DESIGN EXTERIOR

10 moduri creative în care poți folosi piatră decorativă în grădină

  În grădină plantăm legume și flori, o decorăm cu mobilier care să fie și practic, dar să ne și încânte vizual. Ea devine adesea oaza noastră de liniște, în care ne putem retrage departe de tumultul orașului. Dar te-ai gândit să treci la nivelul următor și să gândești niște porțiuni în care să integrezi piatră decorativă?

  Fiindcă nu doar plantele sau mobilierul o fac specială, îți prezentăm zece moduri creative în care poți folosi piatră decorativă pentru grădină. În plus, ne dorim să trezim peisagistul din tine.

  1. Spirală cu piatră decorativă la baza unui copac

  p

  Alege unul dintre arborii tăi preferați și oferă-i un nou look cu ajutorul pietrei decorative. Poți realiza o spirala cu pietre de diverse dimensiuni și culori. Poți folosi pietre de râu pentru cele mai voluminoase și pietriș decorativ pentru cele mai mici. Nu există o regulă scrisă despre ce fel de pietre poți folosi sau ce culori. Lasă-ți imaginația să-și spună cuvântul și păstrează o parte a spiralei fără pietre, în care să pui plante decorative. Poți planta niște suculenți, pe care îi poți replanta la venirea iernii în ghivece care-ți vor decora casa.

  2. Pat cu piatră decorativă în două culori pentru plante

  p

  Tot la baza unui copac poți face o decorațiune circulară cu pietriș în două culori. Ca să păstrezi simetria și estetica dată de dualitatea culorilor, poți să sădești în fiecare zonă plante de nuanțe diferite. Important este să fie două de o culoare, și două din alta. Forma circulară din dale de piatră nu este obligatorie, pietrișul poate fi folosit și singur.

  3. Borcane pentru lumânări cu piatră decorativă

  p

  Pentru serile relaxante și zen petrecute în grădină, decorațiunea asta din borcane pentru lumânări cu piatră decorativă este minunată. Este o metodă eco, de upcycling, fiindcă poți recondiționa borcanele de la diverse alimente, în loc să le arunci la gunoi. Prinde un lanț la baza capacului de o parte și de alta. Fă o gaură în capac ca să poată întreține arderea. Pentru asta poți folosi chiar un desfăcător de conserve. Apoi nu mai rămâne decât să pui pietriș decorativ în ele și lumânări. Poți folosi și sfoară groasă sau sârmă, pe care să o legi la gura borcanului, nu este musai să pui lanț. Ai totuși grijă dacă decizi să folosești sfoară, ca nu cumva căldura de la flamă să o ardă. Grădina ta va arăta ca din basme.

  4. Decorațiune suspendată din piatră decorativă și sfoară

  p

  Această decorațiunea suspendată cu pietre este foarte ușor de realizat și poate fi agățată de gard sau chiar de o ramură puternică a unui copac. Poți chiar să și pictezi rocile, pentru un efect mai de impact. Alege niște pietre mai late și leagă sfoară de cânepă în jurul fiecăreia. Potrivește dimensiunea sforii, în funcție de cât de mult vrei să atârne și prinde-o în locul dorit din grădină. Poți folosi câte pietre dorești, dar ține cont că dacă sunt mai multe, decorațiunea va trebui agățată de ceva care poate susține o greutate mai mare.

  5. Yin și Yang din piatră decorativă cu cactuși

  p

  Aranjamentul Yin și Yang din piatră decorativă cu cactuși se potrivește în grădină, dar îl poți realiza chiar și în apartament. Alege un ghiveci cu diametru cât mai larg, preferabil din teracotă, fiindcă ajută la drenaj. Pune în ghiveci pământ pentru cactuși și plantează micii tepoși cu grijă, să nu te înțepi. Apoi adaugă pietriș decorativ negru și alb, astfel încât să aibă forma Yin și Yang. Dacă ai deja pietriș de culoare albă și nu vrei să mai dai banii pe pe unul de culoare neagră, poți să-l împarți în două și o parte să-l colorezi cu vopsea acrilică spray. Plasează ghiveciul în grădină într-o zonă însorită sau pe balcon în cel mai luminos colț. Cactușii prosperă la soare.

  6. Alee cu piatră decorativă și plăci din lemn

  p

  Întâmpină-ți musafirii în grădină cu o alee realizată cu piatră decorativă și plăci din lemn. Ca să faci acest aranjament, alege plăci din lemn de aceeași dimensiune si fixează-le bine în pământ. Apoi toarnă în jurul lor pietriș decorativ. Plăcile le poți lăsa natur. Sau colorează-le cu o vopsea pentru lemn.

  7. Decorațiune din piatră decorativă pentru grădină în formă de picioare

  p

  Decorațiunea asta o poți realiza chiar pe un trunchi de copac tăiat sau o măsuță decorativă din lemn. Alege niște pietre mai mari si cu forme ovale pentru talpa piciorului și unele mai mici pentru degete. Lipește-le cu adeziv de suportul din lemn și ține puțin apăsat până ce se prind de el. Pentru un look versatil folosește pietre în diverse nuanțe.

  8. Piatră decorativă la baza gardului, ca suport pentru ghivece

  p

  Pentru iubitorii stilului minimalist aranjamentul cu piatră decorativă la baza gardului – pentru ghivece  – este alegerea perfectă. Arată foarte curat și ordonat și este ideal dacă nu vrei să-ți încarci grădina și preferi mai degrabă gazonul. Toarnă pietriș decorativ de culoare deschisă de-a lungul gardului, tasează-l bine ca să fie uniform și apoi adaugă ghivece cu plante sau flori. Pentru a păstra stilul minimalist, toate ghivecele ar fi bine să aibă aceeași formă și culoare.

  9. Flori din piatră decorativă la baza copacilor

  p

  Din seria decorațiunilor cu piatră decorativă la baza copacilor, aceste flori sunt foarte ușor de realizat și le poți face în câteva ore. Poți să faci decorațiunea asta și la baza unui stâlp, nu doar a unui copac. Alege pietre rotunde pentru centrul florii și unele mai ovale pentru petale. Așază-le în forme de diverse dimensiuni pe pământ și tasează-le ca să se așeze cât mai bine. Dacă ai un câine foarte jucăuș, această decorațiune nu va rezista, fiindcă acesta este posibil să-ți deranjeze pietrele.

  10. Râu din piatră decorativă

  p

  Pentru decorațiunea asta ai nevoie de piatră decorativă mare de râu, pietriș alb, câteva pietricele albastre și un vas din lut. Pune pietriș decorativ și în vas, și de-a lungul cărării care va forma acel râu din piatră. Poți adăuga și plante, precum suculenți sau flori de piatră.

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  10 moduri creative în care poți folosi piatră decorativă în grădină