Când te plictisești de culoarea pereților, alege un tapet decorativ și creează-ți un perete de accent numai bun de fotografiat. Am răscolit printre articolele și tururile de casă de pe site și am selectat 15 amenajări cu tapet decorativ care să te inspire.
Dacă ți-a trecut prin gând să aduci puțin tapet în locuința ta, dar ai amânat momentul, rândurile de mai jos te vor face să nu mai stai pe gânduri. Bineînțeles, este important să urmezi cele patru reguli esențiale de a asorta mobila cu tapetul, pentru ca întreg spațiul să fie armonios. Pentru montarea lui poți apela la o echipă specializată, ori îl poți monta chiar tu, urmând câteva tips and tricks pentru ca procesul să fie mai ușor.
Tapet decorativ cu elemente geometrice
1. Tapet roz prăfuit cu detalii aurii
Într-un apartament cu trei camere și vedere spre Portul Constanța, predomină nuanțele de gri și cele de roz cald. Echipa Archivity, formată din Andrada Gruia și Raluca Dumitrașcu, s-a ocupat de amenajarea spațiului.
În dormitorul matrimonial au combinat gri-ul cu culori pământii și nuanțe de roz, iar tapetul din spatele tăbliei patului a fost cumpărat de la I Love Wallpaper și are un model geometric tare simpatic, mai ales că dungile sunt trasate cu o culoare metalică pe un fundal roz pal.
2. Tapet cu accente metalice
Arhitecta Cristiana Zgripcea s-a ocupat de renovarea și amenajarea acestui apartament din anii 40, de lângă Parcul Cișmigiu din București. Chiar dacă a folosit în toată amenajarea o gamă cromatică bazată mai mult pe alb și argintiu, în dormitor se regăsește o pată interesantă de culoare, cu accente complementare.
Patul tapițat în culoarea albastră se îmbină perfect cu motivele geometrice aurii prezente pe tapetul din spatele tăbliei patului. Aceleași accente se regăsesc în mai multe corpuri din încăpere, precum elementele de iluminat și rama oglinzii.
3. Tapet eco din spumă 3D
Andrei Ichim, proprietarul acestui apartament cu patru camere din zona Lacul Tei, a apelat la Irina Radu de la iDecorate pentru conceptualizarea amenajării spațiului. Pe lângă piesele clasice de mobilier, sunt prezente și câteva piese îndrăznețe, precum un candelabru de la Preciosa, dar și un perete de accent îmbrăcat cu tapet 3D în valoare de 226 euro/metru pătrat plus TVA.
În zona de living există un perete îmbrăcat într-un tapet cu elemente geometrice, cumpărat de la Silver Decor, iar în zona de dining este peretele îmbrăcat în tapetul premium 3D, din spumă, cumpărat de la Arte International. Ambele modele folosite în această amenajare au certificare eco.
Tapet decorativ cu trunchiuri de copaci și munți
4. Tapet cu trunchiuri de mesteceni
Tapetul cu mesteceni este de la caiverzipepereti.ro, iar canapeaua de la IKEA
Combinația de culori neutre (alb, gri) și tonuri contrastante e specifică stilului scandinav
Separatoarele au și rol decorativ în living, cu multe obiecte dragi proprietarilor pe rafturi
Cel mai important este să locuiești într-un spațiu care să te facă să te simți acasă. Așa au decis și proprietarii acestui apartament din Doamna Ghica, care au colaborat cu arhitectul Cristian Pătrașcu pentru amenajarea spațiului. În living și în dormitor au ales să aibă câte un perete de accent cu trunchiuri de mesteceni.
Tapetul cu mestecni tronează și în dormitor, la capul patului
Pentru că proprietarii și-au dorit amenajarea spațiului în stil scandinav, aceștia au combinat în living un tapet deschis la culoare cu diverse accesorii în tonuri contrastante, iar în dormitor au combinat un tapet cu trunchiuri de mesteceni ușor mai colorat, cu piese de mobilier în nuanțe natur. În cea de-a treia cameră au decis să amenajeze spațiul drept birou. Și acolo există un perete îmbrăcat în tapet, unul cu simboluri geometrice.
5. Acel moment când ai muntele la capul patului
În acest apartament amenajat în stil glam – retro, din Berceni, predomină culoarea verde smarald. Se regăsește atât în living, bucătărie, dar și în dormitor, combinată cu diverse detalii aurii, roz prăfuit sau gri.
În dormitor atmosfera e mai relaxată, cu verdele este combinat cu nuanțe de alb și natur. Peretele din spatele patului, îmbrăcat într-un tapet magnific, te duce parcă cu gândul la o vacanță în munți. La vibe-ul zen al locului, contribuie pereții albi și balconul deschis, ce a fost transformat într-un colț de citit.
6. Tapet cu trunchiuri schițate de copaci
Atunci când mergi pe o amenajare în culori pământii, dar îți dorești câteva elemente din natură, poți oricând să alegi un tapet mai subtil, cu trunchiuri schițate de copaci.
Proprietarii acestui penthouse din Mamaia și-au dorit să aducă mai mult din natură în interior, așa că au integrat în amenajare trunchiuri de mesteceni, piatră, licheni și plante verzi.
Tapet decorativ cu elemente florale
7. Tapet floral într-o mansardă roz ca o bomboană
Echipa de design Jooca Studio a transformat un pod prăfuit, în care nici nu se putea locui, într-o mansardă de 50 metri pătrați, pastelată. Mai pe scurt, atracția principală a casei și locul în care proprietarii petrec cel mai mult timp.
Pe lângă canapeaua roz bombon, fotoliul turcoaz și dressing-ul integrat în perete, care mărește spațiul datorită oglinzilor, designerii au ales să integreze în mansardă și un tapet cu elemente florale, cumpărat de la Wall&deco.
8. Tapet cu accent jungle style într-un Airbnb din Cluj
Acest apartament de 43,5 metri pătrați din centrul Clujului a fost transformat într-un an de Katalin Csíki de la Studio 11 într-un Airbnb modern. Pentru că i s-a cerut să folosească un design unic, albastru închis, verde și auriu, dar și multe plante și un tapet cu palmier, designerul a venit cu idei îndrăznețe și a pus totul în aplicare.
Chiar și în dormitor a folosit toate cele trei culori cu success. Designul patului redă în totalitate simbolistica art deco și, în plus, cei doi pereți de accent, cel albastru și cel cu tapet jungle style, oferă un contrast interesant încăperii.
9. Tapet decorativ floral într-un dormitor de pe bulevardul Dacia
Ce ai spune dacă în fiecare dimineață te-ai trezi cu păsărele și flori viu colorate la capul patului? Așa se trezește Ilinca, proprietara apartamentul de pe bulevardul Dacia, care după 37 de ani de stat la casă, a decis să o ia de la capăt într-un apartament. Fiind maestră în Feng-Shui, a aplicat toate principiile în fiecare încăpere, însă în dormitor, poziționarea nu prea a ajutat-o și a fost nevoită să gândească câteva trucuri. Ca de exemplu, la capul patului a așezat elementele de apă și metal.
10. Tapet cu motiv vegetal 3D
În acest apartament cu trei camere din Sibiu, stucaturile, tapetul 3D și ansamblurile de mobilier au fost soluțiile pe care designerul Laurențiu Paicu le-a ales pentru ca proprietarii să locuiască într-un spațiu care să le bifeze nevoile și dorințele.
Atât în living, cât și în dormitorul matrimonial, designerul a ales un stil eclectic în care a integrat, pe lângă alte multe detalii, și tapet decorativ. Zona din living este pusă în valoare de tapetul cu motive vegetale, marca Eijffinger, iar în dormitor au ales să aducă o pată de culoare folosind un tapet 3D cu motiv floral, imprimeuri supradimensionate și viu colorate.
Tapet cu elemente moderne
11. Tapet spectaculos cu o lună
Dacă te gândești cum poți face trecerea dintre încăperi mai spectaculoasă, poți apela la un tapet. Și nu unul oarecare, ci unul cu o lună. În acest apartament de 180 metri pătrați din Dorobanți, arhitecții Piano:terra au lărgit vizual zona de intrare a casei și au adăugat un dulap, un scaun și o consolă, obiecte nelipsite din amenajarea unui hol. De cum intri în casă, dai de tapetul închis la culoare, cu o lună, care acoperă ușa tip Filomuro și îți oferă un view spectaculos. E de la 360 Furniture, marca London Art.
12. Tapet decorativ pop – art style într-un Airbnb din Brașov
Antreprenorul Laurențiu Vlad și-a dorit ca după amenajare, această casă din Brașov să fie prietenoasă, modernă și plină cu finisaje premium. A apelat la echipa Believe care, în doar opt luni, a pus în valoare spațiul desfășurat pe verticală.
Pe lângă patul suspendat, draperiile lungi de 3,5 metri și culorile îndrăznețe, designerii au realizat un perete de accent cu ajutorul unui fototapet în stil pop art. Aceleași culori se regăsesc și în dreptul bucătăriei și în zona de dining. Tapetul, în combinație cu celelalte detalii, rezultă o amenajare jucăușă și primitoare.
13. Fototapet cu cai într-un living din Târgu Mureș
Stilul acestui apartament de 60 metri pătrați din Târgu Mureș este unul industrial, îndulcit cu elemente cosy: multe materiale textile, decorațiuni și plante verzi.
În living, designerul Simona Ungurean, cea care s-a ocupat de amenajarea spațiului, a ales un fototapet cu un mare impact vizual. Culorile deschise de pe tapet se combină frumos cu nuanțele de gri, turcoaz și cu stilul industrial prezent în încăpere. Fototapetul folosit este marca Argeist.
14. Niciodată nu-i prea mult tapet decorativ
Punctul de atracție din acest apartament localizat în zona de Nord a Bucureștiului e fototapetul lung de 5,5 metri și înalt de 2,7, montat de-a lungul unui întreg perete. Modelul este cumpărat de la Glamora. Pe lângă modelul din living, cei de la Biroul de arhitectură Pure-Mess Design au ales să introducă și în celelalte încăperi câte un tapet special.
În bucătărie au ales un fototapet Glamora cu aspect de beton aparent pentru a acoperi un întreg perete, iar în dormitorul matrimonial unul inspirat din natură, aproape de nervurile lemnului pe care plutesc și câteva frunze. Și în camera copilului au ales să îmbrace doi pereți cu un fototapet desenat de arhitecți, realizat pe comandă la XTDeco.
15. Mix între stiluri și modele de tapet
Stilul acestui apartament din Piața Victoriei este unul eclectic, ce îmbină atât piese mid-century și industriale, pasiunea pentru călătorii și lectură. În această amenajare, tapetul ocupă un loc tare important. Modelul din living este de la Osborne & Little, modelul Makrana. Are această denumire deoarece se aseamănă cu marmura folosită în Taj Mahal.
În dormitor, tapetul de pe peretele din spatele tăbliei patului este piesa de rezistență, dar și pata de culoare. Modelul se numește Siroc, după un vânt cald din deșert. Acest element adaugă amenajării încăperii un aer etnic.
-
LIFE
Cât costă un brad artificial de Crăciun în 2024. Care sunt avantajele pe care le aduce în locuința ta
Prețul e accesibil, chiar și pentru brazii de dimensiuni mari.
-
LIFE
Cum se face împodobirea bradului de Crăciun. Ce se pune prima dată, ordinea corectă
Respectarea pașilor face ca bradul să arate impecabil.
-
UTILE
Cât consumă un aer condiționat iarna pe căldură. Sfaturi utile pentru a economisi la factură
Poate fi o soluție destul de eficientă.
Mie din copilarie mi-a placut tapetul si ma bucur ca inca se mai poate folosi si nu e considerat demodat sau de nepus in casa.