CURĂȚENIE ȘI ORGANIZARE

Cu ce se curăță faianța din baie, ca să arate mereu ca nouă

  Plăcile ceramice pot rezista ani buni, dacă nu te plictisești de ele și dacă le întreții corespunzător. Iată cu ce se curăță faianța din baie, ca să arate mereu ca nouă.

  Fie că tocmai ai înlocuit gresia și faianța cu unele de care te-ai îndrăgostit și vrei să le păstrezi într-o stare optimă cât mai mult, fie că încerci să le faci pe cele vechi să pară ca noi, există câteva produse cu carevei duce misiunea la îndeplinire.

  Cu ce se curăță faianța din baie

  Ca să știi exact cu ce se curăță faianța din baie, trebuie să afli cu ce fel de murdărie te confrunți. Există produse speciale pentru calcar, mucegai sau chiar și pentru rosturi. Alege-l pe cel potrivit de mai jos, în funcție de ce probleme există în baia ta.

  Pentru a scăpa de calcar

  cu ce se curata faianta din baie cif power & shine
  Spray anti-calcar Cif, 17,69 lei

  Este special creat pentru curățarea suprafețelor din baie și promite să îndepărteze urmele dificile de calcar, săpun întărit și sebum corporal. În plus, îl poți folosi și pe pereții cabinei de duș, nu doar pentru a curăța plăcile ceramice.

  Pentru a îndepărta mucegaiul

  spray antimucegai
  Spray antimucegai Sano, 12,49 lei

  În baie este mai tot timpul umezeală, așa că există întotdeauna riscul să apară mucegai. Cu ce se curăță faianța din baie pentru a preveni această situație? Folosește întotdeauna o soluție anti-igrasie, chiar dacă nu ai deocamdată astfel de probleme.

  Pentru rosturi

  cu ce se curăță faianța din baie
  Înălbitor pentru rosturi Wenko, 54,99 lei

  Găsești foarte ușor în magazine cu ce să cureți faianța din baie, însă pentru rosturi ai nevoie de ceva special. Un înălbitor te va ajuta să scapi de murdăria din acele zone dificile.

  Pentru a dezinfecta

  cu ce se curăță faianța din baie
  Soluție dezinfectantă Igienol, 27,99 lei

  Nu conține clor, așa că nu trebuie să îți faci griji că poate ataca faianța. Poți dezinfecta cu el și cada, chiuveta sau vasul de toaletă.

  Trucuri

  Cu ce să cureți faianța din baie, pentru un aspect strălucitor? Cu un spray pentru ferestre! După ce ai degresat bine totul cu detergenți speciali, pulverizează spray-ul de curățat ferestre și lustruiește cu o lavetă uscată sau cu prosoape din hârtie. Acest truc te va ajuta să dai plăcilor ceramice strălucirea pe care o aveau la început.

  cu ce se curăță faianța din baie
  Lichid pentru curățat sticla Mr. Proper, 35,58 lei

  Un alt truc la care poți apela este să îți faci acasă o soluție de curățat baia. Atunci când nu ai altceva la îndemână, amestecă o parte bicarbonat de sodiu cu o parte apă și vei obține o pastă pe care o poți aplica pe orice suprafață. Ai grijă să amesteci bine, pentru ca particulele abrazive să se dizolve și să nu riști să zgârii plăcile ceramice.

  Dacă ai de curățat murdărie greu de îndepărtat, mai există un truc folositor: dă drumul la apă fierbinte în cadă sau în chiuvetă și las-o să își facă magia. În scurt timp, baia ta se va umple de aburi, iar asta te va ajuta să cureți mai ușor petele dificile. Acolo unde poți, toarnă apă fierbinte cu dușul direct pe faianță.

  Iar dacă după ce ai terminat cu baia vrei să te apuci de curățenie în bucătărie, află cum se curăță eficient mobila din bucătărie.

  *Produsele din acest articol au fost selectate de echipa lovedeco.ro în mod independent, iar prețurile afișate sunt valabile la data publicării.

   

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  Cu ce se curăță faianța din baie, ca să arate mereu ca nouă