Smart ideas

17 decorațiuni DIY și 7 proiecte îndrăznețe pentru exteriorul locuinței și grădină pe care le poți face ușor

publicat pe 16 feb. 2021

    Dacă ești în căutare de idei de decorațiuni DIY și proiecte speciale pentru casa și grădina ta ai ajuns unde trebuie. Grădinile locuințelor au adesea finisaje utile și rezistente la schimbările atmosferice. Deși recondiționarea sau înlocuirea lor poate fi costisitoare, ține cont că poți să economisești dacă te apuci de proiecte DIY. Sunt adesea la fel de distractive pe cât sunt de accesibile. Să-ți decorezi grădina nu numai că o va face să arate mai bine, dar vei dobândi un nou loc util și cozy.

    În mod esențial, spațiul din grădină ar trebuie să arate și să se simtă mereu ca o extensie a interiorului. Aceste 19 decorațiuni DIY, potrivite și pentru exteriorul locuinței, de la The Spruce îți vor face spațiul să arate mult mai bine și mai stylish.

    1. Întâmpină musafirii cu un preș personalizat

    p

    Când primești musafirii în casă, preșul de la intrare este primul lucru cu care ei interacționează. Poți să-ți imprimi un preș DIY ca cel din imagine pentru o sumă modică. Dacă îți place să investești în decorațiuni DIY fă-ți unul pentru fiecare anotimp.

    2. Schimbă plăcuța cu numărul casei

    p

    Detalii fac adesea diferența când vrei să redecorezi, iar plăcuța cu numărul casei e primul detaliu care atrage ochiul. Sunt mai multe moduri prin care să-ți actualizezi numărul de la casă, dar trebuie să ții cont de unele lucruri.

    • Asigură-te că stilul plăcuței este în acord cu vârsta și aspectul casei.
    • Pune plăcuța sub un corp de iluminat de pe perete, ca oamenii să poată să-l vadă cu ușurință de pe stradă.
    • Păstrează fontul numerelor cât mai simplu și lizibil. Unele fonturi mai creative arată bine, dar nu se pot citi de la distanță.

    3. Fă o atmosferă cozy cu un tablou cu mesaj personalizat

    p

    Un astfel de tablou pe peretele exterior al casei este un mod minunat prin care să-ți întâmpini musafirii sau să transmiți un mesaj despre valorile familiei tale. Vrei să fie primitor? Poate un simplu semn cu „Bine ai venit” este de ajuns. Gândește-te la ce mesaj ți-ar plăcea și apoi apucă-te de lucru. Poți folosi modelul Christinei Marie, care a făcut semnul din imagine.

    4. Fă-ți o mini grădină de flori

    p

    Adu puțină magie în grădină cu un proiect DIY ușor de realizat și drăguț, care va aduce un strop de personalitate locului. O mini grădină de flori în ghivece va distra copilul interior din tine. Dacă ai copii, invită-i să participe și ei la decorarea ghivecelor, apoi găsiți un loc potrivit pentru ele în grădină.

    5. Recondiționează un candelabru pentru exterior

    p

    Nu toată lumea este îndeajuns de norocoasă ca să aibă fire electrice trase prin toată grădina sau pe terasă. Dar dacă ai un loc în care poți atârna un corp de iluminat, poți să recondiționezi un candelabru ca suport pentru lumânări și obții, în funcție de preferințele tale, decorațiuni de grădină făcute acasă de efect. Oricum, lumina de ambianță dată de lumânări este mult mai relaxantă decât cea de la un bec.

    6. Fă-ți o măsuță pentru ghivece dintr-un coș de sârmă

    p

    O măsuță sau un stand pentru plante este un element decorativ important pentru exteriorul casei, dar trecut adesea cu vederea. Poți să le folosești pentru ghivece, sau pe post de măsuță de cafea și te alegi cu decorațiuni de grădină făcute acasă. Ai stat vreodată în grădina cuiva și a trebuit să-ți pui paharul pe jos? Dacă da, atunci problema asta poate fi ușor de rezolvat cu acest proiect DIY pentru exterior cu un coș din sârmă.

    7. Fă-ți un aranjament în ghiveci cu plante suculente

    p

    Aranjamentele din ghivece pentru plante suculente sunt ușor de realizat și nu necesită prea multă îngrijire. Dar înainte să faci astfel de decorațiuni DIY e bine să cauți cât mai multe informații, căci e foarte ușor să greșești. Odată ce prinzi instrucțiunile de bază, vei reuși să creezi niște mixuri foarte interesante care vor atrage privirile celor care te vizitează. Urmează pașii din acest tutorial și apucă-te de lucru.

    8. Proiect DIY pentru exterior cu clopoței de vânt

    p

    Clopoțeii de vânt nu trebuie mereu să scoată și sunete, pot fi strict decorativi. Ca decorațiune colorată în bătaia vântului, ei pot să-ți înfrumusețeze grădina. Alege un model care îți place sau folosește acest tutorial de la Garden Therapy. Important este să te distrezi în timp ce creezi.

    9. Lumânări care atârnă în curte

    p

    Dacă pui luminițe de-a lungul gardului, grădina ta se va transforma instant într-una de basm. Poți să-ți faci unele cu lumânări ca în acest tutorial, sau să folosești unele pe bază de baterii solare. Când vine vorba de decorațiuni DIY poți improviza la nesfârșit.

    10. Transformă-ți ușa de la intrare cu o coroniță DIY

    p

    Nu e nevoie de diplomă în proiecte DIY ca să aduci un aer nou ușii tale, o simplă coroniță din ramuri de buxus, una dintre cele mai comune tipuri de gard viu. Este foarte ușor de realizat conform instrucțiunilor din acest tutorial.

    11. Adaugă dimensiune grădinii tale cu o arcadă

    p

    Chiar dacă ai o grădină mică, tot poți să te bucuri de o arcadă. E minunată ca decor pentru fotografii, dar și practică fiindcă poți să crești pe ea plante cățărătoare. Află cum să-ți faci o arcadă pentru grădină urmând sfaturile de la The Spruce.

    12. Recondiționează-ți ghivecele de teracotă cu sfoară

    p

    Ghivecele clasice de teracotă sunt frumoase prin simplitatea lor, însă dacă îți dorești un touch personal le poți personaliza. Amatorii de decorațiuni DIY au găsit o mulțime de moduri prin care să le recondiționeze. Acest proiect DIY este foarte simplu, ai nevoie doar de sfoară, vopsea, lipici și răbdare ca să urmezi pașii din acest tutorial.

    13. Grădină de ierburi aromatice pentru pizza în ghivece

    p

    Dacă ai destulă lumină naturală în bucătărie, plantele aromatice pot sta bine mersi acolo. Dar în lunile de vară, ele vor crește și se vor dezvolta mult mai bine dacă le muți afară. Proiectul ăsta DIY pentru ierburi aromatice conține toate ingredientele cu care să-ți asezonezi pizza făcută în casă.

    14. Geam reciclat de la o masă pentru un perete fântână

    p

    O fântână decorativă poate părea un lux dacă ai un buget redus pentru grădină. Dar cu puțină muncă și un geam de la o masă pe care n-o mai folosești, te vei putea bucura de sunetul apei mai ieftin decât ți-ai imaginat. Urmează pașii din acest tutorial ca să-ți faci o fântână decorativă, dar ține cont că are nevoie de muncă de întreținere sezonieră.

    15. Fă-ți un foc într-un bol pentru serile răcoroase de pe terasă

    p

    Poate spațiul pe care îl ai la dispoziție în grădină sau terasă nu-ți permite să ai un coș pentru foc sau un șemineu exterior, dar asta nu înseamnă că nu poți improviza cu ajutorul unui proiect DIY. Poți să-ți faci un mini coș pentru foc dintr-un bol de piatră, ceramică sau metal. Urmărește tutorialul și fă-ți un bol pentru foc la care să te încălzești în serile răcoroase de vară.

    16. Transformă-ți grădina într-o extensie a sufrageriei cu perne decorative

    p

    Locul de pe terasă sau din grădină poate deveni mult mai cozy și arătos cu multe perne decorative. Dacă nu ai buget pentru să investești în perne gata făcute, poți să-ți faci unele cu materiale pe care le ai prin casă sau cumpărate de la reduceri. Inspiră-te din acest tutorial sau improvizează pe baza propriilor idei și materiale disponibile.

    17. Corpuri de iluminat din bile de ratan sau viță de vie

    p

    E plin Pinterest-ul de bile din ratan sau viță de vie folosite ca decorațiuni pentru nunți în aer liber. Deși sunt potrivite pentru o nuntă rustică, arată foarte bine și într-o amenajare de tip farmhouse. Poți să faci acest proiect DIY și să-l incorporezi în decor în mai multe feluri:

    • Pune bilele într-un coș, apoi pune peste el o bucată de lemn ca să-ți creezi o măsuță de cafea rustică.
    • Folosește-le la un aranjament floral.
    • Pune bile individuale ca piese de accent de-a lungul gardului sau scărilor de la casă.
    • Grupează câte trei bile de dimensiuni diferite ca decorațiuni.

    7 proiecte îndrăznețe și decorațiuni de grădină făcute în și pentru casă

    Acum că am făcut încălzirea și ți-am prezentat câteva decorațiuni DIY relativ ușor de realizat, a venit timpul să trecem la lucruri mai serioase. Dacă ești o persoană îndemânatică și îți dorești să meșterești elemente de amploare și decorațiuni de grădină făcute în casă mai complicate, îți prezentăm opt idei pentru o grădina DIY cu care te vei putea mândri în fața prietenilor.

    1. O zonă de dining în aer liber: crează sau recondiționează mobilierul și folosește drept accente decorațiuni de grădină făcute în casă

    Înainte de toate alege o zonă umbrită din grădina casei tale și fă un plan schematic pe hârtie și o listă cu elementele de care vei avea nevoie: pe unele va trebui, probabil, să le cumperi, pe altele le ai cu siguranță în casă.

    Pentru masă și scaune poți recondiționa mobilier vechi, pe care trebuie să îl alegi în funcție de stilul exterior al casei tale, pentru o imagine unitară. Poți opta, deci, pentru elemente moderne, simple, dacă locuința ta are un decor minimalist sau pentru mobilă shabby chic dacă ai o casă în stil rustic. Ori, dacă ai abilitățile unui tâmplar iscusit, poți face chiar tu mobila pentru grădină. În acest caz proiectul nu va fi tocmai simplu, dar aspectul nefinisat al lemnului masiv bine tratat pentru exterior îți va îmbogăți, cu siguranță, grădina.

    Ca decorațiuni de grădină făcute în casă, poți folosi niște coșuri de răchită vechi, de forme și dimensiuni diferite, pentru dinamism, pe post de lampadare. Una din grijile tale va fi, așadar, să tragi cabluri electrice în zona noului loc de dining pe timpul verii. O idee practică este să instalezi în apropiere un grătar și un spațiu de lucru pe care să-l folosești când te pregătești pentru o masă în aer liber.

    x

    2. Proiect pentru grădină DIY: folosește rame vechi și plante vii sau plante artificiale realiste pentru un „perete verde”

    Folosește câteva rame vechi, cu forme atipice și un aspect vintage și atașează, pe suprafața lor, un suport grid. Prinde apoi de suport plante artificiale realiste sau folosește licheni și plante suculente mici, care nu au rădăcini mari, potrivite pentru acest tip de decorațiune.

    Rezultatul va fi unul fantastic și îți va înfrumuseța exteriorul casei.

    x

    3. Meșterește ghivece în crengi groase sau bucăți de trunchi de copac pentru decorațiuni făcute în casă cu alură rustică

    O idee de decorațiune DIY simplu de realizat, dar care presupune, totuși, un strop de îndemânare sunt suporturile tip ghiveci pentru flori de grădină. Alege materia primă – crengi groase și bucăți din trunchiul unui copac pe care trebuie să le scobești cu grijă în interior, iar apoi fă un mix potrivit de pământ pentru florile pe care te gândești să le plantezi, ținând cont inclusiv de clima zonei în care locuiești.

    Fiecare plantă are nevoi de îngrijire specifice, influențate nu numai de tipul solului ales, dar și de materialul ghiveciului. Documentează-te, așadar, și asigură-te că plantele tale primesc tot ce au nevoie și că aranjamentele îți vor înfrumuseța grădina pe o perioadă îndelungată.

    x

    4. Decorațiuni de grădină pentru un gard vesel: construiește căsuțe pentru păsări

    Această sugestie de decorațiune DIY are un rol practic, dar își îndeplinește cu succes și sarcinile decorative. Folosește bucăți de lemn vechi (sau noi, cum preferi) pentru un proiect de meșteșug simplu: împodobește gardul interior cu căsuțe pentru păsări. Dacă ai un gard alb sau din lemn brut, tratat, dar necolorat, mai multe căsuțe vopsite în culori diferite, prinse de gard, vor arăta foarte bine. În cazul unui gard modern, căsuțele ar trebui să se piardă în decor, vopsite în culoarea gardului. Câteva luminițe licurici, în acest caz, sunt o idee bună.

    În plus, dacă ai copii, acesta va deveni, probabil, locul lor favorit din curtea ta și vă poate servi, de asemenea, ca unealtă educativă.

    x

    5. Un proiect de grădină DIY primăvăratic: fă un cort din crengi înfrunzite

    Dacă îți dorești un loc în care să poți sta liniștit la umbră cu o carte în mână, dar curtea ta este prea însorită, pune-te pe treabă și construiește un cort de sezon. Fă mai întâi structura de sprijin a acestuia din lemn, după care sprijină crengile înfrunzite. Pentru rezistență poți să îmbraci cadrul din lemn într-o plasă flexibilă, cu găuri mari, în care să bagi apoi rând pe rând crengi înfrunzite mai mici. Această soluție este mai migăloasă, dar este cu siguranță mai sigură.

    Pentru completarea decorului, adaugă un covor de exterior, un pat de zi compact și confortabil și o lampă cu lumină caldă.

    x

    6. Construiește un bungalou deschis pentru serile toride de vară

    Dacă vremea caniculară este o problemă în zona în care stai, un proiect de grădina DIY foarte util este construirea unui bungalou deschis, umbrit din lemn, în care poți așeza un pat pe care îl poți folosi atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte. Pe timpul verii poți atașa cearșafuri sau perdele, pentru a te feri de insecte, iar pe timpul iernii, dacă nu vrei să strici construcția, poți să construiești un perete din lemn și o ușă dublă, care să protejeze spațiul de relaxare până vara următoare.

    x

    7. Decorațiuni făcute acasă și construcții pentru familie: fă un plan pentru un cinema în aer liber

    Acesta este, probabil, cel mai complex proiect DIY: un cinema în aer liber. Înainte de toate, te sfătuim să îți faci un moodboard cu detaliile și elementele tale favorite, pentru a alege cel mai potrivit decor. Pasul doi este să pregătești lista cu cele necesare.

    Mai rapid ar fi să amenajezi spațiul direct pe pământ sau gazon, dar pentru un plus de confort te sfătuim să construiești mai întâi o platformă din lemn pe care să amenajezi întreg set-up-ul. Achiziția principală este videoproiectorul, restul elementelor fiind mai ușor de ales. Poți amenaja spațiul cu decorațiuni făcute în casă sau cu piese second-hand dacă ai un buget redus. Important este să alegi piese confortabile. Acesta este un spațiu ideal pentru serile liniștite în familie și pentru cele petrecute în compania prietenilor pe timpul verii.

    x

    Subscribe
    Notify of
    guest
    1 Comment
    Oldest
    Newest Most Voted
    Inline Feedbacks
    View all comments
    WEB2PRINT
    7 months ago

    O ideea buna sunt si tablourile canvas, cu putina creativitate poti sa creezi un spatiu personal si personalizat dupa cum doresti:)