DIY

Idei de upcycling: 7 rafturi făcute din materiale vechi

  Materialele vechi pot fi folosite la o mulțime de proiecte pentru casă. Cu ajutorul lor poți să-ți faci niște rafturi ieftine și practice, de exemplu. Ele nu numai că-ți vor transforma pereții clasici în spații utile de depozitare la un preț foarte modic, ba chiar pot deveni adevărate opere de artă în niște mâini conduse de pasiune pentru proiecte DIY.

  Aceste idei de upcycling cu șapte rafturi făcute din materiale vechi, prezentate de The Spruce, te vor inspira să-ți pui la încercare talentele de creație. Proiectele au niveluri de dificultate diferite și s-ar putea să nici nu te coste mare lucru.

  1. Raft agățat cu o curea veche

  p

  Vrei să-ți expui câteva lucruri drăguțe pe un raft? Proiectul ăsta DIY este foarte ușor de realizat și ai nevoie doar de o placă din lemn și o curea din pielea întoarsă. Ca să-ți personalizezi mai mult raftul, poți vopsi placa de lemn într-o nuanță care se potrivește amenajării tale. Pentru un tutorial pas cu pas, te poți folosi de cel făcut de bloggerul site-ului Nur-Noch.

  Mai poți înlocui placa de lemn cu un cadru pentru skateboard sau cu o tavă dreptunghiulară.

  2. Raft făcut dintr-o cutie de la rola de cașcaval

  p

  Carrie, cea din spatele site-ului Curb to Refurb adoră să recicleze obiecte găsite și să le transforme în accesorii pentru casă. De exemplu, a creat acest raft cu ajutorul unei cutii din lemn, de la rola de cașcaval.

  Dacă nu obișnuiești să-ți cumperi role de cașcaval în cutii din lemn, poți să întrebi la hipermarketuri dacă poți să iei cutiile pe care oricum le aruncă.

  3. Raft dintr-o bucată de trunchi de copac

  p

  Poți folosi chiar și o bucată dintr-un trunchi de copac să-ți faci un raft. Urmează pașii din acest tutorial ca să-ți faci și tu unul. Găsești o astfel de bucată de trunchi prin parcuri, atunci când se face toaletarea copacilor sau când se taie cei afectați. Dacă nu ai timp și chef să stai să cauți prin parcuri, poți să-ți cumperi felii de trunchi de la magazinele de art&craft.

  4. Rafturi făcute din sertare vechi

  p

  Dacă ai un dulap cu sertare, de care nu mai ai nevoie, poți să te inspiri din tutorialul lui Emily de la Namely Original. A făcut aceste rafturi adorabile din sertarele de la un dulap achiziționat second hand.

  Tot ce trebuie să faci este să montezi șifturi în perete și apoi să fixezi sertarele cu ajutorul holșuruburilor.

  5. Raft dintr-o cutie de lemn

  p

  Poți transforma o banală cutie din lemn într-un raft smart. Ca să faci asta trebuie să tai cutia în două pe lungime, cu ajutorul unui fierăstrău circular. Apoi tai capătul de la ambele bucăți și le unești ca să formeze un raft mai lung. Îl poți picta sau păstra în culoarea sa naturală. Raftul se atașează apoi de perete cu șifturi și holșuruburi.
  Poți găsi astfel de cutii din lemn și pe stradă, aruncate de oameni, deci investiția pentru acest proiect este minimă.

  6. Rafturi din cutii hexagonale

  p

  Carrie, bloggerița din spatele proiectului Making Lemonade, a făcut acest aranjament cu rafturi din cutii hexagonale. Poți să faci acest proiect de upcycling cu rafturi cu ajutorul unor cutii din lemn, sau din carton, cu mențiunea că ultimele nu vor putea susține obiecte mai grele.

  7. Rafturi până în tavan cu lăzi din lemn

  p

  Nu mai ai nevoie de un dulap în plus, când ai o duzină de lăzi din lemn. Ronja, de la Nur-Noch, a creat acest aranjament de rafturi până în tavan cu niște cutii din lemn, pe care le-a pictat și apoi montat în perete.

  Poți găsi astfel de cutii din lemn și la piață, fiindcă unii comercianți le aruncă după ce vând fructele și legume din ele. Acest lucru este valabil și pentru lanțurile de supermarketuri care aruncă cutiile în care au venit produsele. Deci merită să-i întrebi dacă se pot lipsi de ele și apoi să le transformi în ceva frumos.

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  Idei de upcycling: 7 rafturi făcute din materiale vechi