CURĂȚENIE ȘI ORGANIZARE

Cum se curăță eficient mobila de bucătărie, într-un timp scurt

publicat pe 22 oct. 2019

  Odată ce înveți cum se curăță eficient mobila de bucătărie, în câțiva pași simpli, întregul proces va fi mai rapid și mai puțin chinuitor.

  În plus, astfel vei reuși să păstrezi igiena și ordinea și vei avea mereu bucătăria curată. Nici nu se poate altfel în locul în care gătești și mănânci. Microbii și praful nu își au locul aici. De asemenea, dacă îți creezi o rutină de curățare pe care să o urmezi săptămânal, vei reuși să menții și obiectele de mobilier într-o stare bună pentru mai mult timp.

  Cum se curăță eficient mobila de bucătărie

  Când începi să faci curățenie în bucătărie fără un plan bine pus la punct, poate părea că nu se mai termină. Trece pe o listă toate punctele pe care vrei să le atingi – organizarea te va ajuta să termini mai repede totul, fără să te distragă alte lucruri pe care le observi pe parcurs. Începe cu interiorul dulapurilor din bucătărie și lasă la final exteriorul, blaturile și gresia. Cel mai eficient este să începi cu partea de sus a mobilei, cu dulapurile suspendate.

  Odată ce ți-ai făcut un plan de bătaie și știi exact cum se curăță eficient mobila de bucătărie, treci la fapte!

  Înarmează-te cu cele necesare

  Înainte să începi, trebuie să te asiguri că ai la îndemână toate produsele și ustensilele necesare. Așa nu vei mai pierde timp căutându-le prin casă atunci când ai nevoie de ele. Fă o listă cu toate ustensilele și produsele pe care le vei folosi, precum bureți, lavete sau produse de curățenie. Iată lista noastră:

  • mănuși de cauciuc (ca să îți protejezi pielea mâinilor);
  • bureți de bucătărie;
  • lavete de microfibră;
  • prosoape de hârtie;
  • un degresant universal;
  • o soluție antibacteriană;
  • un produs de finisare (dacă ai mobilă din lemn).

  Scoate tot din dulapuri

  Conform planului, primul pas ar fi să cureți interiorul dulapurilor suspendate. Ca să cureți eficient mobila din bucătărie, scoate toate vasele și ustensilele de pe rafturi și pune-le într-un loc unde știi că nu îți vor sta în cale. Organizează-le pe căprării, adică pune vasele din dulapul de deasupra chiuvetei separat de cele din dulapul din partea opusă. Așa vei economisi timp, pentru că nu va trebui să le reorganizezi când le pui la loc.

  Șterge praful

  cum se curata eficient mobila de bucatarie lavete microfibra
  Lavete din microfibră, Madero, 8,95 lei

  Cum se curăță eficient mobila de bucătărie? Atenția la detalii este importantă. Întâi de toate, îndepărtează stratul de praf de la suprafață cu o lavetă din microfibră. Unde simți nevoia, poți folosi chiar și un aspirator de mână. Dacă sari peste acest pas, particulele de praf se vor transforma în scame care se vor prinde de buretele ud și va trebui să îl clătești mai des.

  Curăță petele

  cum se curata eficient mobila de bucatarie degresant
  Degresant universal Power Cleaner, Cilit Bang, 16,38 lei

  Pentru eventualele pete lipicioase de grăsime, dulcețuri și alte alimente, folosește o soluție degresantă. Aplică detergentul direct pe pată și lasă-l să acționeze timp de câteva minute. Clătește apoi zona cu un burete ud, pentru a îndepărta orice urmă de soluție – altfel riști să deteriorezi mobila.

  Cum să cureți eficient mobila de bucătărie dacă nu ai nici un degresant din comerț la îndemână? Poți face chiar tu unul. Amestecă o parte apă cu o parte bicarbonat de sodiu. Vei obține o pastă non-toxică, foarte utilă la curățarea petelor de grăsime.

  Usucă toate suprafețele

  După ce ai terminat de curățat, usucă suprafețele cu prosoape de hârtie. Nu este indicat să lași apa să se evapore singură, pentru că asta ar putea duce, în timp, la decolorarea mobilei.

  Dezinfectează și finisează

  cum se curata eficient mobila de bucatarie dezinfectant
  Dezinfectant pentru suprafețe Mr. Proper, 16,66 lei

  Ultimul pas este aplicarea unui spray dezinfectant, ca să te asiguri că ai înlăturat orice bacterii nocive. În cele din urmă, aplică un strat de spray de mobilă, pentru a oferi strălucire dulapurilor, atât pe interior, cât și la exterior. Acest pas te va ajuta să ții departe praful pentru mai mult timp.

  Foto: Simona Ungurean

  Produsele din acest articol au fost selectate de echipa lovedeco.ro în mod independent, iar prețurile afișate sunt valabile la data publicării.

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  icon

  Cum se curăță eficient mobila de bucătărie, într-un timp scurt