DESIGN EXTERIOR

Shopping: 8 modele de foișoare din lemn pentru orice tip de buget

  În după-amiezile și nopțile de vară nimic nu e mai relaxant decât să stai afară și să te relaxezi. În cazul în care ai grădină, unde îți poți amenaja un spațiu cozy pentru intimitate sau cine cu familia și prietenii? Fie pe terasă, fie cauți prin propunerile noastre de foișoare din lemn, modelul potrivit nevoilor tale.

  Un foișor din lemn masiv începe de la 3000 lei și poate ajunge să depășească 10.000 lei. Dar există variante pentru fiecare tip de buget, pe care le poți cumpăra fie de-a gata, fie la comandă cu specificații speciale. Pentru fiecare model de foișor ți-am pregătit o variantă accesibilă și una premium, ca să poți compara și alege mai bine.

  Foișoare din lemn cu model rustic

  Foișor de grădină, Dedeman, 5.132 lei
  Foișor de grădină, Dedeman, 5.132 lei

  Acesta este cel mai comun model de foișor pe care-l găsești pe piață, din lemn rotund sau cu ceva variațiuni minime. O variantă accesibilă ca preț găsești în Dedeman, care include o masă cu două banci pentru opt persoane și este acoperit cu o învelitoare din șindrilă bituminoasă. Este unul dintre cele mai ieftine foișoare din lemn la gata, ca preț, și este disponibil doar la comandă. Câteva ghivece cu flori agățate de laturile acestuia i-ar da un aer mai cozy.

  Foișor din lemn rotund, Rustic World, 7.800 lei
  Foișor din lemn rotund, Rustic World, 7.800 lei

  Foișorul rustic pe care-l propun cei de la Rustic World e confecționat din lemn de brad, molid sau pin, la alegere și are o structură stabilă cu o grosime între 10 și 20 de centimetri. Banchetele și masa lungă de trei metri permit servirea mesei în aer liber, alături de un număr mare de musafiri.

  Foișoare din lemn cu design modern

  Foișor cu parasolare, Foisor.eu, de la 1.470 euro
  Foișor cu parasolare, Foisor.eu, de la 7000 lei

  Este unul dintre cele mai cool modele de foișoare, realizat la comandă. Forma lui pătrată este foarte rar întâlnită la noi, iar pereții sub formă de jaluzele semi deschise îi dau acel aer de modern cu tentă office. Foișorul este construit din stâlpi de lemn stratificat, iar tavanul este placat cu lambriu. Parasolarele sunt realizate din elemente de lemn masiv de brad molid, iar învelitoarea este din tablă prefaltuită. În prețul care pornește de la aproape 1.500 de euro este inclusă și instalația electrică.

  Foișor octogonal, Foisoare-garduri.ro, 9.800 lei
  Foișor octogonal, Foisoare-garduri.ro, 9.800 lei

  Foișorul octogonal e confecționat din lemn de brad și molid, apoi finisat și lăcuit cu ceară pe baza de apă Renner Italia. Acoperișul este alcătuit din lambriu și șindrilă bituminoasă și a fost amplasat pe un schelet din căpriori. Pentru montarea foișorului este nevoie de o fundație din beton. Prețul cel mai mic se calculează pentru un model cu latura octogonului de 150 centimetri, în timp ce o dimensiune mai mare, cu latura de 250 centimetri, poate fi cumpărată pentru suma de 26.000 de lei.

  Foișoare din lemn cu model clasic, vintage

  Foișor din molid nordic, Casute-foisoare-lemn.ro, 7.828 lei
  Foișor din molid nordic, Casute-foisoare-lemn.ro, 7.828 lei

  Foișorul Betty are o suprafață de 1,9 metri pătrați și este realizat dintr-un lemn special, de molid alb nordic. Cu o linie elegantă, această căsuță în miniatură are laturi de trei metri și o înălțime de aproximativ trei metri jumate. Foișorul se livrează cu un kit complet de construcție, cu toate componentele de lemn, însă prețul total nu acoperă și învelitoarea din șindrilă bituminoasă și pardoseala.

  Foișor octogonal, Foisoare-garduri.ro, 14.000 lei
  Foișor octogonal, Foisoare-garduri.ro, 14.000 lei

  Acest foișor octogonal din lemn de brad și molid, vopsit într-o culoare plăcută de alb și lăcuit, are un aer vintage. Șapte dintre cele opt laturi ale foișorului se închid cu garduri scunde, iar acoperișul este alcătuit din lambriu și șindrilă bituminoasă. Prețul se calculează pentru un model cu latura octogonului de 250 centimetri. Poate găzdui mici petreceri de familie în serile de vară și poate fi decorat în fel și chip, ca o mini căsuță estivală.

  Pergole din lemn

  Pergolă colțar cu banchetă, VidaXL.ro, 1.319 lei
  Pergolă colțar cu banchetă, VidaXL.ro, 1.319 lei

  Folosită îndeosebi pentru a susține plantele agățătoare în grădini, acest tip de construcție ușoară rivalizează cu foișoare din lemn clasice. O variantă mai accesibilă este această pergolă colțar cu banchetă din lemn de pin verde tratat. Cu dimensiuni două bănci a câte 120 centimetri, acest pavilion de grădină are o dublă utilitate: un loc stabil pentru trandafiri și alte plante cățărătoare, dar și unul de odihnă, în aer liber, la umbra florilor care îl vor îmbogăți. Pe lângă prețul accesibil, un alt plus este că această pergolă este ușor de asamblat.

  Pergolă din lemn de brad și molid, Foisoare-garduri.ro, 3.400 lei
  Pergolă din lemn de brad și molid, Foisoare-garduri.ro, 3.400 lei

  Acest model mai scump de pergolă poate fi folosit ca un loc de relaxare, la adăpost de razele toride ale soarelui, datorită acoperișului cu dimensiuni generoase. Prețul de 3.400 lei este valabil pentru o pergolă din lemn de brad și molid, cu o suprafață de 4 metri pătrați și o înălțime de 2 metri a stâlpilor de susținere. Poți să-i dai un aspect deosebit de cool, montând draperii albe pe toate cele patru laturi ale sale, plus instalație cu lumini, ca în imaginea de prezentare.

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  Shopping: 8 modele de foișoare din lemn pentru orice tip de buget