DESIGN EXTERIOR

18 grădini mici și cozy în care ai vrea să-ți petreci timpul toamna asta

  Dacă locuiești la casă și ai o grădină, ești norocoasă, în special în anotimpurile calde, când se transformă într-o adevărată oază de relaxare. Dar și toamna, când razele soarelui de după-amiază pătrund printre frunzele arămii și oferă un adevărat spectacol. Am ales 18 grădini mici și cozy din care să te inspiri ca să-ți creezi și tu cel mai frumos decor tomnatic.

  Lipsa spațiului nu a fost un impediment în grădinile de mai jos, ci punctul de plecare în amenajare.

  1. Grădini mici și cozy de tip patio

  p

  Și ce dacă ai o grădină interioară încadrată de pereți și minusculă? Pentru orice dilemă de amenajare există soluții practice și aspectuoase. Poți folosi spațiul pe verticală, fiindcă este cel mai generos: decorează pereții cu plante și rezervă un colț ca să pui bănci din paleți și o măsuță de cafea. Lucrează cu spațiul pe care îl ai cât mai eficient și efectele vor fi pe măsură.

  2. Grădină tropicală minusculă

  p

  O grădină cu un diametru foarte mic poate părea mai spațioasă cu ajutorul unor plante cât mai înalte, de-a lungul gardului. O bancă din lemn integrată în marginile peretelui și un fotoliu sunt de ajuns pentru o mică adunare relaxantă la final de săptămână cu prietenii sau familia. Pentru a nu aglomera spațiul, atunci când ai invitați scoate din casă o măsuță de cafea pe roți. După ce termini cu ea, curăț-o și depoziteaz-o în interior.

  3. Grădini mici și cozy pline de plante

  p

  Faptul că o grădină este mică, nu înseamnă că nu poate arăta bine chiar și plină de plante. Totul ține de modul cum o organizezi și amenajezi. Alege plante cățărătoare și pergole pe care să se urce, o măsuță rotundă cu scaune și o canapea cu perne. Decorează cu felinare atârnate și ți-ai creat o mică junglă confortabilă.

  4. Grădini mici și cozy în stil farmhouse

  p

  Decorațiuni făcute din fibre naturală, din răchită și iută, perne decorative, felinare și ghirlande luminoase, lemn și blană pot transforma o grădină mică într-un decor demn de pus pe Instagram. Partea cea mai cool este că decorațiunile pot fi și DIY și astfel să economisești o mulțime de bani în timp ce înveți un nou hobby. Ce zici, dedici un weekend creației pentru amenajarea grădinii?

  5. Grădină cu zone pentru foc și lounge

  p

  Chiar dacă spațiul este mic și-ți dorești împărțirea lui pe zone, să știi că poți să faci și asta. Pentru zona de relaxare/lounge poți ridica o mică platformă din lemn. Pentru un element nomad și rustic delimitează încă o zonă cu nisip decorativ, în care să pui un coș pentru foc și scaune improvizate din bușteni. Decorează marginile grădinii cu plante, ca să nu o aglomerezi.

  6. Grădină mică și albă cu foișor

  p

  Un lucru e sigur: nu există prea mult alb în amenajările interioare, deci același lucru este valabil și pentru grădini. Această grădină mică a devenit foarte cochetă și cozy cu mobilier și accesorii predominant albe. Deși pare contraintuitiv să ai un foișor într-o grădină cu spațiu limitat, îl poți integra chiar foarte bine. O canapea din paleți cu perne decorative se potrivește perfect în foișor. Folosește un model de foișor închis, iar pe timp de iarnă transformă-l în spațiu de depozitare.

  7. Grădină cu mini loc de relaxare

  p

  Câteodată ai nevoie doar de un colțar și de o masă, restul amenajării se face din elementele decorative și accesoriile practice. Ca de exemplu, poți monta niște polițe pe peretele gardului, unde să pui ghivece și să atârni corpurile de iluminat. Pentru un look mai sofisticat, dar și pentru o curățare mai rapidă a zonei, pune canapeaua și masa pe o platformă.

  8. Grădini mici și verticale

  p

  Atunci când ai spațiu limitat, este important să folosești cât mai optim părțile verticale, pereții și gardurile. Poți monta pe un perete exterior al casei o grădină verticală cu ierburi aromatice. O măsuță cu scaune și alte ghivece vor completa perfect o grădină verticală.

  9. Grădină mică și relaxantă

  p

  Sunt multe case cu o curte mică și pătrată. Pare greu să transformi micuțul spațiul într-o grădină cozy, dar nu imposibil. Trebuie să te gândești exact ce îți dorești ca amenajare. Câteva canapele încadrate de ghivece și o ghirlandă luminoasă suspendată reprezintă o modalitate simplă și la îndemână în decorarea unei grădini mici.

  10. Patio cu plante

  p
  În grădini mici cu peluză din gazon, zona de relaxare se poate amenaja pe terasă, în fața casei, după stilul american. Avantajul acestui tip de amenajare este că peluza rămâne liberă pentru joaca celor mici sau pentru momentele când vrei să stai pe iarbă la soare cu un cocktail răcoritor în mână. Decorează terasa cu multe ghivece cu plante, pentru un look cât mai fresh.

  11. Grădină mică la umbră, cu covor

  p

  Scoate din anonimat o grădină mică cu ajutorul unei platforme pentru zona de relaxare, montată la umbra unui copac. Sub măsuță, un covor va arăta foarte cool. Dacă ai un covor vechi în stare bună, dar pe care nu-l mai folosești în casă, pune-l în grădină, ca să nu mai cheltui bani pe decorațiuni.

  12. Grădină pe punte din lemn

  p

  Câteodată singurul spațiu pentru grădină este cel dintre casă și peretele vecinilor. Se poate simți destul de claustrofobic, dar dacă pui în aplicare câteva trucuri o să te îndrăgostești de micul spațiu. Ca să faci un loc verde, atârnă ghivece cu plante și pune câteva și pe margini. Pentru optimizarea spațiului folosește o masă și băncuțe pliabile, iar într-un colț pune o canapea pentru zilele relaxante. Toate astea, pe o punte din lemn, îți vor transforma spațiul în aparență imposibil de decorat într-o oază relaxantă.

  13. Grădini mici cu leagăn

  p

  Te poți bucura de un spațiu limitat dacă amenajezi un colț de grădină mică cu un colțar și o măsuță joasă pe o platformă din lemn. Un leagăn sub formă ovală atârnat va oferi locului un aer boem și boho. Decorează cu multe felinare de hârtie atârnate de-a lungul grădinii pentru un efect spectaculos seara.

  14. Grădină în trepte cu jacuzzi

  p

  O altă modalitate de a optimiza un spațiu mic, este să creezi o amenajare în trepte cu ajutorul unei platforme din lemn și trepte din piatră sau marmură. La trecerea de la un nivel la altul decorează cu plante care cresc în sol nisipos, iar pe margini arbuști decorativi. Poți să-ți montezi și un jacuzzi într-un bazin cu piatră decorativă ca să te bucuri de relaxare afară chiar și în anotimpurile mai reci.

  15. Seri de poveste la foc în grădini mici

  p

  Pentru amenajarea asta ai nevoie doar de un colț de grădină și un copac, de acolo poți începe decorarea. Câteva scaune dispuse circular în fața unui coș de foc îți vor aduce cu melancolie și bucurie aminte de serile din tabără. Pentru un look de poveste, decorează copacul cu o instalație cu becuri care se încarcă cu energia solară.

  16. Grădină minusculă decorată în pasteluri și DIY

  p

  Grădina asta arată ca o bomboană fondantă și nici nu este greu să o reproduci. Improvizează cu ajutorul proiectelor DIY scaune din cauciucuri cu perne decorative, pentru un minim de investiție. În loc de măsuță de cafea pune trei cutii vopsite în aceeași culoare cu salteaua canapelei și decorează-le cu ghivece cu flori. Un corp de iluminat într-un colț și sferele luminoase cu baterii vor completa atmosfera seara.

  17. Grădină mică în stil farmhouse

  p

  Dacă ești adepta stilului farmhouse, câteva elemente decorative pot crea o grădină similară. Decorează cu perne și blană falsă un colțar din lemn, atârnă beculețe, dar și felinare și montează pe peretele gardului o decorațiune tip craniu de animal. Un coș cu foc poate fi improvizat dintr-o cutie din metal. Un puf circular din imitație de piele va completa amenajarea cu un strop de aer african.

  18. Loc pentru doi într-un petic de grădină

  p

  Chiar și cel mai mic și îngust spațiu poate arăta grozav decorat adecvat. O astfel de amenajare aduce un aer romantic și boem și nu ai nevoie de decât de o măsuță rotundă, cu două scaune și globuri de sticlă pentru lumânări și felinare, atârnate de ramurile unui copac. Ce zici de o cină romantică după muncă într-o astfel de grădină?

  Subscribe
  Notify of
  guest
  1 Comment
  Oldest
  Newest Most Voted
  Inline Feedbacks
  View all comments
  Jessi
  3 years ago
  Idei grozave! Jacuzzi pe terasă? Misto! Tocmai încep să construiesc o terasă, dar am visat la un astfel de jacuzzi.
  
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  18 grădini mici și cozy în care ai vrea să-ți petreci timpul toamna asta