LIFE

5 modele de faianță din topul tendințelor anului 2020

  Din câte modele de faianță ai de ales când îți amenajezi baia? Foarte multe. De aceea ți-am făcut o selecție de cinci pe care nu le vei uita. 

  Am tras un ochi la ce modele de faianță folosesc designerii cel mai des în amenajările lor și la ce spun topurile și am extras câteva care să-ți rămână pe retină. 

  1. Faianță colorată

  modele de faianta
  Faianță Veo Rosso Sciana 54 lei/mp și Veo Rosso Sciana Struktura 57 lei/mp, Ceramall

  Cei de la Apartment Therapy spun că a revenit la modă faianța colorată, așa că fă o alegere îndrăzneață. Dacă ai o baie mică încearcă să folosești roșul în combinație cu alte culori ca să nu pară atmosfera prea sufocantă. Ca plăci poți folosi dintre cele simple sau texturate (modelul Struktura), combinate cu unele albe și cu modele cu copaci. Plăcile cu modele le poți folosi pe un singur rând la îmbinarea dintre cele albe și roșii, pentru un look omogen.

  2. Faianță tip metro

  modele de faianta
  Faință Bisel Blanco mate, 99,20 lei/mp, Livart

  Faianța de tip metro imită ceramica folosită la metroul newyorkez și arată cool în orice tip de baie. Dacă vrei să accesorizezi un model de faianță de tip metro, te poți inspira din baia realizată de designerul Simona Ungureanu pentru un apartament din Târgu-Mureș. A folosit plăci de faianță metro albe cu accesorii metalice și puțin mozaic. 

  „Faianța metro e un model de cursă lungă. Combinația de alb cu gri și mobilier metalic poate fi oricând împrospătată cu noi accesorii, pentru un look fresh”, explică designerul despre avantajele unei astfel de amenajări.

  3. Faianță cu aspect de marmură

  modele de faianta
  Faianță Roma Clasic, 38 €+TVA/mp, Gada Ceramic

  Baia ta va avea un aer sofisticat și luxos cu ajutorul unei faianțe care imită marmura. Colecția de faianță Roma Clasic de la Gada Ceramic are plăci cu suprafețe lucioase și aspect de marmură. O găsești în mai multe nuanțe, de la alb, gri și negru până la diverse tonuri de bej, ca să alegi ce ți se potrivește mai bine. Este ușor de accesorizat și se potrivește în orice baie. Ca să o scoți în evidență alege accesorii închise la culoare dacă folosești faianță de culoare deschisă și invers. Doar imaginează-ți cum ar arăta faianța neagră cu aspect de marmură accesorizată cu robinete aurii

  4. Faianță care imită lemnul

  modele de faianta
  Faianță Dakota 16, d la 48 €/mp, Gudart

  Faianța cu aspect de lemn este din ce în ce mai des folosită de designerii de interior pentru a reda un look cât mai apropiat de natură. Ia exemplu de la designerul de interior, Alexandra Crișan. A folosit pentru această baie un model de faianță în relief de la Keramyth care imită extrem de bine lemnul și l-a accesorizat cu plante și mușchi vegetali – licheni stabilizați cumpărați de la Les Fleurs Boutique. Dacă un perete cu mușchi ți se pare prea mult, folosește câteva plante.

  5. Faianță cu decor vegetal

  modele de faianta
  Faianță Yuta, 16,90 lei/bucata, Dedeman

  În topul Forbes al celor mai la modă modele de faianță pentru 2020 este inclusă și cea cu decor vegetal. Faianța Yuta de la Dedeman se potrivește de minune într-o baie mai mare, dar într-una mai mică trebuie să ai grijă cum o integrezi fiindcă încarcă destul de mult vizual spațiul. Ca să o folosești într-un spațiu mai limitat, pune plăcile doar până la jumătatea peretelui și păstrează restul accesoriilor din baie într-o singură nuanță, cum ar fi alb. 

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  5 modele de faianță din topul tendințelor anului 2020