aplică și celor din baie. Pata de culoare adusă de prosoape poate fi integrată cu ușurință chiar și-ntr-o baie în stil minimalist.

    37. Decorațiune din pom-pom

    s

    Pom-pom-urile pot fi folosite într-o mulțime de moduri creative ca să-ți decorezi locuința. Nu este nevoie să faci niște modele complicate, este de ajuns să lipești bucățile colorate de pom-pom pe un cadru cu ajutorul unui pistol cu lipici și să-ți creezi o decorațiune pentru perete demnă de operă de artă.

    38. Zone delimitate de tapet

    r

    Nu te abține de la a folosi tapet colorat dacă stai în garsonieră și ai spațiu redus. Poți să folosești tapet colorat ca să delimitezi zonele casei, ca în exemplul din imagine. O fâșie de tapet pe zona de perete cu patul va anima amenajarea și va delimita zona de dormit de cea de relaxare cu canapeaua.

    39. Șervete pentru masă

    q

    Decorarea mesei din dining va face cinele cu prietenii mai chic și va potența și amenajarea camerei. Alege șervete colorate pentru masă la set și impresionează-ți invitații data viitoare când îi chemi la masă.

    40. Magia posterelor

    p

    Dacă stai cu chirie și nu ai proprietari care să-ți permită să pictezi pereții, există soluții la îndemână. Niște postere colorate prinse pe pereți vor face o diferență majoră în aspectul locuinței. Iar atunci când te muți le vei lua cu tine în noua locuință, lucru pe care nu l-ai fi putut face cu pereții pictați.

    41. Galben liniștitor în dormitor

    o

    Ai vrea să-ți accentuezi peretele din spatele patului, dar nu vrei (sau nu poți) să pui tapet? Încearcă să pictezi un cerc galben în spatele tăbliei de la pat. Nu numai că se zice că cercurile sunt liniștitoare vizual, dar nuanța asta asta te va face și să zâmbești de fiecare dată când te uiți la perete.

    42. Sfeșnice colorate

    p

    Sfeșnicele sau suporturile colorate pentru lumânări îți vor potența amenajarea. Poți să cumperi și lumânări în recipiente în nuanțe drăguțe, pe care le vei putea refolosi în baie ca să depozitezi dischetele demachiante sau bețișoarele pentru urechi. Sau le mai poți folosi ca suporturi pentru creioane și pixuri pe birou.

    43. Scări ombre

    o

    Dacă nu ești adepta covorului pe scări, ce-ai zice să le renovezi cu totul și să le oferi un look ombre. Alege culoarea de bază și cu fiecare treaptă ajustează nuanța cu alb până faci în degrade toată scara.

    44. Accesorii practice pentru culoare în amenajare

    n

    Când mergi la cumpărături în căutarea unor accesorii pentru casă, fii atentă la cele colorate, poate găsești o nuanță care te atrage. Poți de exemplu să-ți iei un cărucior colorat, sau să vopsești unul pe care deja îl ai în amenajare.

    45. Adaugă un plus de energie băii

    m

    Covoarele pentru baie simple se potrivesc mai degrabă în hoteluri, așa că alege ceva mai chic pentru locuința ta. Găsește un covor colorat cu model și observă cum se schimbă aspectul băii cu ceva atât de simplu. Te vei simți mai vioaie după dușul de dimineață când vei păși pe covorul colorat.

    46. Tapetare strategică

    l

    Dacă crezi că prea mult tapet ar putea să-ți copleșească baia și așa mică, poți să alegi să tapetezi doar jumătate de perete.

    47. Peretele de accent

    k

    Peretele de accent este un mod rapid, ușor și ieftin să-ți redecorezi dormitorul. Dacă te temi să nu alegi o nuanță care să fie atât de intensă încât să îți perturbe somnul, alege o culoare mai pastelată.

    48. Culoare în amenajare cu față de masă

    j

    O față de masă colorată nu doar că va proteja suprafața ei, dar va și personaliza bucătăria. Dacă ai colțar la masa din bucătărie, ia și perne decorative din aceeași paletă cromatică cu fața de masă.

    49. Spune da frigiderelor colorate

    i

    Chiar dacă nu ai cum să dai greș cu un frigider alb, cele colorate dau și mai multă personalitate bucătăriei. Iar dacă vrei și mai multă culoare,  poți să-ți iei și un cuptor cu microunde colorat sau un  prăjitor de pâine.

    50. Lustră colorată

    h

    Corpurile de iluminat suspendate sunt și mai interesante dacă sunt colorate. Și este în regulă să-ți permiți o astfel de extravaganță din moment ce lustrele ar trebui să facă senzație într-o amenajare.

    51. Casă colorată cu flori

    g

    Indiferent de ce culoare e mobila ta, florile sunt o metodă excelentă să adaugi o pată de culoare în câteva secunde. Indiferent de buget, poți avea flori în casă în fiecare zi și se vor potrivi de minune cu sentimentul venirii primăverii.

    52. Hol colorat și distractiv

    f

    Evident că poți să păstrezi podeaua goală pe hol. Dar o modalitate bună să aduci un plus de culoare într-un loc de tranziție este să pui un covor dramatic, nimic nu are cum să bată tactica asta. Fie că alegi un covor monocrom sau cu modele, toate privirile vor fi ațintite pe podea.

    53. Magia oglinzilor

    e

    Oglinzile sunt elemente decorative minunate fiindcă luminează încăperea și oferă profunzime unei camere de dimensiuni reduse. Dar cele cu rame colorate sunt și mai cool și-ți personalizează stilul de amenajare.

    54. Recondiționează cu vopsea un dulap

    d

    Folosește-te de procesul de upcycling ca să îți recondiționezi un dulap. Dar nu-l vopsi într-o singură culoare, ci folosește mai multe. Combinația de portocaliu cu galben și alb se potrivește de minune cu decorațiuni verzi, cum ar fi plantele de interior.

    55. Faianță colorată pentru baie

    c

    Dacă ești în proces de reamenajare a băii alege pentru faianță o nuanță pe care ți-ai dorit mereu să o incluzi în amenajare. Apoi pornește restul amenajării din baie de la acea culoare, și adaugă accesorii în culori din aceeași paletă cromatică ca să completeze look-ul.

    56. Draperii colorate

    b

    Nu te limita la draperii albe și bej când poți folosi orice altă culoare. Potrivește culoarea draperiei cu cea a unei canapele, scaun sau a altor decorațiuni. După ce te-ai decis asupra culorii, alege draperia în funcție de efectul de protecție împotriva razelor de soare pe vrei să-l obții.

    57. Pufoșenia colorată

    a

    O casă devine și mai cozy cu covoare din blană falsă. Sunt pufoase, se simt minunat când pășești pe ele și pot fi integrate în aproape orice amenajare. Dar nu există nicio regulă care să spună că trebuie să fie albe sau crem. Așa că, dacă vrei să-ți iei un covor din blană falsă, ia-ți unul colorat.

    58. Parchet colorat

    b

    Dacă ai în plan să-ți reamenajezi o cameră și vrei să schimbi podeaua, nu alege nuanțele clasice. Fă o mișcare curajoasă și încearcă parchetul colorat. Găsești o mulțime de nuanțe, pe care le poți chiar combina dacă vrei o podea mai complexă. Avantajul podelei colorate este că dacă foloseai covoare doar pentru o pată de culoare în amenajare, nu va mai fi nevoie, parchetul colorat e un statement în sine.

    59. Vopsește o ușă

    c

    Dacă ai acordul proprietarului sau locuința e a ta, uite o idee colorată ușor și ieftin de pus în aplicare. Vopsește ușa de la casă într-o culoare care îți place. Face minuni într-un hol simplu și amenajat în alb. Bineînțeles că poți să-ți faci o ușă colorată și dacă ai holul în alte nuanțe, dar efectul este mai intens într-o amenajare cu mult alb.

    60. Printuri colorate

    d

    Înveselește-ți amenajarea cu ajutorul unor printuri colorate și înrămate. Găsești o mulțime de imagini din care să alegi pe Etsy sau pe Dizainar. Dar nu trebuie să te limitezi doar la magazine online. Dacă urmărești anumiți artiști pe social media și îți plac operele lor, poți cumpăra un print direct de la ei.

    61. Dulapuri de bucătărie colorate

    e

    Reamenajarea bucătăriei pornește adesea de la mobilă, în funcție de nevoile de depozitare și look-ul amenajării. Dacă vrei mai multă culoare în amenajare poți să-ți vopsești mobila de bucătărie sau să-ți iei una colorată. Alege finisaje metalice în nuanțe care complimentează culoarea mobilei, ca în exemplul din imagine, unde auriul potențează nuanța vintage a dulapurilor.

    62. Flori colorate din hârtie

    f

    Dacă suferi de alergii și nu poți avea în casă flori, asta nu înseamnă că nu poți improviza ceva ca să ai parte de culoare în vaze. Poți fie să-ți iei flori false, fie să-ți faci tu unele din hârtie colorată. Deși florile false nu au nevoie de îngrijire ca cele reale și au un trai foarte lung, o dată pe săptămână nu uita să le ștergi de praf.

    63. Raft DIY curcubeu

    g

    Urmărește tutorialul lui Rachel Smith și fă-ți singură un raft colorat în loc să-ți cumperi unul din magazin. Ai nevoie de o zi de weekend, o placă din lemn rotundă, vopsea și unelte. Proiectul ăsta DIY nu este doar un raft, ci și o decorațiune care poate ține locul unui tablou.

    64. Covor cu multiple întrebuințări

    h

    Ai un covor mic cu un model colorat interesat pe care nu prea l-ai băgat în seamă? Ai putea să-l pui pe perete ca decorațiune. Trucul ăsta se potrivește de minune într-o amenajare boho sau rustică, dar și într-una eclectică.

    65. Culoare pentru plante

    i

    Plantele sunt elemente decorative în sine, dar devin și mai interesante atunci când au ghivece pe măsură. Oferă-le plantelor tale puțină culoare cu ajutorul unor ghivece în diverse nuanțe. Poți să iei și niște ghivece simple și să le vopsești tu.

    66. Decorează frigiderul

    j

    Dacă preferi un frigider alb în locul unuia colorat, poți să-l decorezi cu magneți. Îți poți face la comandă magneți cu designul preferat sau poți să-ți curatoriezi o galerie cu cei mai inspirați magneți pe care i-ai primit de-a lungul timpului.

    67. Culoare în camera copilului

    k

    O soluție de depozitare pentru camera copilului și accent de culoare poți obține cu o mini bibliotecă colorată. Atârnă pe perete și operele micuților. Adaugă și ele culoare în amenajare, iar cei mici vor fi mândri că au creațiile expuse.

    68. Tacâmuri distractive

    l

    Poate că nu vrei să renunți la farfuriile albe, fiindcă sunt niște obiecte clasice care nu se vor demoda niciodată. Poți în schimb să aduci culoare la masă cu tacâmuri colorate. Poți să alegi unele cu întreg metalul colorat, sau cu doar mânerele.

    69. Pictează o arcadă sau două

    m

    Arcadele sunt la modă acum și poți crea una într-o după amiază. Alege culoarea sau culorile dorite și pictează o arcadă pe un perete. Arcada arată bine deasupra șemineului, dar poți face una să încadreze orice articol de mobilier sau chiar la o ușă.

    70. Vaze colorate

    n

    Ce am spus despre ghivece este valabil și pentru vaze, sunt mai simpatice colorate. Dar asta nu înseamnă că trebuie să renunți la vazele transparente sau albe, ci doar să incluzi și unele colorate în amenajare. O vază într-o culoare interesantă poate fi exact nota de accent pe care ți-o dorești într-o amenajare minimalistă.

    71. Bust decorativ

    o

    Arta clasică și accesoriile decorative nu se demodează niciodată, dar acum trendul este mai colorat. Uite exemplul bustului albastru cu auriu care este accentul de culoare de care ai nevoie pentru măsuța de cafea sau pentru bibliotecă. Poți să cumperi un bust simplu și să-l vopsești tu în ce combinații de culori îți plac.

    72. Scaune vopsite cu spray

    p

    Dacă vrei niște scaune funky, dar ai buget doar pentru unele clasice, poți improviza. Alege culoarea dorită și ia un spray cu care să le vopsești. Ar fi bine să le vopsești în aer liber sau într-o cameră aerisită în care restul lucrurilor sunt acoperite cu o folie, ca să nu le pătezi.

    73. Ecran de televizor cu artă

    q

    Dacă ai un televizor high-tech, precum Samsung Frame, setează home screen-ul pe o imagine care îți completează decorul existent. Poți chiar să integrezi ecranul printre alte tablouri ca să facă parte din galeria ta. În exemplul din imagine e greu să-ți mai dai seama care e de fapt televizorul.

    74. Perdea pentru duș colorată

    r

    Perdeaua pentru duș s-ar putea să fie una dintre cele mai mari suprafețe neîntrerupte din baie, pe lângă podea. Folosește-te de locul ăsta ca să adaugi ceva colorat în amenajare și ia-ți o perdea de duș cu modele colorate.

    75. Bibliotecă aranjată pe nuanțe

    s

    Ideea asta e mereu o mișcare controversată, mai ales dacă ai deja cărțile organizate alfabetic sau preferi să le aranjezi în funcție de mărime sau gen. Cu toate astea, dacă nu poți picta și vrei să incluzi culori pe pereți, poți să-ți aranjezi cărțile în funcție de culoarea cotorului, în așa fel încât să creeze un efect de curcubeu.

    76. Mini rafturi colorate

    t

    Montează mini rafturi în nuanța ta preferată ca să beneficiezi de spațiul pe verticală din bucătărie sau din baie. Vei maximiza suprafața pătrată și în același timp vei crea un punct de atracție. În loc de vopsea, poți să lipești pe rafturi bucăți de tapet colorat.

    77. Trucul canapelei

    u

    Vrei o schimbare pentru canapeaua ta, dar nu ești dispusă nici să investești într-o husă și nici să o schimbi? Poți pune peste o parte din ea o pătură sau material textil și vei avea și o pată de culoare. Trucul ăsta decorativ este și o modalitate bună prin care să ascunzi petele.

    78. LED-uri care-și schimbă culoarea

    v

    Dacă ți-e greu să te decizi atunci când faci schimbări în amenajare, s-ar putea ca cea mai bună sursă de culoare să vină de la un bec, în loc de vopsea, tapet sau mobilă. Investește în becuri LED care-și schimbă culoarea și poți trece de la alb la fucsia și albastru, prin simpla apăsare a unui buton.

    79. Suporturi pentru cărți

    w

    Uite o idee să adaugi culoare în bibliotecă. Dacă-ți place să-ți aranjezi cărțile cu ajutorul suporturilor de carte, ia-ți unele colorate și cu forme interesante. Se potrivesc în orice bibliotecă, dar vor accentua cu succes una albă sau într-o nuanță deschisă.

    80. Cuier colorat din panou perforat

    x

    Uite o idee de proiect DIY care te va încânta. Improvizează un cuier dintr-o ramă și un panou perforat. Vopsește panoul în culoarea dorită și încadrează-l în ramă. Apoi adaugă pe panou suporturi pentru accesorii și cârlige. Nu-i așa că nu-ți imaginai că poți avea un cuier colorat atât de ușor de făcut și ieftin?

    Subscribe
    Notify of
    guest
    0 Comments
    Inline Feedbacks
    View all comments
    ULTIMELE ARTICOLE
    icon

    80 de idei care te vor inspira să aduci mai multă culoare în casa ta