DESIGN INTERIOR

8 proiecte DIY cu frunze, ca să intri și mai mult în atmosfera de toamnă

  Când te înconjori de obiecte dragi, făcute cu mâna ta, parcă ai așa un sentiment aparte când le privești. Indiferent că le faci singură sau împreună cu copiii, weekendurile tale vor fi mai pline și mai distractive cu câteva proiecte DIY. Mai ales când implică plimbări prin natură și cules de frunze.

  Știai că doar cu ajutorul a câtorva frunze poți să face tablouri, să pictezi prosoape, să realizezi aranjamente pentru mese și coronițe pentru uși? Uite opt idei creative prin care poți aduce toamnă în casă.

  1. Proiecte DIY: rame decorative cu frunze uscate

  Frunze presate + rame = love. Dacă vrei să-ți înfrumusețezi un colț al camerei sau să umpli un întreg perete cu tablouri DIY, uite cum trebuie să procedezi. Pentru aceste decorațiuni ai nevoie de frunze, rame foto, câteva foi albe de hârtie și puțin super glue.

  Când ieși la o plimbare, alege câteva frunze arămii și pune-le la presat într-o carte timp de o săptămână. Pentru a se presa corect, frunza trebuie să fie dreaptă și fără colțuri îndoite.

  După ce acestea sunt complet presate și uscate, dezasamblează ramele și curăță geamul. Creează conceptul tabloului pe foaia de hârtie decupată conform dimensiunii ramei, marchează cu un creion locurile în care vei așeza frunzele și pune puțin superglue. Așază cu atenție frunzele și lasă-le până a doua zi să se usuce complet. La final, curăță geamul cu o soluție specială și montează foaia în ramă. Voila, acum te bucuri de un proiect DIY tomnatic la tine acasă.

  2. Ghirlandă decorativă cu frunze de toamnă

  Dacă îți plac ghirlandele decorative, sigur te va încânta acest aranjament rustic. În funcție de cât de mare vrei să fie aranjamentul, ai nevoie de o creangă de copac subțire, niște gută, un coș plin cu frunze care mai de care mai colorate și un spray decorativ în cazul în care dorești să vopsești creanga de copac.

  Este important ca lemnul să fie complet uscat. Dacă vrei să vopsești creanga, realizează acest pas în exteriorul casei și las-o la uscat cel puțin o zi. Tot ce trebuie să faci a doua zi este să tai fire mai lungi sau mai scurte din sfoara transparentă și să le înnozi pe lemn. După ce ai prins toate firele, mută-te la capătul opus și înoadă codița frunzelor de gută. La final, adaugă o sfoară albă sau nude la capetele lemnului și agață ghirlanda decorativă oriunde în interiorul sau exteriorul casei.

  3. Proiecte DIY cu frunze: coroniță pentru ușă din

  O coroniță din frunze este ideală atunci când vrei să-ți decorezi mansarda sau ușa din interiorul casei. Pentru acest proiect ai nevoie de un inel din polistiren, niște ace gămălii și cât mai multe frunze tomnatice.

  Tot ce ai de făcut este să umplii inelul din polistiren cu frunze colorate, pe care să le fixezi cu ace. Simplu, nu-i așa?

  4. Carduri cu nume pentru masa festivă

  Când vin cei dragi în vizită și pregătești o cină spectaculoasă, alege câteva decorațiuni handmade cu care să înfrumusețezi masa. De exemplu, poți face câteva carduri cu nume care să îi ajute pe invitați să afle unde vor sta la masă.

  Ai nevoie de frunze uscate, puțină vopsea acrilic aurie sau argintie, o pensulă și un marker cu vârf subțire. Pe fiecare frunză vopsește câteva colțuri în culoarea dorită, apoi lasă-le să se usuce. Cu puțin timp înainte ca invitații să sosească, scrie numele cu markerul direct pe frunze și așază-le la masă așa cum îți dorești.

  5. Print botanic pe materiale textile

  Cu doar câteva bucăți din material, o vopsea specială pentru textile, două role cu burete și câteva frunze, te poți bucura de niște prosoape de bucătărie cu un super print botanic… cât ai zice toamnă.

  Alege câteva frunze tomnatice în stare bună și cu codiță lungă. Decide ce culori vrei să aibă frunzele tale și cumpără două – trei culori pentru textile și o rolă cu burete care te va ajuta să pui culoare pe frunză.

  Este important ca materialul să fie spălat înainte de folosire, de preferat fără balsam. După ce este uscat, pregătește frunzele și vopseaua. Cu o rolă întinde puțină culoare pe o frunzi și lipește câte una pe material până când tot spațiul este plin. Cu cea de-a doua rolă pune presiune pe frunză. Așază o foaie deasupra frunzei și dă cu buretele sus – jos de câteva ori, apoi scoate frunza și lasă materialul să se usuce.

  În funcție de caracteristicile vopselei folosite, s-ar putea să trebuiască să și calci materialul după ce l-ai  pictat.

  6. Crengi cu frunze decorative în vază

  Cu frunzele portocalii de toamnă poți înfrumuseța și masa din dining sau un bufet dintr-un colț al casei. Îți trebuie doar o vază și câteva crenguțe pline cu frunze portocalii. Cu acest truc vei aduce aerul tomnatic la tine în casă imediat.

  7. Proiecte DIY cu frunze și bostani

  Dacă-i toamnă și bostanii încep să-și facă ușor apariția. Pe lângă plăcintele bune care se fac cu ajutorul lor, îi poți folosi și ca elemente decorative pentru casa sau terasa ta.

  Alege câțiva bostani de diverse mărimi, două spray-uri colorate, unul auriu și unul alb, super glue, frunze tomnatice, însă ai grijă să nu fie uscate, și un burețel cu care să fixezi frunzele lipite.

  Vopsește fiecare dovleac cu spray și lasă-l peste noapte să se usuce. Astfel se va fixa și culoarea. Alege câteva frunze, pune super glue cât un bob de orez în locul în care vrei să le lipești, așază frunzele și tapetează cu burețelul pe deasupra. Este important să lași frunzele să se fixeze pe bostan.

  8. Aranjament pentru masă

  Aranjamentele centrale pentru mese ies întotdeauna în evidență și transformă o simplă masă într-una festivă. Nu doar de Crăciun sau de Paște te poți juca cu astfel de elemente decorative. Ai nevoie doar de câteva conuri, frunze portocalii și galbene, câteva lumânări și un suport din lemn pentru susținere. Nu există reguli pentru aranjarea lor. Le poți așeza pe lemn așa cum îți dorești, în funcție de inspirație.

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  icon

  8 proiecte DIY cu frunze, ca să intri și mai mult în atmosfera de toamnă