
Shopping: 10 modele de draperii moderne pentru o casă fresh
Vine primăvara cu soarele ei blând care-ți pătrunde printre draperii și-ți luminează întreaga casă. Un nou anotimp cere adesea și o schimbare de amenajare în locuință, iar ea poate fi complexă (redecorarea unei întregi camere) sau simplă (mici retușuri decorative). Ca să te bucuri de lumina primăverii, poți să-ți decorezi rapid și ușor ferestrele cu modele noi de draperii, în ton cu tendințele.
Când îți alegi draperii noi pentru locuință, ține cont de modelul lor – să fie unul potrivit cu stilul casei – și de cantitatea de lumină pe care ți-o dorești în zilele însorite. Ca să-ți fie mai ușor să alegi, ți-am pregătit zece modele de draperii moderne și niște tips&tricks de la Mona Foca, decorator și manager la Casa Foca.
1. Draperii cu print de pădure

Atunci când dorești să aduci în casa ta ultimele tendințe din designul interior, asigură-te mai întâi că acestea sunt în armonie cu stilul tău de viață. Un exercițiu de imaginație un pic mai simplu anul acesta, pentru că cele mai multe trenduri sunt inspirate din natură. ”În materie de țesături decorative pentru interior, colecțiile noi sunt în proporție de 80-90% alcătuite din fibre naturale, cu printuri florale, plante ale diverselor culturi din care designerii se inspiră: zone safari, pădurile amazoniene și multe printuri cu structuri vegetale și trunchiuri de copac, prezentate în toate anotimpurile”, spune Mona Foca.
Cu draperia din catifea Hidden Forest de la Casa Foca aduci natura la tine acasă. Lungimea materialului rezistent la uzură este de 140 centimetri. Când lumina de afară devine prea puternică și vei trage draperia, o pădure ascunsă își va face apariția, iar camera va deveni o junglă modernă în ton cu tendințele.
2. Draperii cu print floral

Draperia din colecția Naturalis este din bumbac 100% și aduce un aer primăvăratic în casă prin printul său floral. Este ușor de integrat într-un living clasic și într-un decor diafan. „Pentru zona de living, alegem în general modele cu printuri mari, colorate, vesele, care să ne energizeze și să ne binedispună de cum trecem pragul casei noastre”, spune Mona Foca.
Dacă vrei să te simți ca-ntr-o grădină secretă la tine acasă, în camera în care pui draperia integrează și niște ghivece cu plante. Draperia cu print floral se potrivește într-un living amenajat în stil clasic sau provensal, dar poate fi integrată în orice tip de decor în care vrei să adaugi și o tușă naturală.
3. Draperie diafană cu print geometric

Dacă îți dorești multă lumină în cameră, draperia diafană din colecția Icon de la Casa Foca te va ajuta să obții acest lucru, datorită materialului prin care soarele pătrunde subtil în spațiu. Are o lungime de 300 centimetri și e potrivită pentru o cameră mai mare. În nuanțe neutre deschise și cu print geometric, draperia Icon merge bine cam în orice tip de amenajare, dar va completa cu succes un stil minimalist și aerisit.
4. Draperie din catifea

Draperia bej în degrade din catifea este o alegere potrivită în special pentru dormitor, mai ales dacă dorești să obții un look elegant. „ Recomandarea mea cea mai calduroasă pentru acest tip de cameră este țesătura din catifea. Aceasta opacizează între 70-80%, are un aspect nobil, elegant și aleasă într-o culoare caldă, este perfectă ca să intri în starea de relaxare dorită”, îndrumă Mona Foca.
5. Draperie blackout cu aspect de piele întoarsă

Potrivită tot pentru dormitor, draperia cu aspect de piele întoarsă de la Jysk te va proteja în fiecare dimineață de lumina soarelui. Dacă îți place să te trezești târziu și nu vrei ca lumina să-ți perturbe somnul, este nevoie să folosești draperii moderne blackout, care protejează camera în totalitate de razele soarelui. „Putem să alegem draperii care să obtureze lumina în funcție de nevoile fiecăruia dintre noi, de la o intimizare discretă, până la una totală, de 100%, unde se va folosi țesătura blackout”, spune Mona Foca despre avantajul unui astfel de material.
6. Draperie din bumbac cu ciucuri

Realizată din bumbac cu ciucuri în nuanță ecru, draperia Iceland va oferi camerei un aer rustic, potrivit într-o amenajare farmhouse sau scandinavă. Dacă incluzi alte elemente decorative din lemn natur și covoare din iută, poți amenaja o cameră care te duce cu gândul la o cabană de la munte. Cine spune că nu poți să aduci stilul unei case de vacanță chiar și-n apartament?
7. Draperie cu print de pene

Draperia cu print de pene este potrivită într-un living în care vrei să integrezi într-un mod jucăuș trendul care aduce aminte de natură. Realizată dintr-un material dens de poliester (230gr/m2) este un bun izolator termic și fonic, potrivită persoanelor cărora le place un grad mai ridicat de intimitate în casă și vor și protecție împotriva luminii foarte puternice. Nu este foarte potrivită într-o cameră mică fiindcă printul draperiei riscă în încarce prea mult vizual spațiul.
8. Draperie cu dungi

În camerele mici este important să alegi draperii în nuanțe deschise și fără modele încarcate ca să nu aglomerezi spațiul limitat. Pentru o alegere cât mai potrivită, Mona Foca spune că „cea mai sigură variantă este fie o draperie deschisă uni, ușor satinată, care să reflecte subtil lumina din interiorul camerei, fie una în culori deschise și care să aibă patternul cu dungi. Dungile trebuie să fie de aproximativ 15-20 cm lățime, pe toată înalțimea draperiei.” Efectul creat va fi unul care alungește vizual camera datorită dungilor și de amplitudine cu ajutorul culorii deschise.
9. Draperie etno

Cu draperia în stil etno și culori calde vei obține rapid o atmosferă primitoare în orice cameră ai integra-o. Materialul este semitransparent și permite luminii să intre în casă ca printr-un filtru colorat. Se potrivește în special unui stil de amenajare boho sau rustic, iar dacă o accesorizezi cu statuete și măști decorative pentru perete poți obține o cameră cu look african.
10. Draperie cu buline colorate

Dacă vrei să aduci o pată de culoare ludică în decorul locuinței nu vei da greș cu o draperie albă din bumbac cu buline colorate. Se potrivește în camera copiilor unde amenajarea implică jocul de culori, dar și într-un living jovial. Va aduce un accent de culoare într-o bucătărie albă și un aer cald care te va inspira când îți bei cafeaua de dimineață.
Tips & Tricks de la specialist
- În camerele mici, draperiile trebuie să fie așezate la fereastră pe toată înălțimea peretelui, nu doar până la glaful ei, adică puse din tavan și până în podea. Acest tip de decorare a ferestrei conferă înălțime camerei, față de o draperie așezată până la glaf, care în loc să ajute la perceperea camerei ca fiind mai amplă și aerisită, taie brusc imaginea, separând în două înălțimi diferite peretele cu fereastra.
- Când folosești draperii din catifea și vrei să completezi efectul și imaginea oferite de acest tip de material, recomand ca din același articol selectat pentru draperiile dormitorului, să facem și o traversă sau o cuvertură pentru pat, cât și câteva perne decorative. Acestea sunt foarte utile pentru un aspect desăvârșit, cât și pentru relaxarea pe timp de zi, cand nu dorești neapărat să intri în lenjeria de pat, ci doar să te destinzi.
Produsele din acest articol au fost selectate de echipa Lovedeco în mod independent, iar prețurile afișate sunt valabile la data publicării.
-
UTILE
Musculițe de umezeală în baie: de ce apar și cu ce scapi de ele
Bicarbonatul de sodiu e de ajutor.
-
LIFE
Insecticid natural pentru trandafiri: soluții cu zeamă de varză, ceapă sau detergent de vase
Dacă le încerci o să descoperi că au efect.
-
hotnews
Casa arhitectului care a construit cartierul Vatra Luminoasă și-a deschis, pentru prima dată, porțile publicului larg
Și un pic din povestea cartierului ❤️