
Cum alegi și aranjezi pozele pe care vrei să le pui pe pereți
Te-ai gândit vreodată că poți folosi în amenajare toate fotografiile mișcate pe care părinții nu le-au pus în albumele familiei? Iată cum.
Pozele cu portrete de familie, cu animale de companie, cu peisaje sau desene abstracte, toate pot deveni decorațiuni de perete încărcate cu valoare sentimentală. Ele dau personalitate amenajării tale și fac din locuința ta un spațiu în care te simți acasă.
Pozele de familie, decorațiuni de perete potrivite într-o amenajare vintage
Înrămează fotografiile de familie care încă îți stârnesc emoții și așază-le pe pereții din hol. Pentru autenticitatea stilului vintage, imprimă-le în alb-negru. Apoi folosește un mix de rame în aceleași nuanțe și mărimi diferite, aranjate simetric, pentru unitate.
Avantajul de a le așeza în hol este că aici compoziția de fotografii nu intră în contrast cu alte elemente de decor.
Din punctul de vedere al fotografei ieșene Oanei Gociman, pasionată de design interior, să îți pui poze pe perete este cel mai ieftin și la îndemână truc pentru a reîmprospăta o amenajare. L-a aplicat și ea în locuința în care stă în chirie. Dar sfătuiește să nu aglomerezi, totuși, prea multe fotografii și să creezi o simetrie. De exemplu, deasupra biroului, ea și-a lipit pozele unele sub altele.
Amenajarea unui perete cu fotografii abstracte, pentru un decor minimalist
Dacă nu îți dorești să pui albumul de familie pe pereți, îmbracă peretele gol din casa ta cu poze abstracte. Intră întâi tot în arhiva personală, dă o nouă șansă pozelor mișcate, celor cu personaje pe care nu le mai cunoști, celor prea întunecate sau dimpotrivă, supraexpuse. Confecționează o poveste cu ele și transformă-le într-o instalație artistică potrivită amenajării tale.
Apelează și la internet, caută poze ale fotografilor care îți plac sau intră pe site-uri precum society6.com, de unde poți cumpăra astfel de fotografii la prețuri rezonabile.
Combină-le într-o dezordine controlată. Ca să-ți fie mai simplu să conturezi acest nonconformism estetic, imaginează-ți un dreptunghi sau un cerc, în care să integrezi toate aceste vizualuri intercalate.
Tot pe cadrele abstracte mizează, mai nou, și Oana Gociman. „Au început să îmi placă mult cadrele abstracte, minimaliste, unele dintre ele pot conține doar linii sau tușe de culoare, pe care le aranjez în așa fel încât să creez o compoziție cu restul obiectivelor din spațiu”, explică fotografa.
Ramele colorate sparg monotonia
În cazul în care locuința ta este dominată de nuanțe neutre, un truc util de amenajare este să folosești pozele cu rame colorate ca decorațiuni de perete. Astfel, creezi un colț care vorbește despre personalitatea și pasiunile tale.
Acum că ai aflat cum să-ți transformi fotografiile în decorațiuni de perete, tot ce ai de făcut este să le printezi și să le agăți. Iar dacă nu-ți surâde ideea de a bate cuie în pereți, fotografa Oana Gociman are un truc: „poți așeza printurile chiar pe podea, în loc să le agăți”. Atât timp cât le pui într-un loc în care să nu te împiedici de ele, vor aduce un aer boem încăperii respective.
-
DESIGN INTERIOR
Cum alegem ferestrele potrivite pentru casa noastră: exemple din arhiva Lovedeco
-
Apartamente
15 locuințe pe care proprietarii și le-au amenajat singuri și care au devenit surse de inspirație
-
Sponsored
5 trucuri DIY pentru diminuarea căldurii de evitat și soluția cea mai bună să te bucuri de confort termic în siguranță
-
UTILE
Musculițe de umezeală în baie: de ce apar și cu ce scapi de ele
Bicarbonatul de sodiu e de ajutor.
-
LIFE
Insecticid natural pentru trandafiri: soluții cu zeamă de varză, ceapă sau detergent de vase
Dacă le încerci o să descoperi că au efect.
-
hotnews
Casa arhitectului care a construit cartierul Vatra Luminoasă și-a deschis, pentru prima dată, porțile publicului larg
Și un pic din povestea cartierului ❤️