DESIGN INTERIOR

Idei de amenajare pentru un hol mic, dar plin de personalitate

  Pentru mulți, holul de la intrare e doar o zonă de trecere cu rol utilitar, de depozitare. El reprezintă, de fapt, cartea de vizită a întregului cămin, așa că acordă-i atenția cuvenită, chiar dacă pare dificil să pui la punct un plan amenajare pentru un hol mic. Află că nu ai nevoie de cine știe ce spațiu pentru a-ți pune în practică creativitatea.

  Pentru inspirație, am selectat câteva idei de amenajare pentru un hol mic. Ele te vor ajuta să creezi un spațiu bine organizat și plin de personalitate.

  Lumina, cea mai importantă în amenajarea unui hol mic

  Holurile nu au de obicei acces la lumina naturală, așa că este foarte important să compensezi lipsa unei ferestre cu o sursă de lumină caldă, primitoare. Alege o plafonieră (sau mai multe) care să lumineze cu generozitate holul și adaugă câteva lămpi mai mici pentru a accentua anumite spații sau obiecte de artă.

  În magazine găsești o ofertă variată de soluții de iluminat, de la Jysk, Ikea sau Kika, la prețuri pentru toate buzunarele. Ține cont atât de designul holului, cât și de puterea becului.

  Trucuri pentru un spațiu mai mare

  Nu uita de culori, te pot ajuta să creezi impresia de spațiu. O paletă cromatică din nuanțe deschise, precum ivoire, tonuri de bej și de gri, poate fi soluția optimă pentru holul tău. Pentru a accentua anumite zone ale holului, dar și pentru a da senzația de spațiu larg, poți folosi și culori închise – în locul în care ai amplasat cuierul, în dreptul unui spațiu de depozitare sau al unui colț special.

  idei de amenajare hol mic sifonier ikea
  Dulap Grimo Vikedal, Ikea, 1.010 lei

  Un alt truc constă în folosirea oglinzilor mari, fie că ocupă un întreg perete, fie că alegi câteva modele  moderne, pe care le amplasezi în locuri strategice din hol. Poți alege chiar ca șifonierul în care îți depozitezi hainele să fie placat oglindă. Obții, astfel, un obiect de mobilier cu dublu rol – pe lângă faptul că oferă spațiu de depozitare, creează iluzia de încăpere mai mare.

  idei de amenajare hol mic gresie
  Alege plăci ceramice cu motive geometrice
  Foto: Pinterest

  O altă modalitate utilă de amenajare pentru un hol mic este să alegi strategic culorile și modelul pardoselii, astfel încât să dai senzația de spațiu larg. Dacă nu ești fanul parchetului, poți opta pentru o gresie cu diferite motive geometrice.

  Alege obiecte de mobilier multifuncționale

  idei de amenajare hol mic cuier
  Cuier/bancă pantofi PINNIG, Ikea, 349 lei

  Dacă nu ai loc pentru un șifonier, poți alege altfel de obiecte de depozitare atât pentru haine (geci, paltoane), cât și pentru încălțăminte. Ai grijă să fie cât mai înguste și multifuncționale: un cuier, un suport pentru încălțăminte, o bancă pentru când te încalți.

  Tot la capitolul funcțional este și pantofarul. Alege-l cât mai îngust posibil și încăpător pentru cât mai multe perechi de pantofi. El poate avea și alte roluri, pe lângă cel clasic: suport pentru alte obiecte din cameră (ghivece, vaze, umbrele, oglindă), dar și obiect de design, care să scoată holul din anonimat.

  Transformă un perete într-o mică galerie

  idei de amenajare hol mic tablouri
  Creează o mică galerie cu ajutorul tablourilor
  Foto: Pinterest

  Chiar dacă spațiul nu este foarte generos, nu înseamnă că trebuie să renunți la decorațiuni. Poți personaliza holul prin decorarea unui perete cu tablouri, fotografii sau ilustrații. Adaugă o tușă personală peretelui printr-o poliță pe care poți așeza fie un ghiveci (în funcție de plantă și de cantitatea de lumină din încăpere), fie o vază cu flori.

  Foto: Shutterstock

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  Idei de amenajare pentru un hol mic, dar plin de personalitate