Baie

Soluții ingenioase: cum aranjezi prosoapele într-o baie mică

  Cum aranjezi prosoapele și produsele cosmetice și de igienă astfel încât să nu ai o baie sufocantă ține mai mult de imaginația ta decât de dimensiunile spațiului pe care îl ai la dispoziție.

  De la cuiere pentru prosoape la inele și rafturi, o soluție funcțională de stocare sigur există și pentru tine. Ca să înțelegi exact cum aranjezi prosoapele fără să încarci spațiul, găsești mai jos câteva soluții de depozitare, inspirate din The Spruce.

  Bare și inele pentru prosoape

  O modalitate prin care să împaci partea practică de stocare și cea de decorare este să adaugi mai multe bare și inele pentru prosoape. Probabil că ai deja cel puțin un suport pentru prosopul de baie. Dacă nu ai un loc separat unde să atârni prosopul pentru mâini, poți adăuga o bară mai mică sau un inel în apropiere de chiuvetă. Ține cont că o bară oferă mai mult spațiu decât un inel.

  Mai mult, poți folosi barele sau inelele pentru „expoziția” cu prosoape curate. Aliniază câteva bare sau inele pe perete (pune-le vertical ca să folosești mai eficient spațiul) și atârnă pe ele cele mai frumoase prosoape pe care le ai. Astfel, baia va avea un aspect mai cozy și te vei simți ca la SPA. Ca bonus, vei avea mai mult spațiu în dulapul unde țineai înainte prosoapele.

  Dulapuri suspendate

  Ca să ai întotdeauna la îndemână un prosop curat imediat cum ai ieșit din duș, montează-ți un dulap suspendat. În el, pune mai multe prosoape rulate sau împachetate, care să arate bine din punct de vedere al designului și la care să ai acces cu ușurință. Poți monta dulapul chiar deasupra unei bare pentru prosoape ca să maximizezi spațiul de depozitare vertical.

  Cuierele de pe ușă

  Dacă nu ai spațiu, un cuier pe ușă este mereu o opțiune. Genul acesta de spațiul de stocare poate fi format dintr-o singură bară până la un sistem care include și cârlige și rafturi. Alege stilul care este mai funcțional pentru tine, dar ține minte că un astfel de spațiul poate să devină rapid aglomerat dacă nu pui prosoapele în ordine.

  Un alt lucru de ținut minte este dacă ușa de la baie este deschisă sau închisă când se usucă prosoapele. Dacă sunt prinse între ușă și perete, nu se usucă bine și devin medii propice pentru bacterii.

  Suporturi pentru prosoape

   

  Vezi această postare pe Instagram

   

  O postare distribuită de Temple & Webster (@templeandwebster) pe

   

  Dacă ai o zonă liberă pe podea, cum ar fi un colț lângă cadă sau duș, alege un suport de prosoape vertical. Dacă ai unele care îți plac foarte mult, acum e momentul să le scoți din dulap și să le expui frumos în baie.

  Majoritatea suporturilor pentru prosoape au și un raft mic pentru extra spațiu de depozitare. Poți să-l folosești pentru produse de baie sau chiar o plantă.

  Calorifere și uscătoare pentru prosoape

  Minunată e senzația unui prosop cald când ieși din duș sau din cadă! Caloriferele și uscătoarele electrice pentru prosoape sunt puțin mai scumpe, dar au multe beneficii.

  Dacă baia ta dispune de foarte puțin spațiu, renunță la restul accesoriilor pentru prosoape și păstrează doar uscătorul. Nu numai că-ți va încălzi și usca prosoapele, dar pe timp de iarnă este o sursă suplimentară de căldură.

  Rafturi deasupra vasului de toaletă

  Rafturile montate deasupra toaletei valorifică spațiul vertical lăsat de obicei liber într-o baie. Aceste rafturi sunt o alternativă bună dacă din apartament lipsesc dulăpiorul pentru medicamente sau dulapul pentru prosoape. În plus, îți permit să ai la îndemână produsele pentru baie și prosoapele, în loc să le ții în vreun dulap din hol.

  Înainte să-ți cumperi rafturile, măsoară spațiul din zona toaletei. Lasă puțin spațiu în ambele părți ale toaletei ca să te poți mișca cu ușurință când montezi rafturile.

  Foto: Shutterstock

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  icon

  Soluții ingenioase: cum aranjezi prosoapele într-o baie mică