DESIGN INTERIOR

Home&deco inspo: 4 amenajări cu scări interioare din lemn, alese din arhiva Lovedeco

  Piesă utilitară într-o casă cu două sau mai multe niveluri, dar și element esențial de stil și decor, scara are nevoie de atenție specială pentru a fi integrată corespunzător în amenajare. Am scos din arhivă patru amenajări ale unor case cu scări interioare din lemn, ca să te inspiri, dar și modele pe care le găsești în magazinele home&deco.

  Scările interioare din lemn dau un aer tare cozy încăperii. Bineînțeles, aceasta poate să difere în funcție de dimensiunile camerei și a nivelului, de stilul locului, dar și de bugetul pe care îl poți aloca. În funcție de criteriile după care te ghidezi, poți alege să cumperi o scară de-a gata, căreia îi poți personaliza numărul de trepte, sau poți apela la un atelier specializat care îți poate transforma schița în realitate.

  Inspirație din amenajările unor case cu scări interioare din lemn

  Patru amenajări diferite, cu patru scări interioare diferite ca model și combinație de elemente. Treci cu privirea prin ele și alege-ți amenajarea favorită, din care să te inspiri (ai link către povestea fiecărei amenajări, ca să găsești mai multe detalii).

  1. Scară tip cușcă din fier și lemn

  Scara cu influenţe industriale face legătura între cele trei niveluri.

  Într-o casă din Otopeni, proprietara a amenajat spațiul cu riflaje luminate în dining, șemineu DIY, cu o cadă freestanding în mansardă și cu o scară inedită care face legătura între cele trei niveluri și are câteva influențe industriale – este făcută ca o cușcă din fier, cu trepte din lemn. Chiar dacă scara conține multe elemente metalice, totul este îndulcit cu elementele albe și cu lumina naturală ce inundă spațiul.

  2. Scară cu trepte din lemn și balustradă din sticlă

  Scara lemn balustrada sticla penthouse
  Fiecare componentă a scării a fost realizată de către un furnizor diferit.

  Livingul acestui penthouse din Mamaia se întinde pe două etaje. Legătura cu etajul superior se face printr-o scară cu balustradă din sticlă și trepte realizate din lemn. Furnizorii care au lucrat la scară sunt: Anda Doors Design – sticlă; Steel Paint – structura metalică și Uma Mob – treptele din lemn.

  3. Scară lucrată custom made din lemn

  casă prahova
  Câte forme poate lua un dulap Billy de la Ikea? Multe.

  Diana Dragne și-a amenajat casa din Prahova ca în povești. Pentru că are și o mansardă, nu putea lipsi scara interioară din lemn care a fost lucrată manual chiar de către tatăl ei. Aceasta a ales ca spațiul de sub scară să nu-l risipească și a integrat dulapul Billy de la IKEA în care a depozitat fel și fel de lucruri.

  4. Scară cu balustradă din tablă traforată

  apartament 2 etaje scara
  Scara este o mică bijuterie din tablă.

  Proprietarii acestui apartament cu cinci camere dispuse pe două etaje se bucură de un view superb către lacul Siutghiol în fiecare dimineață. Arhitectele Andrada Gruia și Raluca Dumitrașcu, de la Archivity, au ales elemente în culori vii, cu forme organice și minimaliste pentru decorul casei, dar au gândit și o scară specială care să facă legătura între cele două niveluri. Balustrada e realizată din tablă traforată, lucrată exact după schițele arhitectelor, iar treptele sunt din lemn. Designul scării se integrează perfect și completează întreaga casă.

  Trei modele de scări interioare din lemn

  Pentru un punct de pornire în căutarea unei scări interioare din lemn care să fie potrivită casei și gustului tău, iată și trei modele din magazinele home&deco de masă.

  1. Scară laterală Pertura Aliki

  scări_interioare_din_lemn_magazin
  Scară Pertura Aliki 11 trepte; 7.763,23 lei; Hornbach

   

  Scara Pertura e laterală și are înălțimea înclinației între 18,5 și 23,5 centimetri, iar lungimea treptei de 65 centimetri. În plus, acest model îl poți personaliza în funcție de nevoile tale – poți adăuga până la 15 pași pentru urcare și poate avea lățimea totală până la 90 centimetri.

  2. Scară din metal și lemn Andre

  scară_dreaptă_interior_lemn
  Scară Andre 11 trepte; 3,499 lei; Leroy Merlin

  O scară realizată din metal și lemn, cu 11 trepte, este un tip de scară dreaptă, potrivită pentru interiorul casei. Grosimea unei trepte este de trei centimetri, lățimea este de 23 centimetri. Spațiul minim necesar în care să o montezi (inclusiv pentru golul din tavan) e de 70 x 148 centimetri.

  3. Scară de interior cu vang central Pertura Arion

  scări_interioare_din_lemn
  Scară cu vang central; 4,837,74 lei; Hornbach

  Pentru acest model formele de trepte posibile pot fi drepte, răsucite la ¼ sau la ½. Este o scară laterală, pentru interior, cu balustradă realizată din metal și 13 pași pentru urcare. Lățimea totală este de 66 centimetri, iar înălțimea maximă a etajului, cu scări suplimentare, este de 304 centimetri.

  Tip pentru scări interioare personalizate: 

  Poți oricând să apelezi la un atelier care realizează modele de scări custom made în funcție de măsurătorile și designul dorit. Câteva ar fi: AlcoGroup (București), Urbanna (Brăila), Dippanels (Brașov) și Dingo Trans (Bacău).

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  Home&deco inspo: 4 amenajări cu scări interioare din lemn, alese din arhi...