Case

Dream home în Otopeni: șemineu DIY, pian, pat cu baldachin și cadă freestanding

  Nume: Mihaela, avocat şi blogger la berisoricalatori.ro
  Oraș: Otopeni
  Tip de locuință: casa pe 3 niveluri, cu 5 camere
  Suprafață: 190 metri pătrați
  Stă aici: din 2018, proprietară
  Împarte casa cu: soţul şi cu băieţelul lor

  Un exemplu că lucrurile bune au nevoie de timp, amenajarea acestei case cu cinci camere din Otopeni s-a întins pe parcursul unui an, însă proprietarii spun că lunga așteptare a meritat cu vârf și îndesat. Acum locuiesc în casa mult visată. Cu riflaje luminate în dining, șemineu DIY, zonă pentru pian, pat cu baldachin în dormitor și cadă freestanding în baia de la mansardă. Chiar că dream house, nu-i așa?

  Mihaela, un avocat corporatist pasionat de călătorii, gătit şi muzică clasică, recunoaște că baia de la mansardă a devenit refugiul ei de relaxare.

  Până să ajungă la acest rezultat, cuplul a întâmpinat dificultăţi cu muncitorii, cu livrarea obiectelor, dar şi cu timpul insuficient pentru a fi prezenţi în fiecare zi pe şantier. Au apelat la ajutorul arhitectului Mihail Neagu de la Inedit.works, care a conceptualizat amenajarea şi s-a asigurat că implementarea decurge conform planului.

  cadă freestanding
  Cadă freestanding e unul dintre elementele preferate din casă ale Mihaelei

  Un fond alb, o cadă freestanding şi un design simplu

  Elementul comun al tuturor spaţiilor din casa “berişorilor” – așa cum se recomandă chiar ei – este albul, culoare întâlnită pe fundalul unor elemente pline de personalitate. De la pereţii albi cu faianţă subway din baie și cadă freestanding, până la cărămida aparentă din dormitor, sau perdelele patului cu baldachin. Chiar dacă culoarea albă e prezentă în toate încăperile, casa este una plină de viață prin accentele de culoare îndrăznețe.

  Albul este (non-)culoarea de bază în fiecare încăpere

  Nevoia de simplitate nu se manifestă doar prin această alegere cromatică, dar şi prin designul produselor – linii drepte, paralele, care creează un joc subtil cu ajutorul culorilor sau al luminii. Chiar şi fronturile de la dulapuri, care au în plus un model 3D cu aer retro, păstrează regula liniilor drepte, fără a încărca designul. Majoritatea pieselor de mobilier a fost realizată la Studio 160, care între timp s-a rebranduit ca Radu the Craftsman, după relocarea proprietarului în Olanda.

   dormitorul de la mansardă cu pat cu baldachin
  Patul cu baldachin şi fereastra Velux fac din dormitorul de la mansardă cel mai relaxant loc din casă

  Influenţe scandinave, shabby chic şi industriale

  Este o amenajare modernă foarte intimă, cu influenţe scandinave –  prin prezența lemnului, a culorilor neutre şi a alegerilor de mobilier minimalist, industriale – subliniate de structurile negre din metal sau de tavanul cu aspect de ciment din living, și tendinţe shabby chic –  în special la capitolul decoraţiuni. 

  Cum intri în living, vezi simbolul berişorilor, aşa cum se autointitulează familia din Otopeni

  “Pentru mine, acasă e locul unde dau drumul la muzică, îmi las pantofii şi grijile la intrare, îmi torn un pahar de vin şi mă conectez cu ai mei, e <<bârlogul berişorilor>>”, spune Mihaela.

  masa industrială din living
  Masa cu aspect nefinisat contrinuie la influenţa industrială prezentă în living

  Bugetul a ajuns la 80 000 euro

  Cu un buget de 80 000 euro, care a acoperit şi partea de finisaje, dar şi mobilierul şi decoraţiunile, Mihaela și-a dorit ca cele mai multe piese să fie făcute pe comandă. Toată mobila din casă, inclusiv partea de lemn şi metal, a fost realizată de un mic atelier. Materialele naturale au fost proiectate şi executate de aceeaşi firmă. Decorațiunile sunt de la Zara Home, The Home şi Ikea.

  zona de pian
  Simbolul casei, urşii, e prezent în zona de pian

  Chestionar cu idei bune

  Stilul casei: Un mix de industrial şi shabby chic. Avem tavanul şi stâlpii din living din beton. Avem foarte multe elemente din fier, scările sunt făcute ca o cuşcă din fier, cu trepte de lemn, foarte mult metal, dar totul este “îndulcit” de mult alb, elemente cozy, şi multă lumină.

  Inspirație: Al nostru arhitect cu care am colaborat şi Pinterest. Plus viziunea noastră despre cum ne-ar plăcea să arate căsuţa noastră, “bârlogul berişorilor”. Am ştiut de la început cum ne dorim compartimentarea, spaţii deschise, camere mari, înalte. De asemenea, am ştiut clar că ne dorim o cadă stand alone cu cerul deasupra, dressinguri generoase. Am reuşit să implementăm toate astea pe trei niveluri.

  Scara cu influenţe industriale face legătura între cele trei niveluri

  Elementul preferat: Baldachinul industrialo-romantic, dacă pot să zic aşa☺, masa din living. Sunt elemente handmade, deasupra baldachinului poţi vedea cerul printr-o fereastră Velux imensă, cred că e una din dimensiunile cele mai mari. Perdelele albe sunt elementul romantic al baldachinului. De asemenea, el e aşezat pe o bază de lemn, e foarte aproape de sol. Ca să fac o glumiţă, a fost o alegere foarte smart pentru când a căzut bebe prima dată din pat. Nu a căzut de la distanţa prea mare. Masa e piece of art. E o masă cu picioare de fier, cadrul de la maşina de cusut Singer. Blatul are inserţii din metal care imită o cusătură în lemn, marginile neregulate. Stă în centrul livingului ca o atracţie principală. Nu folosim coastere şi nici nu o protejăm în vreun fel. Lăsăm urmele să îi dea personalitate. Deşi ea strigă de personalitate.

  Cea mai mare provocare: Să ne încadrăm în buget (am reuşit parţial).

  Proprietarii au reuşit să rămână în mare în bugetul iniţial şi să-şi îndeplinească în acelaşi timp visurile de amenajare

  Cel mai bun lucru iarna: Casa super călduroasă şi cozy. Şemineul făcut din multe lumânări naturale şi felinare e o poveste. Nu e doar decor, iar mirosul lumânărilor arse completează fain atmosfera.

  Cel mai bun lucru vara: Lumina, umbra pădurii din spatele casei. Vara casa e răcoroasă şi super luminoasă. Combinaţia perfectă.

  Cel mai costisitor obiect: Dressingurile. Au fost făcute la comandă şi sunt super bine compartimentate. Pergola din living care e acompaniată de 32 becuri. Şi bineînţeles masa. E şi obiectul nostru preferat.

  Obiect DIY: Şemineul făcut din lumânări şi felinare, care e inclus într-o ramă de tablou. Întreg peretele e un tablou mare, cu multe tablouaşe mai mici pe care noi le folosim cu rol de bibliotecă. Ramele au fost făcute, tăiate, măsurate de noi.

  zona de living bleu
  Nu există covor în zona de living, dar amenajarea este oricum suficient de cozy

  Cum era casa înainte de amenajare: A fost cumpărată “la roşu”, erau doar nişte pereţi reci şi goi, nu a fost nici măcar compartimentată.

  Cum te-ai simțit după ce a fost gata procesul de amenajare: Ca acasă. Am simţit că nu mai vreau să ies în oraş, am acasă tot ce vreau, era o căsuţă foarte cool. Ne-am deschis uşile pentru prieteni, e un spaţiu foarte prietenos.

  Un personaj de ficțiune care s-ar simți bine la tine acasă: Micul Prinţ. Pentru că fiecare obiect în sine spune o poveste.

  Sfaturi pentru cei care vor să-și amenajeze casa: Lumina multă dă viaţa casei, albul e foarte practic, metalul poate fi şi cozy, lemnul e the one, multe spaţii de depozitare pentru că înainte am stat la apartament şi niciodată nu erau suficiente. Foarte important, viziunea noastră a fost pusă în aplicare de un arhitect, Mihai. E super important să fie un profesionist la baza proiectului.

  baia albă
  Albul predomină în amenajarea familiei din Otopeni

  Dacă ai și tu o locuință în care te simți bine și care poate fi o inspirație pentru ceilalți, dă-ne de știre! Completează acest formular simplu și spune povestea casei tale!

  Credit foto: inedit.works

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  Dream home în Otopeni: șemineu DIY, pian, pat cu baldachin și cadă freestand...