DESIGN EXTERIOR

17 decorațiuni DIY pentru exteriorul locuinței și grădină pe care le poți face ușor

Grădinile locuințelor au adesea finisaje utile și rezistente la schimbările atmosferice. Deși recondiționarea sau înlocuirea lor poate fi costisitoare, ține cont că poți să economisești dacă te apuci de proiecte DIY. Sunt adesea la fel de distractive pe cât sunt de accesibile pentru orice buget. Să-ți decorezi grădina nu numai că o va face să arate mai bine, dar vei dobândi un nou loc util și cozy.

În mod esențial, spațiul din grădină ar trebuie să arate și să se simtă mereu ca o extensie a interiorului. Aceste 19 decorațiuni DIY pentru exteriorul locuinței și grădină de la The Spruce îți vor face spațiul să arate mult mai bine și mai stylish.

1. Întâmpină musafirii cu un preș personalizat

p

Când primești musafirii în casă, preșul de la intrare este primul lucru cu care ei interacționează. Poți să-ți imprimi un preș DIY ca cel din imagine pentru o sumă modică. Dacă îți place să investești în decorațiuni DIY fă-ți unul pentru fiecare anotimp.

2. Schimbă plăcuța cu numărul casei

p

Detalii fac adesea diferența când vrei să redecorezi, iar plăcuța cu numărul casei e primul detaliu care atrage ochiul. Sunt mai multe moduri prin care să-ți actualizezi numărul de la casă, dar trebuie să ții cont de unele lucruri.

  • Asigură-te că stilul plăcuței este în acord cu vârsta și aspectul casei.
  • Pune plăcuța sub un corp de iluminat de pe perete, ca oamenii să poată să-l vadă cu ușurință de pe stradă.
  • Păstrează fontul numerelor cât mai simplu și lizibil. Unele fonturi mai creative arată bine, dar nu se pot citi de la distanță.

3. Fă o atmosferă cozy cu un tablou cu mesaj personalizat

p

Un astfel de tablou pe peretele exterior al casei este un mod minunat prin care să-ți întâmpini musafirii sau să transmiți un mesaj despre valorile familiei tale. Vrei să fie primitor? Poate un simplu semn cu „Bine ai venit” este de ajuns. Gândește-te la ce mesaj ți-ar plăcea și apoi apucă-te de lucru. Poți folosi modelul Christinei Marie, care a făcut semnul din imagine.

4. Fă-ți o mini grădină de flori

p

Adu puțină magie în grădină cu un proiect DIY ușor de realizat și drăguț, care va aduce un strop de personalitate locului. O mini grădină de flori în ghivece va distra copilul interior din tine. Dacă ai copii, invită-i să participe și ei la decorarea ghivecelor, apoi găsiți un loc potrivit pentru ele în grădină.

5. Recondiționează un candelabru pentru exterior

p

Nu toată lumea este îndeajuns de norocoasă ca să aibă fire electrice trase prin toată grădina sau pe terasă. Dar dacă ai un loc în care poți atârna un corp de iluminat, poți să recondiționezi un candelabru ca suport pentru lumânări. Oricum, lumina de ambianță dată de lumânări este mult mai relaxantă decât cea de la un bec.

6. Fă-ți o măsuță pentru ghivece dintr-un coș de sârmă

p

O măsuță sau un stand pentru plante este un element decorativ important pentru exteriorul casei, dar trecut adesea cu vederea. Poți să le folosești pentru ghivece, sau pe post de măsuță de cafea. Ai stat vreodată în grădina cuiva și a trebuit să-ți pui paharul pe jos? Dacă da, atunci problema asta poate fi ușor de rezolvat cu acest proiect DIY pentru exterior cu un coș din sârmă.

7. Fă-ți un aranjament în ghiveci cu plante suculente

p

Aranjamentele din ghivece pentru plante suculente sunt ușor de realizat și nu necesită prea multă îngrijire. Dar înainte să faci astfel de decorațiuni DIY e bine să cauți cât mai multe informații, căci e foarte ușor să greșești. Odată ce prinzi instrucțiunile de bază, vei reuși să creezi niște mixuri foarte interesante care vor atrage privirile celor care te vizitează. Urmează pașii din acest tutorial și apucă-te de lucru.

8. Proiect DIY pentru exterior cu clopoței de vânt

p

Clopoțeii de vânt nu trebuie mereu să scoată și sunete, pot fi strict decorativi. Ca decorațiune colorată în bătaia vântului, ei pot să-ți înfrumusețeze grădina. Alege un model care îți place sau folosește acest tutorial de la Garden Therapy. Important este să te distrezi în timp ce creezi.

9. Lumânări care atârnă în curte

p

Dacă pui luminițe de-a lungul gardului, grădina ta se va transforma instant într-una de basm. Poți să-ți faci unele cu lumânări ca în acest tutorial, sau să folosești unele pe bază de baterii solare. Când vine vorba de decorațiuni DIY poți improviza la nesfârșit.

10. Transformă-ți ușa de la intrare cu o coroniță DIY

p

Nu e nevoie de diplomă în proiecte DIY ca să aduci un aer nou ușii tale, o simplă coroniță din ramuri de buxus, una dintre cele mai comune tipuri de gard viu. Este foarte ușor de realizat conform instrucțiunilor din acest tutorial.

11. Adaugă dimensiune grădinii tale cu o arcadă

p

Chiar dacă ai o grădină mică, tot poți să te bucuri de o arcadă. E minunată ca decor pentru fotografii, dar și practică fiindcă poți să crești pe ea plante cățărătoare. Află cum să-ți faci o arcadă pentru grădină urmând sfaturile de la The Spruce.

12. Recondiționează-ți ghivecele de teracotă cu sfoară

p

Ghivecele clasice de teracotă pot fi al naibii de plictisitoare. Dar din moment ce sunt decente ca preț și mai bune decât cele din plastic pentru majoritatea plantelor, amatorii de decorațiuni DIY au găsit o mulțime de moduri prin care să le recondiționeze. Acest proiect DIY este foarte simplu, ai nevoie doar de sfoară, vopsea, lipici și răbdare ca să urmezi pașii din acest tutorial.

13. Grădină de ierburi aromatice pentru pizza în ghivece

p

Dacă ai destulă lumină naturală în bucătărie, plantele aromatice pot sta bine mersi acolo. Dar în lunile de vară, ele vor crește și se vor dezvolta mult mai bine dacă le muți afară. Proiectul ăsta DIY pentru ierburi aromatice conține toate ingredientele cu care să-ți asezonezi pizza făcută în casă.

14. Geam reciclat de la o masă pentru un perete fântână

p

O fântână decorativă poate părea un lux dacă ai un buget redus pentru grădină. Dar cu puțină muncă și un geam de la o masă pe care n-o mai folosești, te vei putea bucura de sunetul apei mai ieftin decât ți-ai imaginat. Urmează pașii din acest tutorial ca să-ți faci o fântână decorativă, dar ține cont că are nevoie de muncă de întreținere sezonieră.

15. Fă-ți un foc într-un bol pentru serile răcoroase de pe terasă

p

Poate spațiul pe care îl ai la dispoziție în grădină sau terasă nu-ți permite să ai un coș pentru foc sau un șemineu exterior, dar asta nu înseamnă că nu poți improviza cu ajutorul unui proiect DIY. Poți să-ți faci un mini coș pentru foc dintr-un bol de piatră, ceramică sau metal. Urmărește tutorialul și fă-ți un bol pentru foc la care să te încălzești în serile răcoroase de vară.

16. Transformă-ți grădina într-o extensie a sufrageriei cu perne decorative

p

Locul de pe terasă sau din grădină poate deveni mult mai cozy și arătos cu multe perne decorative. Dacă nu ai buget pentru să investești în perne gata făcute, poți să-ți faci unele cu materiale pe care le ai prin casă sau cumpărate de la reduceri. Inspiră-te din acest tutorial sau improvizează pe baza propriilor idei și materiale disponibile.

17. Corpuri de iluminat din bile de ratan sau viță de vie

p

E plin Pinterest-ul de bile din ratan sau viță de vie folosite ca decorațiuni pentru nunți în aer liber. Deși sunt potrivite pentru o nuntă rustică, arată foarte bine și într-o amenajare de tip farmhouse. Poți să faci acest proiect DIY și să-l incorporezi în decor în mai multe feluri:

  • Pune bilele într-un coș, apoi pune peste el o bucată de lemn ca să-ți creezi o măsuță de cafea rustică.
  • Folosește-le la un aranjament floral.
  • Pune bile individuale ca piese de accent de-a lungul gardului sau scărilor de la casă.
  • Grupează câte trei bile de dimensiuni diferite ca decorațiuni.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
ULTIMELE ARTICOLE
icon

Dani Oțil face pentru prima dată turul casei lui din Corbeanca, plină cu pove...