CURĂȚENIE ȘI ORGANIZARE

Soluții și produse cu care să cureți și să dezinfectezi mașina de spălat rufe

    E nevoie să dezinfectezi și să cureți mașina de spălat rufe, fiindcă în timp se deteriorează, rămân depuneri de detergent, calcar, bacterii și se poate forma și mucegai. Dacă vreodată ți-ai scos hainele din mașina de spălat și aveau un miros ciudat, să știi că unul dintre motive a fost lipsa igienizării. Așa că iată câteva produse de curățare pentru mașina de spălat:

    Ca să-i asiguri un trai lung și să-ți protejeze hainele, urmează pașii de mai jos care-ți arată cum se dezinfectează mașina de spălat rufe.

    Cu ce dezinfectezi și cureți mașina de spălat

    Ca regulă generală, înainte să te apuci de treabă, ține cont că mașina de spălat ar trebui curățată și dezinfectată o dată pe lună. Dacă o folosești de mai mult de trei ori pe săptămână, atunci ar fi indicat să o cureți bilunar.

    Soluții de curățare din comerț

    1. Detergent dezinfectant pentru mașina de spălat. Vanish dezinfectant pentru mașina de spălat omoară 99,9% dintre bacterii, conform informațiilor de pe ambalaj. Este foarte important să nu-l confunzi cu cel pentru îndepărtarea petelor de pe haine. Acesta se folosește în mașina de spălat fără rufe. Ca să cureți compartimentul în care pui detergentul și garnitura ușii de la cuvă amestecă 15 mililitri de Vanish în 200 de mililitride apă și apoi aplică soluția cu ajutorul unui burete. Nu uita să folosești mănuși de menaj ca să-ți protejezi pielea. Pentru dezinfectarea și curățarea interiorului mașinii toarnă tot conținutul care ți-a mai rămas în compartimentul pentru detergent și pornește un program de spălare la 60 de grade Celsius. Și cam asta-i tot.

    2. Tablete pentru curățarea mașinii de spălat. Aceste tablete de la Ecozone curăță în profunzime mașina de spălat rufe, dar și pe cea de vase. Formula ei este eco-friendly și non-toxică pentru fosa septică, îndepărtează calcarul, depunerile de detergent, reziduurile și mirosurile neplăcute. În cazul în care ai un bebeluș, să știi că formula este testată dermatologic pentru cei cu piele sensibilă și nu conține ingrediente caustice. Folosește un comprimat o dată pe lună, fără să adaugi haine în acel ciclu de spălare. Mașina va fi igienizată și va rămâne cu un miros de lămâie.

    Soluții de curățare DIY pentru mașina de spălat

    1. Bicarbonat de sodiu. Combină 150 de grame de bicarbonat de sodiu cu jumătate de pahar de apă. Amestecă bine ingredientele și apoi toarnă soluția rezultată în compartimentul pentru detergent al mașinii și pornește un ciclu de spălare la 60 de grade Celsius, fără rufe. Nu uita ca la final să lași ușa de la mașina de spălat și compartimentul pentru detergent deschise ca să se usuce. Altfel riști să se formeze bacterii și mucegai în mașină.

    2. Oțet. Ca să dezinfectezi mașina poți folosi un alt amestec cu ingrediente pe care sigur le ai prin casă. Fă o soluție dintr-o cană de apă, două de oțet și un sfert de bicarbonat de sodiu (aproximativ 100 de grame). Înmoaie un burete în acest amestec și curăță cu el compartimentul pentru detergent și garnitura de la ușa cuvei, care este un mediu propice pentru dezvoltarea bacteriilor. Adaugă restul de soluție în compartimentul pentru detergent și pornește un program de spălare la 60 de grade Celsius.

    3. Clor. Pune o ceașcă de înălbitor în sertarul pentru detergent și pornește mașina de spălat, fără haine, la o temperatură ridicată. Clorul nu doar că elimină mirosurile neplăcute din mașina și dezinfectează, dar distruge și mucegaiul.

    Sfaturi pentru întreținerea mașinii de spălat

    • Pe lângă curățarea și dezinfectarea regulată, este importantă și prevenția. Astfel te vei asigura că mașina ta va avea un trai mai lung și curățarea ei va fi mai ușor de realizat.
    • În timpul de la o spălare la alta lasă ușa de la mașina de spălat deschisă ca să se usuce interiorul. Altfel, riști să apară mucegaiul și să se formeze bacterii care vor afecta în timp mașina și degajăa un miros neplăcut.
    • Scutură și curăță de noroi uscat hainele înainte să le bagi la spălat în mașină. De asemenea, verifică buzunarele de monede și șervețele. Metalul de la monede zgârie interiorul, iar bucățelele de șervețele pot rămâne blocate în găurile din cuvă.
    • Nu folosi mai mult detergent decât este indicat pe ambalajul acestuia, fiindcă pot rămâne reziduuri care în timp se consolidează și vor fi mai greu cu curățat.
    Subscribe
    Notify of
    guest
    1 Comment
    Oldest
    Newest Most Voted
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Sabina
    Sabina
    4 years ago

    As fi apreciat o avertizare ca explodeaza substanta cand adaugi bicarbonat de sodiu in apa cu otet :))) cu ocazia asta am sters si pe jos ij bucatarie :))))

    ULTIMELE ARTICOLE
    icon

    Soluții și produse cu care să cureți și să dezinfectezi mașina de spălat...