DESIGN INTERIOR

7 modele de parchet colorat de care ai nevoie în viața (și casa) ta

  Dintre toate elementele unei amenajări, podeaua e cea cu care ne jucăm cel mai puțin. Urmează de multe ori un stil relativ clasic, fie că este cu parchet, linoleum sau gresie. O decorăm cu mobilă și covoare care să se potrivească stilului casei, dar nu facem din ea foarte des un element de interes principal. Dar există parchet colorat!

  Gresie și faianță colorate ai mai văzut, dar parchet roșu aprins, mai rar. Dar cât de fain ar fi să transformi podeaua într-un element statement dintr-o cameră, în loc de un perete? Pentru asta am făcut o selecție de șapte modele de parchet colorat, care să se potrivească indiferent de stilul amenajării pe care l-ai ales pentru casa ta.

  1. Parchet cu aspect de mozaic

  Parchet colorat mozaic
  (Parchet laminat Kronotex mozaic, Hornbach, 109 lei/mp)

  Parchetul cu aspect de mozaic de la Hornbach transformă orice cameră într-un spațiu exotic. Integrează-l într-o cameră cu elemente în culori neutre și cât mai aerisită, ca să nu riști să încarci vizual amenajarea. Dacă îți place să ai neapărat și un covor în cameră, atunci alege unul cât mai simplu și de o dimensiune mică sau medie. Parchetul cu aspect de mozaic este în sine un element decorativ de sine stătător.

  2. Parchet colorat retro în nuanțe pastel

  Parchet colorat retro
  (Parchet retro 3D, Kopertodesign, 80,9 lei/mp)

  Potrivit în amenajări boho vintage și farmhouse, parchetul retro în nuanțe pastel și cu aspect vintage de la Kopertodesign seamănă cu dușumelele din lemn masiv de pe timpuri. Nuanțele pastel ale parchetului oferă un aspect cald încăperii și fac podeaua ușor de potrivit cu restul obiectelor din amenajare. Decorează camera cu țesături naturale din bumbac și obiecte din lemn și răchită.

  3. Parchet colorat în culori fade

  Parchet colorat culori fade
  (Parchet laminat Egger, Casa Parchetului, 81,92 lei)

  Dacă vrei un parchet colorat, dar care să nu iasă puternic în evidență și pe care să-l poți integra în orice tip de amenajare, atunci cel de la Casa Parchetului s-ar putea să fie alegerea potrivită pentru tine. Parchetul Egger este din lemn de stejar și are două straturi de bază integrate, realizate din plută naturală. Se potrivește în orice cameră, deci nu rămâne decât să te hotărăști dacă îl vei folosi în toată locuința și când să-l montezi.

  4. Parchet albastru cu aspect vintage

  (Parchet albastru Vintage Edition, Valprest Parchet, pret la cerere)

  Parchetul Vintage Edition de la Valprest face parte dintr-o colecție gândită de Virginia Maissen, designerul de la Studio Gustave din Zurich, în colaborare cu Bauwerk Parchet. Parchetul este dublu stratificat și creatorii promit că nicio placă de nu este identică cu alta, deci podeaua ta nu doar că va avea o personalitate deosebită, dar va fi la propriu unică. Parchetul se potrivește și în amenajările de exterior, dacă ai în plan să schimbi podeaua pe terasă sau de pe balconul deschis.

  5. Parchet laminat în combinații de mai multe culori

  (Parchet colorat vintage, Valprest Parchet, pret la cerere)

  Întreaga colecție Vintage Edition de la Valprest conține plăci de parchet din mai multe culori, pe care le poți folosi ca să-ți creezi o podea retro în bucătărie. O astfel de combinație de culori îți va aduce aminte de atmosfera din bistrourile din anii 60 și-ți va înveseli diminețile, în timp ce-ți servești cafeaua și iei micul dejun.

  6. Parchet roșu superlucios

  Parchet colorat roșu
  (Parchet roșu lucios, Parchet Laminat Superlucios, preț începând de la 33,88 Euro/mp)

  Nu doar că arată bine, dar nu este nici alunecos, rezistă la zgarieturi și se curăță foarte ușor. Pe site-ul furnizorului poți vedea filmulețe în care aceste calități sunt testate și poți să-ți comanzi mostre gratuite ca să le testezi chiar tu. Prețul e mai piperat, dar dacă vrei să investești într-un parchet deosebit, atunci merită să îi dai o șansă.

  7. Parchet colorat negru

  (Parchet Velvet Oak, Dedeman, 28,91 lei/mp)

  Știm că negrul este o nonculoare, dar am inclus acest tip de parchet, fiindcă are o nuanță deosebită, nu atât de des folosită în amenajări. Se potrivește în amenajările clasice, și excelează în cele minimaliste și avangardiste. Deși pare o nuanță pretențioasă, negrul poate transforma o cameră precum o rochie neagră completează și susține o ținută chic. Nuanța parchetului de la Dedeman nu este foarte intensă, deci dacă mergi pe varianta asta, o vei putea integra cu ușurință în sufragerie și/sau pe hol.

  Produsele din acest articol au fost selectate de echipa Lovedeco în mod independent, iar prețurile afișate sunt valabile la data publicării.

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  7 modele de parchet colorat de care ai nevoie în viața (și casa) ta