DESIGN INTERIOR

Holuri mici moderne: 17 amenajări din care să te inspiri

  Amenajarea holului unei locuințe este adesea o provocare. Acesta trebuie să fie și practic, și potrivit cu stilul locuinței, și să aibă și acea căldură care să-ți ureze „bine ai venit acasă”. Amenajarea lui devine și mai complicată atunci când spațiul este redus, fie că vorbim de un hol mic ca suprafață totală sau de unul îngust, dar lung.

  Parte bună e că în design există numeroase soluții și idei prin care poți amenaja holul. Ca să ai de unde să te inspiri, îți arătăm 17 exemple de holuri mici moderne despre care am scris pe Lovedeco.

  1. Hol în nuanțe deschise și calde

  holuri mici moderne calde
  (Foto: Ovidiu Codreanu)

  Pentru acest apartament de trei camere din București arhitectele de la Jooca Studio au folosit nuanțe deschise și calde, pentru a oferi o senzație de respiro viitorilor chiriași. Holul, deși este mic, nu arată deloc încărcat. Arhitectele au obținut acest efect aerisit prin amplasarea unui dulap scund și încăpător și au montat un raft deasupra lui. Raftul deschis oferă o notă aerisită holului, iar ghiveciul cu plantă curgătoare aduce o pată de culoare printre nuanțele calde și deschise ale amenajării. Oglinda de pe perete a fost făcută pe comandă de la TobiDeco, dar poți găsi un model similar la The Home.

  2. Holuri mici moderne pentru apartamente întunecate

  (Foto via Andrada Gruia)

  Apartamentul din Militari al designerului de interior, Andrada Gruia este amenajat în nuanțe pastelate, dar cu elemente din cosmologie, o pasiune a celor doi proprietari. Pereții holului sunt de o nuanță albastră ca cerul, iar în locul unui cuier clasic, designerul a montat bumbi așezați în forma constelației Ursa Mare. Un cuier ar fi ocupat mult din spațiul și așa limitat, așa că gândește-te la opțiunea montării unor bumbi ca să nu încarci vizual holul.

  Dulapul montat pe perete este ideal pentru holurile mici în care fiecare bucată de spațiu contează. Fiindcă rămâne loc sub dulap, spațiul poate fi folosit pentru pantofii musafirilor. Cele două becuri de pe tavan luminează holul și-l fac să fie primitor.

  3. Hol amenajat atipic într-un apartament în stil parizian

  Holuri mici moderne cu cadă
  (Foto: Andreea Udrea)

  Nu este o regulă ca holul să fie amenajat doar ca spațiu de intrare și depozitare a hainelor, pantofilor și diverselor accesorii. Dovadă stă acest hol din apartamentul Ancăi Dumitrescu pe care l-a amenajat singură. După ce a găsit o cadă într-o ghenă din Bragadiru, a recondiționat-o și a pus-o pe holul apartamentului. Deși holul este mic a reușit cu succes să-l amenajeze cu rafturi pentru depozitare și cu un cuier. Nuanțele calde și nota clasică a amenajării fac holul amenajat atipic să fie foarte cozy.

  4. Hol în stil contemporan, cu pereți verzi

  (Foto: Mihai Theodor Sava)

  Acest apartament din Vitan, amenajat de specialiștii de la Craftr, are un hol mic care face direct trecerea într-o bucătărie deschisă. Peretele care despărțea bucătăria de hol a fost demontat și astfel spațiul a devenit mai încăpător. Într-un astfel de hol mic este de ajuns un corp de depozitare montat pe perete și un raft în apropiere de ușă, perfect pentru micile obiecte de care ai nevoie la intrarea și ieșirea din casă, cum ar fi cheile sau diverse plicuri. Nuanța de verde deschis în combinație cu elemente din lemn, plus albul bucătăriei aduc amenajării un aer natural.

  5. Hol minimalist cu pereți albi 

  (Foto: Ioka Design)

  În acest apartament cu trei camere din Aviației, arhitectele de la Ioka Design au amenajat un hol minimalist cu accente calde din lemn. Bancheta și masa de la Jysk se îmbină perfect cu podeaua din lemn și accesoriile din ratan, iar oglinda circulara oferă profunzime spațiului. Pe peretele opus este amenajat un dulap alb încăpător pentru a nu aglomera restul spațiului.

  6. Hol cu mobilier la comandă

  (Foto: Arthur Țintu)

  O soluție de amenajare pentru un hol mic este să-l mobilezi cu mobilă făcută la comandă, cum este cel din apartamentul din Baba Novac, amenajat de arhitecta de interior Cristina Micu. Mobila făcută la comandă are pe lângă avantajul de a fi unicată și optimizarea unui spațiu mic. Dulapul cu cuier și banchetă încorporată se potrivește perfect într-un spațiu redus, iar amplasarea strategică a oglinzilor reflectă lumina și oferă spațialitate holului.

  7. Hol îngust și lung

  (Foto: Adrian Tudoran)

  Amenajarea unui hol mic este o provocare destul de mare, dar parcă e și mai dificilă atunci când spațiul este îngust, dar lung, cum e cazul apartamentului din Calea Moșilor, amenajat cu ajutorul Andrei Bica de la Kanso Design. Fiindcă era și foarte întunecat, Andra a folosit mult alb și a mascat toți stâlpii cu dulapuri pe toată lungimea pereților. Accentele de culori aprinse au dat viață unui hol ce părea foarte dificil de amenajat.

  8. Hol cu perete din cărămidă

  (Foto: Arthur Țintu)

  Un alt exemplu de amenajare a unui hol îngust și lung se regăsește în apartamentul din Grozăvești în stil industrial, amenajat de designerul Alexandra Zamfirescu. Peretele din cărămidă este aerisit, cu doar câteva elemente decorative și o oglindă, iar în fața lui a reușit să integreze un dulap și o canapea galbenă care încălzește aerul industrial al amenajării. În locul unui curier clasic un suport din bare a fost montat de tavan, unde hainele sunt depozitate pe umerașe.

  9. Hol cu plăci hexagonale

  Holuri mici moderne cu plăci hexagonale
  (Foto: Acrea Design)

  Apartamentul din Iancului amenajat de arhitectele de la Acrea Design are un hol cu nuanțe calde și primitoare. Pentru o amenajare aerisită au fost de ajuns un dulap cu oglindă și o banchetă, bine integrate printre elementele decorative. Podeaua din lemn cu plăci hexagonale doar pe o parte se potrivește cu nuanța banchetei și finisajele dulapului, totul îmbinându-se armonios. Holurile mici beneficiază de pe urma culorilor calde și luminoase.

  10. Hol separat de living cu un dulap

  (Foto: Alexandru Drăgoi)

  Când nu te poți hotărî cum să-ți amenajezi holul mic, nu vei da niciodată greș cu foarte puțină mobilă, oglinzi și pete intense de culoare, cum e exemplul din apartamentul din centrul Bucureștiului, amenajat de Miso Architects. Banca cu perne colorate maschează un panou de distribuție fixat în axul intrării, iar corpul de mobilier cu uși din oglindă separă holul de living. Delimitarea spațiului cu un obiect de mobilier este o alegere potrivită și pentru depozitare.

  11. Holuri mici moderne cu spații de depozitare multifuncționale

  (Foto: Alexandru Prodan)

  O soluție pentru holurile mici o reprezintă mobilierul multifuncțional, cu multe spații de depozitare. Holul din apartamentul din Militari, amenajat de Vim Studio este foarte aerisit, cu podea și pereți albi, o singură banchetă și un dulap albastru cu multiple spații de depozitare pentru haine, încălțăminte și mașina de spălat. Când amenajezi un hol cu mult alb este important să aduci un accent de culoare, cum este exemplul dulapului albastru.

  12. Hol cu finisaje albe și oglinzi

  (Foto: Vlad Crețeanu)

  Elementele din lemn, bej, mult alb și podea cu plăci hexagonale fac holul din apartamentul din Drumul Taberei, amenajat de Cristina Micu Interior Design să fie simplu, luminos, dar și practic. Datorită culorilor alese și a oglinzilor, holul îngust pare mult mai spațios decât este de fapt. Bancheta cu perne are și un spațiu de depozitare foarte util într-un hol mic.

  13. Holuri mici moderne și practice

  (Foto: Alexandru Drăgoi)

  Nu mai este demult un secret, spațiile mici sunt amenajate cât mai practic cu spații de depozitare și oglinzi, cum este exemplul apartamentului amenajat de Miso Design. Dulapul de pe hol găzduiește nu numai haine, cât și mașina de spălat, iar pentru mărirea vizuală a spațiului ușile au fost placate cu oglinzi. Mobilierul este lucrat pe comandă la Movi Design.

  14. Hol cu două spații de depozitare și rafturi

  (Nicoleta Toma)

  Garsoniera din Brașov amenajată de designerul Bogdan Sebastian Socol are un hol mic și clasic, tipic pentru astfel de spații de locuit. Designerul a găsit în schimb o modalitate de soluționare, holul dispune acum de un dressing construit și bine compartimentat și un cuier cu un dulap pitic și două rafturi. Spațiul de deasupra dulapului până la tavan este și el un loc potrivit pentru depozitarea unor obiecte și valize. Ca truc de organizare, înainte să le depozitezi, umple valizele cu lucruri pe care nu vrei să le ții la vedere, astfel apartamentul tău va fi mai ordonat.

  15. Hol cu elemente aurii

  (Foto: Sorin Stanciu)

  Soluția de amenajare a holului îngust și lung dintr-un apartament din Iași a fost gândită de arhitectul Sorin Stanciu, care este și proprietar. Holul a fost recompartimentat și umplut în proporție de 80 la sută de mobilier până în tavan. Include și un dressing cu uși din oglindă, care se combină perfect cu gresia cu aspect de marmură și rosturi aurii și albul amenajării. Un hol care părea „inutil” a fost transformat într-un spațiu primitor și luminos.

  16. Holuri mici moderne cu elemente din lemn

  (Foto: Ovidiu Codreanu)

  Un hol mic poate fi un punct de interes într-o amenajare, dacă folosești elemente potrivite. Ăsta este cazul și holului din apartamentul din Piața Victoriei, amenajat de designerul Magdalena Ancu. Holul dispune de o consolă din lemn și metal deasupra căreia a fost montată o oglindă rotundă cu ramă groasă din lemn. Culorile acestora se îmbină perfect cu nuanța parchetului creând un aer armonios cu albul pereților și al ușilor.

  17. Holul mic dintr-un studio

  (Foto: Andrei Mărgulescu)

  Holul din această garsonieră din nordul Capitalei, amenajată de Alexandra Pacescu de la Origami Studio, a devenit zona de depozitare a locuinței cu ajutorul unui dulap alb pentru haine și un pantofar pe peretele din fața oglinzii cu cadru închis la culoare. Micul cuier galben cu oglindă circulară adaugă o pată de culoare amenajării cu mult alb și învelește atmosfera spațiului limitat.

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  Holuri mici moderne: 17 amenajări din care să te inspiri