DESIGN INTERIOR

7 amenajări de holuri cu tapet care îți arată cum poți valorifica „cartea de vizită” a locuinței tale

  În loc să lași pereții complet albi și să pui acolo o bancă pentru încălțat și un cuier la întâmplare, ce-ai zice să faci din hol încăperea care spune povestea locuinței tale? Hai să te inspiri din câteva amenajări de holuri cu tapet care te vor convinge să-i faci un makeover.

  Holul este una dintre cele mai ignorate camere dintr-o locuință în procesul de amenajare. În mod paradoxal, este și încăperea unde îți poți folosi la maximum creativitatea, căci nu ai mult mobilier de integrat aici și este ca o carte de vizită pentru locuința ta. Iar o modalitate prin care poți face asta este finisarea pereților cu tapet. Ia-ți inspirația din aceste amenajări de holuri cu tapet create de designeri și arhitecți și fă-ți curaj să dai viață pereților de la intrarea în casă.

  1. Holul avangardist al unui penthouse din București

  Acest hol cu tapet negru în stil avangardist este amenajat de arhitectul Laurențiu Paicu într-un penthouse din București. Intrarea în casă anunță o amenajare neconvențională, în stil eclectic, plină de elemente extravagante, cu mobilă de lux și finisaje prețioase. Inserțiile de zone lucioase pe fundal mat ale tapetului adaugă textură pereților, iar fronturile placate cu oglinzi ale dressingului creează un joc vizual și face spațiul să pară mai mare și mai intricat.

  2. Tapetul ascunde ușa de la baie în holul acestui apartament din Brașov

  Ca să creeze o zonă de intrare în casă spectaculoasă, arhitectele Mihaela Tampiza și Hanna Szonda de la Miso Architects au folosit tapetul și lumina. Mai exact, un model în nuanțe cărămizii cu imprimeu cu influențe vintage și LED-uri montate la nivelul plintelor. Sub tapet se „ascunde” și o ușă Filomuro care dă spre baia de serviciu. Nuanțele calde ale tapetului și parchetului intră în contrast cu ușa turcoaz, care este o piesă-statement în amenajarea holului acestui apartament din Brașov.

  3. Holul cu tapet pictat manual pe mătase al unui apartament în stil clasic

  amenajare moderna hol
  Tapetul este pictat manual pe mătase

  Accentele aurii, taburetul roz prăfuit, mozaicul alb negru – toate lucrează împreună să pună în valoare tapetul pictat manual pe mătase din acest hol amenajat de designerul Hamid Nicola Katrib. Se află într-un apartament din București amenajat în stil clasic, așa că nu putea fi mai prejos. Tapetul este marca De Gournay, ales cu grijă. „Întotdeauna fac din designul unei intrări un statement, întrucât cred în importanța unei prime impresii”, susține designerul.

  4. Tapetul până la jumătatea peretelui și ramele goale creează un punct de interes

  Ca să atenueze forma lungă și îngustă a acestui hol, arhitectul Cristian Pătrașcu a aplicat tapet cărămiziu doar până la jumătatea peretelui, nu până sus, ca în alte amenajări de holuri cu tapet. Peste el, a montat câteva rame goale și un tablou cu licheni stabilizați. „Astfel, se creează o succesiune și o relație între elementele verticale și tapetul dispus orizontal”, explică el, iar percepția asupra spațiului se modifică.

  5. Luna camuflează o ușă în amenajarea unui apartament din nordul Capitalei

  Sub luna afișată în toată splendoarea ei în acest hol amenajat de arhitecții Piano:terra Alina Vîlcu și Gabriel Ciobanu se află o ușă tip Filomuro. Mai precis, ușa spre bucătăria închisă a apartamentului. Lângă ea se află o consolă și o oglindă rotundă care reproduce imaginea tapetului marca London Art, cumpărat de la 360 Furniture. Pe partea opusă se află ușa de la intrare în casă și un dressing ce pare și el camuflat în perete datorită fronturilor frezate cu textură de lemn.

  6. Irizațiile metalizate adaugă o textură discretă peretelui într-un hol alb

  amenajari holuri cu tapet
  Deși pereții sunt albi, tapetul sparge monotonia camerei

  Chiar și dacă nu-ți dorești un hol colorat sau întunecat, există amenajări de holuri cu tapet din care poți să te inspiri. Cum e aceasta, creată de Laurențiu Paicu, în care domină albul și lumina. Ba chiar e pusă în valoare prin irizațiile metalice ale tapetului aplicat pe peretele dinspre ușă. Vine în continuarea fronturilor placate cu oglindă ale dressingului.

  7. Inspirație marină și tapet vintage în holul unui apartament de vacanță din Năvodari

  Amenajare hol
  Holul e decorat cu câteva obiecte care îți aduc aminte că apartamentul se află la mare

  Mariana Bercu şi Milena Ţăranu, cele două arhitecte de la Interior, au amenajat acest apartament de vacanță din Năvodari în stil vintage și l-au integrat în context prin accente marine. Holul nu a făcut excepție: pereții sunt acoperiți cu tapet pastelat, iar dressingul e vopsit într-o nuanță de turcoaz din aceeași familie cromatică, dar care contrastează. Nu doar cromatica e inspirată din mare, ci și decorațiunile care tronează pe consolă.

  Foto principală: Sabin Prodan / amenajare de Piano:terra

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  7 amenajări de holuri cu tapet care îți arată cum poți valorifica „cartea...