Baie

10 pași simpli prin care poți transforma o baie mică într-un spa

Ai o baie mică? Asta nu înseamnă că nu o poți transforma într-o oază relaxantă și revigorantă. Fă un plan temeinic și pune în practică ideile de mai jos.

Deși pare mai complicat, băile mici sunt mai ușor de decorat și îmbunătățit fiindcă orice schimbare influențează imediat estetica întregii camere. Cheia e să știi câteva mici trucuri, ca să ai parte de o atmosferă de spa la tine în baie, conform celor de la The Spruce.

1. Adaugă finisaje aurii

Baie mică
Finisajele aurii oferă o atmosferă luxuriantă unei băi mici.

Nimic nu este mai luxuriant ca detaliile aurii dintr-o baie, iar să le integrezi într-un spațiu este foarte ușor. Dacă înlocuiești finisajele, precum bateriile și mânerele pentru sertare cu unele aurii, baia ta va arăta instant mai luxoasă.

2. Folosește o tavă pentru cadă

Tavă baie mică spa
Tava este practică și arată foarte bine într-o baie mică.

Dacă încă nu ai o tavă pentru cadă, să știi că ratezi niște momente de spa chiar la tine acasă. O simplă achiziție ca asta arată bine și e foarte utilă. O poți folosi pentru cosmeticele preferate sau ca suport pentru carte și paharul de vin atunci când vrei să te răsfeți cu o baie lungă.

3. Magia rafturilor

Rafturi baie mică spa
Rafturile fac minuni pentru spațiul limitat din baie.

Cele mai bune prietene ale spațiului mic sunt rafturile, mai ales dacă ți-ai propus să ai o baie organizată.. Montează câteva rafturi pe perete, coșuri pentru prosoape, săpunuri de calitate, un obiect decorativ și baia se va transforma instant într-un spa.

4. Decorează cu plante

Plante baie mică spa
Alege plante ușor de întreținut, precum suculenții.

Plantele fac camera mai îmbietoare și sofisticată, iar baia nu este o excepție. Poți alege câteva plante ușor de întreținut, cum ar fi suculentele, ca să nu trebuiască să le îngrijești des.

5. Folosește lumânări

Lumânări baie mică spa
După o zi obositoare, fă o baie caldă la lumina lumânărilor.

Nu trece cu vederea puterea pe care o au lumânările în baie, mai ales când vrei să scapi de stres după o zi lungă. Chiar și cel mai simplu aranjament de lumânări va face o diferență majoră.

6. Încălzește-ți podeaua

Podea caldă
Încălzește-ți podeaua din baie cu un covor.

Pe lângă faptul că adaugă un plus de confort pentru picioarele goale, covoarele fac designul camerei să fie mai luxos. Covoarele pentru baie sunt acum din nou la modă, așa că investește într-un model care să-ți ofere și confort și să-ți scoată din anonimat podeaua.

7. Pune artă pe pereți

Artă baie mică spa
Câteva tablouri pe pereții din baie crează o atmosferă prietenoasă și intimă.

La fel cum oferă mai mult dinamism designului din sufragerie sau dormitor, operele de artă fac același lucru și pentru o baie. Dacă pui un print mare sau o galerie cu mai multe tablouri în baie, atmosfera va deveni mai completă și mai primitoare.

8. Renunță la recipientele vechi pentru cosmetice

Recipiente baie mică spa
Dacă ții cosmeticele în recipiente din același set baia ta va arăta mai bine.

Dacă torni săpunul lichid, șamponul și loțiunile de corp în seturi de recipiente cu un design interesant baia ta va avea un aspect și mai plăcut. Unde mai pui că o astfel de schimbare este ușor de făcut și nici nu costă mult. .

9. Schimbă modul cum îți atârni prosoapele

Scară prosoape baie mică
Prosoapele vor sta mai aerisite și la vedere pe o scară din lemn.

Înlocuiește clasicele bare pentru prosoape cu o scară din lemn și întreaga baie se va transforma. Acum vei putea să-ți etalezi prosoapele alea faine pe care le ții îngrămădite în dulap sau agățate fără nicio noimă.

10. Cumpără prosoape extravagante

Prosoape baie mică spa
Un prosop cu un design deosebit aduce un plus de culoare în baie.

Dacă ai o baie mică, atunci mai mult ca sigur prosoapele tale sunt mereu la vedere, lucru care le face să fie o parte importantă din decor, fie că vrei asta sau nu. Atunci e musai să investești în cel puțin un set de prosoape arătoase, care îți vor înfrumuseța baia de zece ori mai mult, iar look-ul întregii camere nu va mai părea dezorganizat.

 

 

Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] la lumina lumânărilor, în timp ce sorbi un pahar de vin. Baia ta se poate transforma într-un spa veritabil, iar tu meriți să te […]

ULTIMELE ARTICOLE
icon

Cum să-ți faci o măsuță de cafea DIY în stil industrial