DIY

Tie-dye trend alert: 5 tutoriale care te ghidează în vopsirea manuală a textilelor din casă

  Termenul de tie-dye se referă la textile vopsite manual și de ceva vreme este un trend important în modă. Case de modă precum Versace și Alberta Ferretti au inclus acest trend în hainele create de ei. Iar Elle Decor au dat startul acestui trend și pentru casă, de la așternuturi și perne decorative, textilele vopsite manual sunt foarte hot vara asta.

  Dacă vrei să îmbrățișezi și tu trendul tie-dye acasă, uite câteva exemple despre cum poți să-ți decorezi casa cu textile vopsite manual chiar de către tine.

  1. Tie-dye: prosoape de bucătărie vopsite manual

  p

  Prosoapele de bucătărie din material textil au avantajul că le poți spăla și refolosi o perioadă lungă de timp. Dezavantajul este că oricât le speli, se pătează și degradează în timp. Dar le poți transforma în adevărate opere de artă, dacă le vopsești singură. Pentru indicații pas ca să-ți creezi niște prosoape de bucătărie cool urmărește tutorialul de la Francois et Moi.

  2. Tie-dye: Pătură sau cuvertură vopsită manual

  p

  Când îți vopsești pătura sau cuvertura, avantajul e că poți folosi orice culoare sau culori îți dorești și care se potrivesc cu restul amenajării. Cu ajutorul proiectelor DIY îți poți transforma casa cu o investiție minimă și o poți personaliza după bunul plac. Tutorialul de la Dans le Lakehouse te va învăța cum să-ți vopsești o pătură sau o cuvertură acasă.

  3. Tie-dye: Draperii psihedelice vopsite manual

  p

  Cu metoda din tutorialul de la White Buffalo poți să-ți faci un nou set de draperii vopsite chiar de tine și fețe de pernă în același stil. În orice weekend poți redecora o cameră și ai nevoie doar de materiale, vopsea pentru textile și o găleată curată în care să faci procesul de vopsire. Nu-i așa că nu-ți imaginai că ai putea avea draperii noi așa ușor și ieftin?

  4. Decorațiune cu ciucuri vopsiți manual

  p

  Ghirlandele sunt decorațiuni foarte versatile, potrivite în orice cameră, indiferent de spațiu. Le poți atârna de tăblia patului, pe perete și tavan și-ți poți decora și terasa, și grădina cu ele. Uite un proiect DIY de tie-dye ușor de făcut, la care poți folosi material de la un tricou vechi. Dacă vrei o ghirlandă mai lungă, ai nevoie de mai mult material, deci a venit vremea să te uiți prin dulapul de haine și să vezi ce nu mai porți. În tutorialul de la Homes To Love vei găsi tot ce ai nevoie ca să faci o decorațiune vopsită manual.

  5. Perne decorative vopsite manual

  p

  Pernele decorative arată minunat în orice amenajare și îți fac momentele de relaxare mult mai confortabile. Alege culorile preferate, niște fețe de pernă albe și transformă amenajarea locuinței cu ajutorul tutorialului de la A Beautiful Mess. Dacă ești o fană a proiectelor DIY și te pricepi la cusut, poți să cumperi o bucată de material textil și să faci chiar tu fețele de pernă. Le poți apoi umple cu bucăți din haine vechi sau cu pungi de plastic.

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  icon

  Tie-dye trend alert: 5 tutoriale care te ghidează în vopsirea manuală a texti...