DIY

30 de lucruri mici pe care le poți schimba în amenajare la început de toamnă

  Cum îți pregătești casa pentru toamnă? Cu pături peste tot prin casă, culori calde, texturi groase sau pufoase și alte câteva trucuri despre care poți citi mai departe.

  Asta ajută în special toamna, când petreci majoritatea timpului în casă în zilele ploioase, mai ales dacă-ți amenajezi locuința cât mai confortabil și cu decor tomnatic. Dacă ești genul care atârna ghirlande cu frunze uscate prin casă sau pune dovlecei în toate colțurile posibile, sau îți place să introduci doar câteva accente de culori tomnatice în amenajare după vară, uite 30 de idei decorative de la Apartment Therapy prin care poți aduce spiritul tomnatic în casa ta.

  1. Accente de culoare tomnatice

  p

  Sigur că poți să pui dovleci ca decorațiuni prin toată casa, dar ăsta nu e singurul mod în care poți îmbrățișa toamna. Poți să adaugi accente de culori tomnatice în amenajare, dacă optezi pentru elemente în nuanțe de portocaliu, maro și gri. Poți alege ca decorațiuni vaze cu flori uscate și lumânări. Pentru sfeșnice poți încerca metoda testată de noi cu lut.

  2. Intră în spiritul Halloween

  p

  Chiar dacă în România nu se sărbătorește oficial, în ultimii ani, în luna octombrie poți găsi în majoritatea hipermarketurilor decorațiuni de Halloween simpatice. Și în plus, orice prilej să-ți decorezi casa și să te distrezi credem că ar trebui îmbrățișat, indiferent din ce cultură provine. Dacă nu vrei să-ți decorezi casa cu foarte multe elemente de Halloween, poți încerca doar câteva elemente, cum ar fi o ghirlandă cu lilieci, frunze colorate, un bostan și lumina caldă și cozy de la niște lumânări.

  3. Idei decorative de toamnă: culori neutre și accente botanice uscate

  p

  Toamna este despre simplitate și viața care se încetinește, așa că dacă culorile aprinse nu sunt pe gustul tău, alege ceva mai subtil pentru locuința ta. Poți opta pentru culori neutre și accente botanice uscate, precum suporturi pentru farfurii din răchită și note metalice aurii sau de bronz.

  4. Infuzie de toamnă în baie

  p

  Chiar și baia poate fi decorată pentru toamnă. Câțiva dovleci decorativi, buchete de flori uscate și un prosop cu nuanțe tomnatice sunt de ajuns. Va arăta grozav în special dacă ai o baie amenajată în stil farmhouse.

  5. Decorațiune pentru șemineu

  p

  Te poți cuibări în pături de fleece cu o cană de ciocolată caldă cu caramel sărat, dar dacă șemineul nu are acel coziness de toamnă, atmosfera ta perfectă va avea de suferit. Rezolvă asta ușor cu ajutorul unor bostani și un semn care să întâmpine toamna. Dacă nu ți se pare îndeajuns de frig încât să aprinzi șemineul, poți să pui în fața lui o tablă de scris pe care să desenezi cu cretă niște flăcări.

  6. Regândește vazele cu flori

  p

  Profită de oferta de dovleci din piață și alege câțiva pe care să-i transformi în vaze. Decorează-i cu scris cu markerul și pune în ei buchete de plante și flori uscate legate cu o bucată de material. Poți pune apoi noile vaze improvizate pe bibliotecă, pe rafturi și oriunde ți se pare că e nevoie de un element decorativ simpatic.

  7. Truc pentru șemineu stricat

  p

  Dacă ai un șemineu stricat, care acum servește doar rol decorativ sau ca spațiu de depozitare, îl poți umple cu tot felul de dovleci. Arată drăguț dacă combini mai multe forme și culori. În plus, vei avea îndeajuns de mulți dovleci pentru plăcintele din sezonul rece.

  8. Idei decorative de toamnă: folosește negrul

  p

  Negrul este o culoare atemporală, îndrăzneață și chic, dar este și o nuanță ideală pentru toamnă. Imediat cum o combini cu texturi naturale, dovlecei și crenguțe uscate, ai rețeta decorativă ideală pentru un wonderland tomnatic.

  9. Accente cozy

  p

  Pături moi, texturi naturale și elemente botanice uscate pot să-ți transforme instant camera în ton cu sezonul. Combină accente cozy, cum ar fi păturile călduroase și pernele decorative cu culori neutre și finisaje din lemn. Dacă vrei să adaugi cromatic o culoare de accent, încearcă nuanța muștar. Se potrivește de minune cu finisajele din lemn și culorile neutre.

  10. Începe decorarea de la ușă

  p

  Dacă vrei să-ți transformi în totalitate locuința într-un paradis tomnatic, atunci nu omite nici decorarea ușii de la intrare. Dacă stai la apartament, o coroană simplă de flori și frunze uscate agățată pe ușă este o alegere ușoară și simplă de decor. Dacă stai la casă, atunci poți opta și pentru decorațiuni precum felinare, bostani și un fotoliu cozy cu pernă și pătură. Poți adăuga și un tablou cu citate de toamnă, dacă sunt pe gustul tău.

  11. Decorarea holului

  p

  Chiar dacă ai un hol mic, cu câteva schimbări decorative va prinde din energia de toamnă. Inspiră-te din stilul farmhouse și include la intrarea în casă un aranjament din care să nu lipsească pernele decorative cu tematică de toamnă, pled împletit, vaze cu flori uscate și decorațiuni din trunchiuri de copaci sau crenguțe. Încearcă să menții o cromatică bazată pe portocaliu, alb, culori neutre neutre și roșu închis.

  12. Idei decorative de toamnă: Coroniță DIY pentru ușă

  p

  Weekendul ăsta poți face un proiect DIY de toamnă cu care-ți poți decora ușa de la intrare. O coroniță cu dovleci este și puțin rustică, și minimalistă și o să-ți aducă mai mult ca sigur zâmbetul pe buze de fiecare dată când vii acasă. Găsești tutorialul pe Sutton Place.

  13. Lumânări în nuanțe închise

  p

  Cu ajutorul lumânărilor poți face instant atmosferă și schimba tot vibe-ul din amenajare. În plus, lumânările fac parte din arsenalul decorativ de toamnă cozy. Poți face un aranjament decorativ rapid cu câteva lumânări parfumate în nuanțe închise, fructe și frunze.

  14. Dovleci în ghivece

  p

  Câteodată n-ai nevoie de mare lucru ca să-ți decorezi casa sau grădina. De exemplu, poți realiza un aranjament decorativ cu bostani puși în ghivece și în găleți din metal. Aspectul vintage al ustensilelor pentru grădinărit oferă decorului un look lejer.

  15. Decorațiuni pentru masă cu dovleci

  p

  Dacă îți place să pui fețe de masă peste masa din bucătărie sau dining, încearcă una în carouri cu nuanțe de portocaliu și gri în ton cu cromatica sezonului. Apoi, pune ca piesă centrală bostani de diverse dimensiuni, forme și culori pe un pat de frunze, încadrate de lumânări. Partea cea mai cool este că poți păstra aranjamentul decorativ și în afara meselor în familie sau cu prietenii.

  16. Barul de toamnă

  p

  Adu decorul de toamnă și barului pe roți. Cu un buchet de flori uscate, frunze și câțiva bostani poți obține un look tomnatic. Dacă ești în căutare de băuturi noi, adaugă barului și niște lichior cu aromă de dovleac sau mere cu scorțișoară, ca să intri total în atmosfera cozy de toamnă.

  17. Fă-ți un loc cozy

  p

  Nu este nevoie să-ți decorezi toată casa, este de ajuns să dedici un colț pentru a-ți crea spațiul de citit cozy și călduros. Recomandăm, dacă ai posibilitatea, să alegi un loc lângă geam pe care să-l decorezi cu un divan, cu multe perne decorative, pături pufoase, bostani și lumânări. Fiind la geam te vei putea bucura și mai mult de atmosferă când afară plouă sau când va vezi zăpada și vei putea privi peisajul alb.

  18. Idei decorative de toamnă: lemne pentru foc

  p

  Improvizează ar fi cuvântul cheie pentru decorurile făcute DIY. Dacă ai șemineu, poți face un colț minimalist în care să incluzi lucruri pe care probabil le ai deja prin casă. Pune lemnele pentru foc într-o găleată sau un coș și apoi peste un pled în carouri. Adaugă și câțiva bostani ca să completezi decorul.

  19. Decor alb cu dovleci pentru masă

  p

  Dacă-ți place mult alb în amenajare și nu prea te tentează culorile închise de toamnă, există o soluție ușor de pus în aplicare este cu bostani albi. Nu necesită prea mult efort și arată foarte chic. Pe centrul mesei înșiruie dovleci albi de mări diferite și lumânări în aceeași culoare, pe un pat de frunze. Pentru echilibru cromatic și o notă prețioasă folosește sfeșnice și tacâmuri din metal auriu.

  20. Idei decorative de toamnă: dovleci la geam

  p

  Un alt mod prin care poți decora exteriorul casei este cu ajutorul jardinierelor de la geam, fie că stai la casă sau la bloc. Câțiva bostani pe lângă plantele din jardinieră sunt de ajuns pentru un decor de toamnă simplu și cu aspect plăcut.

  21. Decorează cu pături

  p

  Holul tău poate primi un makeover rapid dacă incluzi în amenajare și o pătură din fleece cu carouri. Se potrivește de minune cu bostani, flori de bumbac uscate și conuri de brad. Dacă ai casa în stil farmhouse, genul ăsta de decor ți se potrivește ca o mănușă.

  22. Recipiente și vaze de toamnă

  p

  Uite un mod prin care poți să-ți transformi vazele și recipientele din sticlă transparentă. Umple-le pur și simplu cu mini dovleci, ghinde și/sau castane. Poți alege să le decorezi cât mai simplu cu câte o singură culoare, sau să faci un amestec mai colorat.

  23. Aranjament din pături decorative

  p

  Cu puțină organizare și depozitare poți să încropești un aranjament decorativ din ce ai prin casă. De exemplu, găsește un loc lângă bibliotecă și fă un teanc cozy din pături, iar deasupra pune un coș din nuiele cu… ghici ce? O altă pătură, eventual cu franjuri ca să dea bine estetic.

  24. Spațiu de depozitare cozy

  p

  Uite un alt mod ingenios prin care să-ți decorezi șemineul, în special unul în care nu faci focul prea des. Îl poți folosi ca spațiu de depozitare care să servească și scop decorativ. Pune perne decorative și pături în coșuri din nuiele și depozitează-le la vedere în șemineu. Pentru completarea look-ului nu ai cum să dai greș cu o rogojină din blană falsă.

  25. Șemineu plin de lumânări

  p

  Și fiindcă tot vorbim despre șemineu, de data asta unul în care faci focul, uite un alt truc decorativ pentru toamnă. Decorează-l cu multe nuiele cu frunze (poți folosi și plante artificiale care nu se deteriorează după ce se încheie sezonu) și o mulțime de sfeșnice cu lumânări. În serile de relaxare poți să te cuibărești în fața șemineului cu lumină numai de la foc și de la lumânări. Atmosfera cozy este garantată.

  26. Idei decorative de toamnă: veselă de sezon

  p

  Mai știi că-ți spuneam de obiecte cu care poți da o notă de sezon amenajării? O variantă ar fi să folosești ca decorațiuni căni din metal (aspect de bronz, care duce cu gândul la nuanța portocalie a frunzelor de toamnă). Le poți expune pe o tavă rotundă pe bar sau pe un cărucior unde ții băuturile. Le poți folosi pentru vin fiert sau ciocolată caldă atunci când vin prietenii în vizită.

  27. Dovleci din nuiele

  p

  Nu este musai să folosești dovleci reali pentru decorațiuni. Poți face un aranjament decorativ cu dovleci realizați din nuiele, conuri de brad și o pătură în carouri cu mult roșu. Dacă nu ai un șemineu, poți face aranjamentul în colțul cozy pentru citit sau pe o măsuță de cafea.

  28. Banner

  p

  Dacă preferi minimalismul și-ți plac decorațiunile cu scris sau citate, poți opta pentru un banner cu margini din lemn cu un mesaj caligrafic de toamnă. O vază cu nuiele cu frunze uscate în apropiere completează decorul.

  29. Coșuri cu bostani

  p

  În living poți integra în amenajare o decorațiune de toamnă ușor de realizat și cu impact vizual drăguț. Pune câțiva bostani albi, de diverse dimensiuni și plante artificiale cu frunze verzi într-un coș din materiale naturale. Se potrivește de minune lângă măsuța de cafea de lângă canapea.

  30. Birou de toamnă

  p

  Fiindcă mulți dintre noi încă lucrăm de acasă și ne-am amenajat biroul acasă, a venit momentul să ne decorăm și spațiul de muncă pentru noul sezon. Ideea este să îți faci spațiul de unde muncești cât mai cozy. Deci include pe birou bostani, lumânări parfumate, și nu uita să ții aproape o pătură călduroasă și pufoasă.

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  30 de lucruri mici pe care le poți schimba în amenajare la început de toamnă