Camera copilului

Cum organizezi camera copilului atât de eficient încât să-i fie birou, loc de joacă și dormitor

Pentru organizarea spațiului în camera copilului, ai nevoie de un plan, de câteva reguli foarte simple și de multă imaginație.

Când vezi în jurul tău o mulțime de jucării, haine și alte mizilicuri de-ale celui mic, parcă ți-e greu să crezi că le poți pune pe toate la locul lor. Ți-am pregătit mai jos câteva sfaturi care să facă acest proces mai ușor.

Fă un plan pentru organizarea spațiului în camera copilului

Înainte să te apuci de treabă, fă un inventar al activităților pe care cel mic le desfășoară în camera lui, al lucrurilor de care are nevoie și al mobilierului pe care îl ai la dispoziție pentru organizarea spațiului în camera copilului.

Munca-i pe jumătate gata odată ce știi cu ce lucrezi. Fă rapid o schiță a camerei, chiar și de mână, cu creionul. Încearcă să aranjezi, în primul rând, obiectele care ocupă cel mai mult spațiu, cum sunt patul și dulapul.

Dacă te răzgândești, nu-i nimic. Ștergi sau faci o altă schemă pentru organizarea spațiului în camera copilului. La final, poți compara toate ideile și să o alegi pe cea mai bună.

Sfaturi practice: 

  • Patul trebuie poziționat astfel încât cel care doarme în el să poată vedea ușa, ideal, și geamurile. Nu doar că așa dictează regulile Feng-Shui, ci vei oferi mai mult confort copilului în timpul somnului. Asta pentru că va avea în permanență la vedere intrarea în cameră – lucru important, având în vedere că la vârsta copilăriei poate dezvolta diverse temeri în timpul nopții.
  • Când copilul tău merge la școală, încearcă să găsești un loc pentru birou astfel încât, în timp ce scrie, lumina să-i cadă pe foaie – să nu fie umbrită. În acest fel, cât timp este zi afară își poate face temele fără lumină artificială.

Urcă lucrurile pe pereți

organizarea spatiului in camera copilului vertical
Lasă podeaua liberă și depozitează totul pe etajere

Profită de spațiul vertical pentru depozitare – astfel, vei lăsa podeaua liberă, iar cel mic va avea suficient spațiu să se joace în voie.

Câteva idei cu care te poți juca: 

  • Adaugă rafturi pe care să așezi jucăriile și cărțile. Optează pentru o bibliotecă clasică sau încearcă ceva mai neconvențional, cum ar fi o scară de lemn.
  • Alege un decor tematic împreună cu copilul tău. Organizarea spațiului în camera copilului nu trebuie să fie numai un proiect funcțional. Dimpotrivă, decorează pereții cât mai mult pe placul lui. Încearcă un tapet colorat, o colecție personală de poze sau orice altă idee năzdrăvană: tapet cu planetele, cu animale, cu o pistă de curse sau cu un acvariu.
  • Creează un loc dedicat activităților fizice. Poate fi un spalier, o mică trambulină, un loc de cățărat sau un leagăn. Nimic nu-i prea îndrăzneț pentru camera copilului.

Depozitează și organizează

organizarea spatiului in camera copilului depozitare
Ține jucăriile la îndemână, în cutii și sertare

Organizarea spațiului în camera copilului trebuie să respecte aceleași reguli ca orice altă încăpere din casă când vine vorba de ordine. Un spațiu în care fiecare obiect are un loc al său este unul mai ușor de întreținut.

Provocarea cea mai mare este să păstrezi jucăriile mereu în ordine. Sunt multe, mici, colorate și în forme foarte variate. Așază-le pe toate la un loc în cutii sau coșuri. Hainele, rechizitele, încălțămintea, toate trebuie ordonate în dulap.

Dacă te descurci cu organizarea, însă îți lipsește imaginația, iată cum amenajezi camera pentru băieți, de la pardoseală, la mobilier.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
ULTIMELE ARTICOLE
icon

Dani Oțil face pentru prima dată turul casei lui din Corbeanca, plină cu pove...