LIFE

31 de lucruri de făcut în autoizolare, ca să treacă timpul mai ușor

publicat pe 20 mart. 2020

    Cei mai mulți dintre noi ne aflăm zilele astea acasă, pentru a frâna răspândirea coronavirusului. Ca să-ți facem autoizolarea mai ușoară, am pus laolaltă câteva idei – de la organizare și curățenie la răsfățuri demne de un spa – pe care le poți pune în aplicare, acum că poate ai ceva mai mult timp liber.

    Indiferent că plănuiești să-i dai casei tale un refresh de primăvară sau pur și simplu simți nevoia să iei  o pauză de la rețele sociale și știri, cu sfaturile astea de la Apartment Therapy n-o să ai timp să te plictisești.

    Organizare

    (Profită de timpul liber și reamenajează cărțile în bibliotecă. Foto: Andreea Udrea)

    1. Fă spațiu pe telefon. E momentul potrivit să-ți ștergi toate chestiile care îți ocupă spațiul pe telefon. Folosește-te de timpul liber ca să obții mai mulți giga și șterge poze vechi, aplicații pe care nu le mai folosești și mesaje care zac acolo de luni, dacă nu ani.

    2. Decorează-ți biblioteca. Fie că preferi să-ți ții cărțile în funcție de culori sau în teancuri, organizarea lor poate fi o modalitate grozavă să-ți faci de lucru. În final, biblioteca ta va arata minunat.

    3. Organizează-ți dulapul de haine. Dacă ai un dulap mic și prea multe haine, este posibil să fie un mare haos în garderoba ta. Acum nu mai ai nicio scuză ca să nu încerci metoda Marie Kondo. În felul ăsta îți faci mai mult spațiu în dulap și renunți la hainele pe care nu le mai porți.

    4. Fă ordine în frigider. Chiar și dacă ești o persoană foarte organizată, sunt șanse să ai cel puțin un aliment expirat pe rafturile din frigider. Folosește-te de timpul ăsta ca să arunci ce nu mai e bun și să-ți organizezi și congelatorul, dacă tot ești la capitolul ăsta.

    5. Fă ordine în apartament. De ce să te limitezi la dulap și la frigider când poți să faci ordine în toată casa? Profită de moment și strânge tot ce nu mai ai nevoie în cutii, pe care le poți dona după ce pandemia va fi luat sfârșit.

    Curățenie

    (Dacă tot ești acasă izolat, acum ai timp să te ocupi ca lumea de curățenia de primăvară)

    6. Curăță ca lumea baia. Lucrezi de acasă, dar ai totuși o oră liberă ? Oferă-i băii tale o curățenie temeinică. Când va veni ziua curățeniei generale în casă, vei avea mai puțin șmotru de făcut.

    7. Sau bucătăria. E vreun lucru mai satisfăcător de privit decât o bucătărie care strălucește de curată ce e? Poate ai un alt răspuns pentru asta, dar nu cred că există om care să nu se simtă bină într-o bucătărie lună.

    8. Sau chiar toată casa. Te-a prins entuziasmul curățeniei din baie și bucătărie? Atunci ”go with the flow” și continuă să faci curat în toată casa. Dacă lucrezi de acasă, păstrează-ți weekendul pentru asta. Ca activitatea să fie mai distractivă, uite un playlist pe care să-l asculți în timp ce faci curat.

    9. Curăță pensulele pentru machiaj. Ai la dispoziție zece minute și câteva elastice pentru păr? Poți să-ți speli pensulele pentru machiaj și să le pui la uscat prinse cu elastice de o bară orizontală (cum ar fi țeava de apă, ca în modelul de aici).

    10. Curăță covorul. Spălarea/frecarea covorului nu e o activitate pe care o faci prea des, dar ține cont că, în timp, acesta se poate degrada, iar petele devin mai greu de scos. Îți poți curața covorul într-un mod natural, cu bicarbonat de sodiu.

    11. Dezinfectează și curăță mașina de spălat. Acum că învățăm cât de importantă este igienizarea, profită și dezinfectează mașina de spălat haine. Astfel îi prelungești viața, iar hainele tale nu vor prinde un miros urât de la bacteriile care se strâng în ea.

    Creează

    (Vopsește-ți pereții cu modele care te inspiră. Foto: Diana Dragne)

    12. Fă un panou inspirațional. Transformă-ți timpul liber în inspirație și fă-ți un panou pe care să lipești, agăți sau să desenezi imagini care te fac să te simți bine atunci când le privești. Pot fi mesaje motivaționale, citate din carți sau munții pe care ai de gând să-i cucerești când o să ieși din casă. Îl poți monta pe peretele din dormitor, ca să te trezești în fiecare dimineață cu good vibe, sau în fața biroului de acasă, de unde lucrezi acum.

    13. Apucă-te de tricotat. Îndeletnicirea bunicilor de pe timpuri era un obicei de creație foarte practic, din care ieșeau o mulțime de lucruri minunate. Dă-ți comandă de andrele și materiale și apucă-te de treabă. Poți să-ți tricotezi o pătură, o față de pernă (astea sunt mai ușor de făcut, le poate face orice începător) sau dacă ai deja experiență, tricotează un pulover, pentru tine sau cineva drag..

    14. Pictează-ți mobila. Te-ai plictisit, dar nu te-a părăsit ambiția? Ia niște pensule și vopsele acrilice și pictează-ți sertarele sau dulapurile. Dacă ai chef de ceva mai amplu, poți să-ți pictezi și pereții, nu este deloc greu, iar rezultatul te va încânta mult timp de acum în colo.

    15. Vopsește-ți așternuturile. Ți-ar plăcea să ai alte așternuturi, dar parcă n-ai da banii pe unele noi? Comandă-ți vopsea pentru textile și colorează-ți cearceafurile și fețele de perne. Treaba asta o să facă minuni pentru niște așternuturi albe, care și-au schimbat mai culoarea în timp.

    16. Upcyling. Upcyling înseamnă transformarea unor obiecte pe care în mod normal le-ai arunca în decorațiuni pentru casă, un fel de „reciclare creativă”. Poți transforma sticle și borcane vechi în vaze sau suporturi pentru lumănări și multe altele.

    17. Recondiționează-ți mobila. Dă cu șmirghel pe mobila de pe care s-a scorojit vopseaua și după aceea oferă-i o culoare nouă, în funcție de ce finisaj vrei să obții. Mobila veche este acum nouă.

    Decorează

    (Comandă-ți niște rame și printuri care te îți aduc o stare de bine când ești acasă izolat. Foto: Diana Ducă)

    18. Fă-ți o galerie pe perete. Comandă-ți niște rame și printuri care te îți aduc o stare de bine și fă-ți o galerie pe peretele din sufragerie. Poți scoate de la naftalină și pozele cu prietenii sau familia și înrămează-le și pe ele. Dacă ești departe de cei dragi, să le vezi chipurile zilnic, chiar și într-o fotografie, îți va oferi un sentiment plăcut și de familiaritate.

    19. Recondiționează recipientele din sticlă. Nu arunca recipientele în care au ars lumânările, ci recondiționează-le sau păstrează-le pentru momente când ai chef de un proiect DIY.

    20. Rearanjează-ți sufrageria. Dacă ești în căutare de un mod ieftin (chiar gratis) să-ți redecorezi casa, rearanjează-ți sufrageria. Uită-te la cameră și imaginează-ți cum ar arăta mobila aranjată altfel. După ce ți-ai făcut o idee de ansamblu, începe să reorganizezi mobilierul în așa fel încât să dai un nou look sufrageriei.

    21. Amenajează-ți holul. Dacă tot ești acasă și holul tău nu-ți mai vede prietenii care obișnuiau să-ți treacă pragul înainte de izolare, fă niște schimbări. Chiar dacă ai un hol mic, poți să-i oferi o personalitate nouă. Acum este și momentul să-ți comanzi acel cuier pe care ți-l doreai. Când ieși din izolare, prietenii tăi se vor minuna de holul tău cel nou.

    22. Decorează-ți bucătăria. Poți să-ți decorezi bucătăria ieftin sau gratis dacă pui pe pereți tablouri sau renunți la ușile de la dulapuri. Dacă decizi să renunți la ușile dulapului din bucătărie, pune pe rafturi vesela aia frumoasă pe care o scoți doar la petreceri. Acum poate servi drept decorațiune.

    Distrează-te și relaxează-te

    (Joacă-te împreună cu colegii de apartament și familia.)

    23. Joacă-te cu colegii de apartament. Dacă ești în izolare cu colegii de apartament sau familia, profitați de timpul ăsta și jucați-vă împreună. Un joc de whist, table sau Catan o să vă scoată rapid din plictiseală și o să vă și bucure.

    24. Sună un prieten. Din fericire, situația de acum este mai tolerabilă fiindcă avem la dispoziție tehnologia. Profită de asta și sună-ți prietenii cu care nu apucai să te vezi prea des nici înainte de izolare sau rudele și ele aflate în . Fă chiar un video call și împărțiți o sticlă de vin, ca atunci când ieșeați în baruri. De data asta virtual.

    25. Citește o carte, sau mai multe. Teancul ăla de cărți pe care doreai să le citești, dar nu aveai niciodată timp, poate fi devorat cu plăcere în perioada asta. Dacă le termini, comandă-ți altele noi. Lectura unei cărți te va purta într-o altă lume și te va ajuta să te relaxezi.

    26. Fă un curs online. Umple-ți timpul cu studierea unui subiect nou. Multe universități prestigioase oferă cursuri online, unele chiar gratuite. Pentru o parte dintre ele poți să primești și acreditare, contra unei sume de bani. Spor la studiu!

    27. Fă sport. Folosește-te de timpul liber și apucă-te să faci sport în casă. Sala de fitness poate fi și acasă și nici nu mai trebuie să dai banii pe abonament. Poate ieși din izolare cu pătrățele pe abdomen.

    Răsfață-te

    (Bucură-te de atmosfera de spa chiar la tine acasă.)

    28. Fă spa la tine acasă. Pregătește-ți o baie aromată cu spumă și bucură-te de o relaxare profundă la lumina lumânărilor, în timp ce sorbi un pahar de vin. Baia ta se poate transforma într-un spa veritabil, iar tu meriți să te răsfeți.

    29. Gătește ceva delicios. Ce moment mai bun ca ăsta ca să pui în aplicare rețetele delicioase ale lui Jamie Oliver? Alege una simplă, dar delicioasă și apucă-te de treabă. Casa va mirosi minunat și tu te vei delecta cu ceva bun, chiar dacă nu mai ieși la restaurant.

    30. Fă-ți măști faciale. Dacă tot am zis de spa, e timpul să-ți faci și o mască facială. Poți să-ți faci chiar tu una, cu ingrediente pe care le ai probabil prin cămară.

    31. Vezi filmele și serialele de care nu aveai timp. Dacă și tu ai un watchlist pe care adaugi mereu seriale și filme, dar rar apuci să vezi vreunul, atunci profită de timpul ăsta și fă binging, cu bucurie. Arta vizuală îți va stimula creativitatea, iar din filme și seriale poți învăța multe lucruri. În plus, o comedie merge de minune în perioada asta.

     

    Subscribe
    Notify of
    guest
    1 Comment
    Oldest
    Newest Most Voted
    Inline Feedbacks
    View all comments
    trackback

    […] Sursa: lovedeco.ro […]