CURĂȚENIE ȘI ORGANIZARE

6 pași esențiali pentru curățenia de primăvară, ca să ai o casă aerisită

  Dacă nu știi de unde să apuci curățenia de primăvară, iată un ghid ajutător. Și nu ne referim la pașii obișnuiți pe care îi parcurgi de fiecare dată, cum ar fi ștersul prafului sau spălatul pe jos. Cei de la The Spruce au pus cap la cap șase pași simpli prin care acoperi toate colțurile casei și îți pregătești locuința pentru noul sezon.

  Înainte să începi, pregătește câteva cutii din carton în care îți vei pune lucrurile pe care vrei să le donezi sau cele pe care trebuie să le repari. Mai ai nevoie doar de un playlist de curățenie și treaba poate să înceapă.

  1. Sortează cănile, paharele și vesela din bucătărie

  a

  Dacă și tu colecționezi căni, pahare și farfurii, dar de fapt folosești doar 10% din ce ai, curățenia de primăvară este prilejul perfect să te desparți de cele pe care nu le-ai folosit niciodată. Vei avea mai mult spațiu în bucătărie, totul va fi mai organizat și gata de folosit în orice moment. Pune toate cănile și farfuriile de care vrei să scapi într-o cutie pentru donații, iar atunci când decizi să faci un mic declutter în vasele de bucătărie, nu uita să cureți și să dezinfecteazi interiorul și exteriorul dulapurilor.

  2. Strânge hainele de iarnă și despachetează-le pe cele de primăvară

  b

  A venit timpul să scoți hainele subțiri, gecile de blugi și tenișii, iar paltoanele de lână și puloverele să se întoarcă înapoi în spațiul de depozitare. Spală cu atenție lucrurile de iarnă și împachetează-le corespunzător pentru anul următor. Uită-te la hainele de primăvară pe care urmează să le pui în dulap – după caz, spală-le și vezi dacă prezintă vreun defect. În cazul în care sunt nasturi lipsă sau au mici descusături, le poți duce la o croitorie ca să ți le repare. Pe lângă faptul că vei salva hainele preferate, vei economisi și niște bani.

  3. Declutter pe raftul de prosoape și lenjerii de pat

  c

  A venit timpul ca lenjeriile de pat groase să dispară din dulap și să faci loc lenjeriilor subțiri, din materiale fine. Prosoapele vechi, cele care s-au decolorat sau cele în care s-a impregnat un miros neplăcut și nu mai pot fi folosite, le poți transforma în cârpe pentru viitoarea curățenie.

  4. Golește frigiderul și curăță fiecare compartiment

  d

  Golește frigiderul, congelatorul, și aruncă la coșul de gunoi produsele expirate sau nefolosite. Îndepărtează fiecare raft, curăță și dezinfectează cu atenție părțile laterale ale frigiderului și ale congelatorului, apoi așază fiecare aliment la locul lui. Ca să nu ți se strice mâncarea pe timpul curățeniei, folosește o ladă frigorifică care să o mențină la o temperatură optimă.

  5. Spală geamurile și bucură-te de lumină

  e

  Acum că vremea bună începe să-și facă apariția, este momentul oportun să lași razele soarelui să-ți inunde din plin casa. Geamurile, pe timpul iernii, din cauza ploilor și a ninsorilor, tind să se murdărească mai rău decât în oricare anotimp. Cu ghidul nostrul pentru curățarea geamurilor, ferestrele tale vor fi impecabile. Ai grijă să dezinfectezi profilele și cadrele lor, deoarece în acele spații se adună cel mai mult praf.

  6. Aspiră fiecare colț al casei

  Mută canapeaua, biblioteca, fotoliile, și pune în funcțiune aspiratorul în cele mai înguste colțuri pentru a îndepărta praful și murdăria. Unele aspiratoare moderne te pot ajuta să cureți tapițeriile, perdelele și chiar covoarele, datorită funcției de curățare cu apă, așa că rezervă-ți o zi pentru acest pas.

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  6 pași esențiali pentru curățenia de primăvară, ca să ai o casă aerisit�...