
Cum să folosești obiecte decorative ca să scapi de frigul din casă
Nu este mereu la îndemână să-ți izolezi pereții, podelele și tavanul din casă ca să te protejezi împotriva frigului. Dacă ești chiriaș, atunci știi că este aproape imposibil, iar dacă ești proprietar nu ai mereu bugetul și timpul necesare pentru asta. Cu ajutorul unor trucuri bine gândite și a unor obiecte decorative, poți să-ți păstrezi locuința călduroasă, fără să încarci factura de la căldură, conform celor de la The Spruce.
Iată ce artificii poți face cu ajutorul obiectelor de decor, ca să nu-ți mai fie frig în casă.
Pune covoare pe jos

Dacă ai podele din marmură, parchet laminat sau gresie, iarna și toamna vei simți mai mult frigul. Dacă pui orice tip de covor, podeaua va fi mai bine izolată, iar dacă suprapui mai multe, cu siguranță nu-ți vor mai îngheța picioarele iarna asta.
În cazul în care ai un buget mai consistent, poți să-ți cumperi covoare făcute manual cu țesătură mai densă, care vor izola mai bine decât unul artificial cu textură plușată. Covoarele mai dense oferă mai multă căldură, dar dacă vrei unul ușor de curățat, alege unul cu țesătură plată.
Tapiserii pentru pereți

Dacă pereții tăi sunt reci la atingere, s-ar putea să pierzi prin ei o treime din căldura pe care o plătești lunar. Pe vremuri, când costurile încălzirii caselor erau mici, izolația pereților nu era o necesitate, fiindcă locuințele erau încălzite până la refuz ca să nu se piardă căldura.
Când pereții apartamentului nu sunt izolați cum trebuie, tapiseriile pentru pereți sunt niște obiecte decorative care-ți vor menține camera caldă. Cu cât este mai dens materialul, cu atât mai bine, ba chiar merge și o pătură cu un design interesant.
Draperii groase

Dacă simți că intră frigul prin fereste, poți remedia asta cu ușurință, cu ajutorul unor draperii mai groase. Ele vor ține la distanță aerul rece și-ți vor aduce un plus de căldură în casă. Dacă te pricepi la cusut, poți să-ți cumperi tu materialul și să-ți faci propriile draperii.
Tot din ciclul proiectelor DIY poți încerca să-ți tricotezi niște draperii din lână, fiindcă acest material este un bun izolant. Sau poți să cumperi niște pături din lână pe care să le modifici ca să le agăți pe post de draperii.
Fă-ți din canapea un mic bârlog

Să-ți creezi un bârlog confortabil pe canapea este un imperativ iarna. Unde mai pui că astfel poți să-ți deghizezi o canapea care nu mai este în forma ei cea mai bună. Trucul este să pui confortul pe primul loc când alegi perne și pături pentru canapea. Ia-le pe cele din materiale care merg spălate la mașină, ca să-ți fie ușor să le cureți. Alege texturi și culori diferite ca să oferi un aspect boem canapelei. Astfel, canapeaua ta veche și demodată renaște.
-
UTILE
Musculițe de umezeală în baie: de ce apar și cu ce scapi de ele
Bicarbonatul de sodiu e de ajutor.
-
LIFE
Insecticid natural pentru trandafiri: soluții cu zeamă de varză, ceapă sau detergent de vase
Dacă le încerci o să descoperi că au efect.
-
hotnews
Casa arhitectului care a construit cartierul Vatra Luminoasă și-a deschis, pentru prima dată, porțile publicului larg
Și un pic din povestea cartierului ❤️