45 de schimbări de decor simple care-ți vor transforma instant casa
publicat pe 09 feb. 2022Dacă ai în plan să redecorezi, dar ai un buget limitat și puțin timp la dispoziție, ai ajuns unde trebuie. Cu atât mai mult că s-a schimbat sezonul și poți integra în amenajare elemente decorative de toamnă și să faci modificări în casă ca să fie cât mai cozy.
Pentru inspirație, îți propunem 45 de schimbări de decor simple de la House Beautiful, pe care le poți face chiar și-ntr-o zi, iar pentru unele dintre ele nu trebuie nici să intri în bugetul pentru sărbători.
1. Colț pentru citit
Ca să amenajezi un colț cozy pentru citit nu ai nevoie să investești bani, ci te poți folosi de lucruri pe care le ai deja prin casă. Un fotoliu, o măsuță sau noptieră, un teanc de cărți și un lampadar sunt de ajuns ca să-ți amenajezi un colț nefolosit din casă pentru citit. Nu uita să aduci și o pătură pufoasă și perne decorative.
2. Nu te teme de negru
Deși în ultima vreme negrul e în trend în amenajările interioare, parcă tot intimidează. Dacă nu ești adepta unei amenajări atmosferice și mai întunecate, poți echilibra și lumina camera cu mobilă și elemente decorative în nuanțe deschise pastelate. Brusc, pereții negri devin foarte chic. Pentru un look geometric, poți să-ți montezi pereți decorativi negri, astfel scapi și de zugrăveală.
3. Decorează un șemineu gol
Dacă nu-ți folosești șemineul, fă-l spațiu de depozitare sau zonă de expus artă. Poți să-l decorezi cu tablouri și mici sculpturi. Pentru o amenajare minimalistă, vopsește șemineul în aceeași culoare ca pereții.
4. Reamenajează biblioteca
Uite o schimbare pe care o poți face rapid și care nu te costă nimic: joacă-te cu aspectul bibliotecii. Schimbă cărțile în rafturi (le poți organiza și pe culori), adaugă obiecte decorative din alte camere și observă cum se transformă estetica întregii camere.
5. Schimbări de decor: zonă de dining
Dacă ai o bucătărie mare, fă-ți o zonă dedicată mesei. Același lucru poți face și în living, dacă în bucătărie nu ai loc. Îți oferă un sentiment cozy să ai un loc special unde poți lua masa cu familia și prietenii. Decorează și masa cu o vază cu flori sau alte decorațiuni.
6. Dichisește holul
Holurile, fie că sunt mici sau mari, te pot surprinde cu funcționalitatea lor decorativă, deși sunt amenajate mai mult pentru utilitatea lor. Ce-ar fi să pui în hol, pe perete și pe podea tablouri cu picturi sau ilustrații? Nu-i așa că schimbă instant tot vibe-ul?
7. Blană de oaie
Blan de oaie (artificială). Te ajută să faci față frigului, are o textură cozy și, sincer, o poți integra și muta în orice cameră din casă.
8. Perne decorative
Cu ajutorul pernelor decorative poți să faci schimbări de decor rapide în dormitor sau în living. Fie că doar muți pernele dintr-o cameră în alta, fie că cumperi unele noi, te pot ajuta să dai spațiului un nou look.
9. Scaun în baie
Pune un scaun mic lângă cada de baie. Nu numai că te va ajuta la organizare, dar și baia își va schimba instant aspectul. Dacă nu ai deja o tavă pentru cadă, atunci poți pune pe scaun lumânări, o carte și paharul cu vin pentru o seară relaxantă.
10. Schimbări de decor: Decorează cu artă baia de serviciu
E ușor să treci cu vederea o cameră atunci când e super mică, fiindcă pur și simplu nu e destul spațiu pentru decor. Cu toate astea, este posibil și merită să-ți decorezi și spațiile foarte mici din casă, de exemplu baia de serviciu. Cu pereții vopsiți într-o nuanță pastelată și o galerie de artă eclectică poți scoate din anonimat și o baie mică și îngustă.
11. Pat cu baldachin
Dacă vrei să-ți transformi dormitorul regește, încearcă un pat cu baldachin. Dacă patul tău nu are structura potrivită ca să permită baldachinul, găsești accesorii cu care poți monta un cadru de tavan deasupra patului, pe care să atârni textile diafane.
12. Schimbări de sezon
Carouri pentru iarnă? Nu e nimic nou, dar sunt încă în trenduri pentru sezonul rece. O pătură călduroasă în carouri integrată în amenajare în sezonul rece este o alegere pe care o poți repeta anual.
13. Inspiră-te din natură
Un spațiu alb poate părea oarecum steril, dar îi poți oferi dimensiune și un aer cald cu multe texturi, chiar dacă nu te aventurezi cromatic. Integrează într-un spațiu cu mult alb elemente decorative din materiale naturale, precum iarbă de mare, ratan, iută, lemn și marmură.
14. Schimbă tapiseria
Schimbările de tapiserie la mobilă îți vor împrospăta imediat spațiul. Câteodată e de ajuns să schimbi tapiseria scaunului de birou ca amenajarea ta să prindă viață. Vei aprecia cu atât mai mult dacă lucrezi de acasă. Schimbările cromatice îți vor îmbunătății tonusul mental.
15. Schimbări de decor: Fă ordine
Nu te așteptai la asta, nu? Știm că nu prea e distractiv să faci curat și ordine, dar nimic nu se compară cu un spațiu ordonat și curat. Dacă îți păstrezi lucrurile organizate spațiul va arăta mai liber și te va și inspira pentru viitoare reamenajări.
16. Culoare pentru decorul pereților
Pereții îți oferă mereu oportunități relativ ușoare și ieftine pentru schimbări decorative. Pereții vopsiți în două nuanțe împart grafic camera și te ajută să amenajezi spațiul în funcție de geometrie și să creezi un aspect omogen ușor de privit.
17. Zugrăvește
Fiindcă tot vorbeam de pereți, o altă schimbare decorativă ușoară pe care o poți pune în practică este să dai un nou strat de vopsea unei camere. Oricât de multă grijă ai avea, pereții își schimbă culoarea în timp și trebuie reîmprospătați. Avantajul este că nu e foarte costisitor și o poți face chiar singură, iar la final camera va arată mult mai bine și mai fresh.
18. Tapet pentru perete de accent
Pereții de accent nu se vor demoda prea curând. Te ajută să accentuezi amenajarea, să împarți camera și să decorezi. Dacă nu ai tapet în toată camera, îmbracă un singur perete pentru accent. Toată operațiunea durează puțin, e ușor de făcut și va face o diferență majoră în amenajare.
19. Amestec de texturi
Spațiul prinde dimensiune și devine mai cozy cu ajutorul combinațiilor decorative cu texturi. Poți combina mai multe covoare, fețe de perne decorative din bumbac și din catifea, pături cu ciucuri și elemente din lemn pentru a integra mai multe texturi în spațiu, în funcție de stilul de amenajare.
20. Perete cu oglinzi
În locul unui perete cu tablouri încearcă unul cu oglinzi. Poți combina mai multe tipuri de oglinzi, inclusiv unele mici de mână. Dacă te atrage ideea și nu te ajută bugetul, caută oglinzi în magazinele second-hand sau intră pe grupurile de freecycling sau schimburi. Ai șanse să găsești oglinzi mai ieftine sau chiar gratuite și unicat. Bonus: oglinzile luminează spațiul și îi oferă dimensiune și iluzia de mai mare.
21. Ia-ți o pătură nouă
Cu ajutorul unei pături noi într-o nuanță aprinsă poți schimba look-ul unei camere. Atârnată pe un balansoar, pe pat sau pe canapea, un plus de culoare este aproape întotdeauna binevenit în amenajare. Poți experimenta cu diverse culori și texturi în funcție de preferințele tale și de decor.
22. Operă de artă de dimensiuni mari
Știi ce la fel de cool ca un perete de accent? Un tablou de dimensiuni mari pe un perete gol. Un tablou „statement” îți personalizează spațiul și-ți decorează cu bun gust un perete gol. O astfel de schimbare decorativă se potrivește de minune pe peretele cu canapeaua. Plasează și un lampadar mobil de podea în apropiere și seara îndreaptă lumina către tablou pentru o atmosferă de galerie de artă.
23. Schimbă un corp de iluminat
Parcă nimic nu potențează atât de bine o cameră cum o face un corp de iluminat. Un model auriu din tavan poate rafina dormitorul și să-i ofere un aspect sofisticat mai mult decât ar face o veioză sau un lampadar de podea.
24. Schimbări de decor: Vopsește podeaua
Să schimbi dușumeaua cu parchetul nu este o treabă ușoară și nici foarte prietenoasă cu bugetul, mai ales dacă cel actual e în stare bună și nu necesită încă înlocuire. Dar să schimbi culoarea podelei face minuni pentru amenajare, așa că ce-ai zice să o vopsești? Alege o culoare care să complimenteze cromatica amenajării și have fun!
25. Corp de iluminat îndrăzneț
Fă o mișcare decorativă curajoasă și investește într-un corp de iluminat cu aspect nonconformist. Un corp de iluminat în formă de plantă va arăta deosebit lângă un ghiveci pe podea. Joacă-te cu formele și inspiră-te din elementele decorative deja existente în spațiu înainte să te decizi asupra corpului de iluminat ca să păstrezi omogenitatea amenajări și să eviți riscurile de nepotrivire.
26. Bancă la marginea patului
Uite o metodă prin care poți să creezi un nou spațiu de depozitat în dormitor și să-i faci aspectul mai confortabil. Pune o bancă la picioarele patului sau un cufăr, care-ți va ancora patul, îți va oferi un loc unde să stai când te încalți și în care vei putea depozita diverse, precum pături și perne.
27. Rearanjează mobila
Când ai chef de o schimbare de decor rapidă și fără să cheltui nimic, mută mobila prin casă. Unește două canapele cu o măsuță de cafea într-un colț, scoate alte articole de mobilier și du-le în altă cameră, limita este imaginația ta. Exercițiul de regândire al spațiului îți va aduce niște schimbări de decor notabile.
28. Îmbrățișează minimalismul
Ai prea multe lucruri de care te-ai putea lipsi și camera îți pare aglomerată? Atunci e timpul să îmbrățișezi minimalismul. Nu înseamnă neapărat să-ți schimbi stilul de amenajare în totalitate, ci mai degrabă să renunți la unele lucruri pe care nu le mai folosești ca să mai eliberezi din spațiu. La final și decorul va arăta mai bine și mai aerisit.
29. Față de masă „statement”
Poți schimba aspectul din zona de dining cu ajutorul unei fețe de masă statement. Alege nuanțe care se regăsesc deja în amenajare pentru imprimeul feței de masă. Poți folosi prin rotație mai multe fețe de masă ca să schimbi decorul săptămânal.
30. Joacă-te cu proporțiile
Geometria spațiului este importantă în amenajare, de aceea nu evita să te joci cu proporțiile. Folosește mobilier cu forme și dimensiuni diferite și ridică ștacheta decorativă cu o oglindă de dimensiuni mari care va echilibra amestecul de proporții și va oferi profunzime spațiului.
31. Pune-ți colecțiile la vedere
Colecționezi diverse obiecte, dar le ții la păstrare în cutii? Ia în considerare să le integrezi în amenajare. Poți monta un raft pe un perete pe care să-ți expui colecțiile. Va oferi amenajării un aer nostalgic, mai ales dacă obiectele colecționate sunt vintage. Singurul dezavantaj este că va trebui să le cureți regulat de praf.
32. Lumină colorată
Pentru un plus rapid de culoare și ușor de pus în aplicare, cumpără-ți un bec colorat și pune-l la una din lustre sau la un lampadar. Servește același scop cu semnele luminoase neon fără să-ți ocupe spațiul pe perete și e mult mai ieftin.
33. Vază cu flori
O vază cu un aranjament floral poate înfrumuseța și împrospăta orice cameră fără să faci alte schimbări. Pentru un impact mai puternic alege o vază cu forme interesante, care poate trece drept decorațiune de sine stătătoare și folosește flori în maxim două-trei nuanțe ca să nu încarci vizual spațiul.
34. Schimbări de decor: Loc de stat pe jos
Poți sta pe canapea, pe fotoliu sau îți poți face un aranjament foarte cozy din perne decorative pe podea. Dacă ai și șemineu, atunci fă acest aranjament chiar în fața lui, ca să te poți bucura de lumina și căldura focului în serile de relaxare printre perne și discuțiile cu prietenii la un pahar de vin.
35. Jaluzele din bambus
Jaluzele din bambus oferă un aspect cald camerei prin culoarea de lemn natur și îmblânzește amenajarea. Se potrivesc de minune în amenajările cu elemente naturale, dar și cele bazate pe amestecuri de texturi, precum boho și farmhouse.
36. Amestec metalic
Folosește mai multe decorațiuni în aceeași nuanță metalică pentru echilibrarea amenajării. Dacă nu ai bani de investit în noi obiecte, poți vopsi un scaun, o vază și scotoci prin magazinele second-hand obiecte decorative în aceeași nuanță metalică.
37. Schimbă așternuturile
Aici nu ne referim la cearșafuri, pe care oricum trebuie să le schimbi regulat pentru sănătatea ta, ci la cuverturi și pături decorative. În sezonul rece schimbă-le cu unele mai călduroase și pufoase și cu texturi și culori potrivite anotimpului.
38. Pune tapet într-un spațiu mic
Să pui tapet într-o cameră mică sau într-un dressing poate fi surprinzător de satisfăcător vizual. Poți încerca să pui tapet în toată camera sau doar bucăți pentru accente cromatice. O altă metodă pe care o poți pune în aplicare este să pui tapet doar pe tavan.
39. Perete de accent cu decorațiuni
Poți face un perete de accent doar cu decorațiuni. Dacă ai un perete gol, poți să-l decorezi cu colecții decorative, cum ar fi cu un set de farfurii din porțelan sau lut. Un astfel de aranjament va ține cu succes locul unei piese de artă de dimensiune mare.
40. Schimbări de decor: Mută mobila de lângă pereți
Dacă muți mobila de lângă pereți mai aproape de centrul camerei vei crea mai multă intimitate în spațiu. Nu trebuie să aduci toată mobila în centrul camerei, ci doar să o muți cu câțiva centimetri mai departe de pereți ca să obții acest efect.
41. Adaugă textile cozy
Cozy, cuvântul ăsta care definește cel mai bine starea de spirit dorită în sezonul rece. Adaugă în spațiu textile cât mai cozy, de la covoare călduroase în nuanțe jucăușe, la pături și perne care te îmbie la relaxare și deconectează-te de stresul zilnic.
42. Puterea covorului
Boho? Rustic? Tradițional sau modern? Cu ajutorul unui covor poți schimba întreaga estetică a unei camere. Pentru un aspect echilibrat și omogen, alege perne decorative în aceleași nuanțe precum covorul.
43. Combină scaune cu stiluri diferite
Mobilierul la set arată bine, dar nu există o regulă care să-ți dicteze să amenajezi numai așa. Scaunele din materiale, forme și nuanțe diferite pot face zona de dining mai relaxată și eclectică. În plus, îți aduce schimbarea de decor de care ai nevoie.
44. Draperie colorată
Dacă îți place să renunți la unele uși din locuință ca spațiul să pară mai deschis, te va încânta ideea asta decorativă. Când vrei să faci o schimbare decorativă rapidă, poți să montezi o draperie colorată în locul ușii. Va aduce un plus de culoare amenajării și va anima spațiul.
45. Culoare în rafturile deschise
Avantajul suprem al rafturilor deschise este că le poți folosi și în scop decorativ. Poți muta obiectele de pe ele în mod regulat pentru schimbări decorative rapide. Îți recomandăm să faci astfel de schimbări în ziua când ștergi praful pe rafturi și să te joci cu culorile obiectelor.
-
UTILE
Cu ce se curăță inoxul deja zgâriat: 4 soluții smart și rapide
Cu soluții naturale, dar fără bureți abrazivi.
-
hotnews
Cu ce se curăță chiuveta de granit neagră: soluția homemade la care nu te-ai fi gandit
Evită soluțiile care au chimicale.
-