DESIGN INTERIOR

Trucuri DIY: cum reîmprospătezi amenajarea sufrageriei fără să cumperi mobilă

  Oricât de mult ți-ar plăcea cum ai amenajat-o la început, la un moment dat tot te plictisești de sufrageria ta. Dispare sentimentul acela de nou și parcă simți nevoia să schimbi ceva – draperiile, biblioteca, parcă nici canapeaua nu-ți mai place la fel ca înainte.

  Însă cum nu e deloc prietenos cu bugetul să te-apuci să schimbi totul în living, de la mobilă la culoarea pereților, iată câteva trucuri de împrospătare a decorului din sufragerie cu bani puțini, conform Apartment Therapy.

  1. Rearanjează-ți tablourile

  c

  Printurile, tablourile și alte decorațiuni agățate pe pereți pot fi rearanjate fără prea mari bătăi de cap. Poți pur și simplu să le inversezi între ele, dacă nu vrei să bați cuie noi. Și mai bine, poți folosi agățătoare de tablouri adezive, care pot susține până la cinci kilograme și sunt utile mai ales dacă stai în chirie și nu poți găuri pereții. Ba chiar poți să înlocuiești printurile vechi cu unele noi și să păstrezi aceleași rame.

  2. Vopsește picioarele pieselor de mobilier

  b

  Aplică principiul less is more și în loc să vopsești complet piesele de mobilier, vopsește-le doar picioarele. Urmând pașii din ghidul nostru pentru vopsirea lemnului, poți da un look nou scaunelor, fotoliilor, măsuței de cafea sau chiar unei comode vechi.

  3. Creează huse noi pentru pernele decorative

  a

  Un proiect DIY simplu și de efect este să faci chiar tu huse noi pentru pernele de canapea. Când ai găsit un material care îți place, trebuie doar să măsori pernele, să tai materialul în două pătrate egale (care vor îmbrăca perna) și să coși marginile. Dacă nu ai o mașină de cusut acasă, poți să le duci la croitor sau să folosești benzi adezive pentru textile, care se lipesc cu fierul de călcat.

  4. Colorează marginile rafturilor

  x

  Vopsește marginile rafturilor etajerei ca să adaugi noi accente de culoare în sufrageria ta. Alege nuanțe metalizate, ca auriul sau argintiul, pentru un rezultat mai sofisticat. Iar dacă stai în chirie și mobila nu îți aparține, poți obține același efect cu hârtie autocolantă sau hârtie Washi Tape, pe care o poți îndepărta în momentul în care te muți.

  5. Vopsește spatele bibliotecii

  e

  Un alt truc de împrospătare a decorului din sufragerie e să vopsești placajul de pe spatele blibliotecii. Ne referim la partea care se întrezărește printre cărțile și decorațiunile așezate pe rafturi. Îl poți colora cu vopsea în nuanța preferată, ori dacă nu ești gata să îți asumi această schimbare pe termen lung, îl poți acoperi cu o bucată de carton decupată pe dimensiunile potrivite.

  Foto deschidere: Oana Țapu

  Subscribe
  Notify of
  guest
  1 Comment
  Oldest
  Newest Most Voted
  Inline Feedbacks
  View all comments
  trackback

  […] sufrageria. Dacă ești în căutare de un mod ieftin (chiar gratis) să-ți redecorezi casa, rearanjează-ți sufrageria. Uită-te la cameră și imaginează-ți cum ar arăta mobila aranjată altfel. După ce ți-ai […]

  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  Trucuri DIY: cum reîmprospătezi amenajarea sufrageriei fără să cumperi mobi...