DIY

Canapele din paleți: 5 modele pentru grădină sau terasă

  A venit vara și petrecem mai mult timp afară, la soare. Dacă ai grădină sau terasă, e momentul oportun să-ți creezi un spațiu verde cât mai cozy și poate chiar să începi niște proiecte DIY.  Pe lângă îngrijirea plantelor și arborilor din grădină, mobilierul este o parte importantă care va dicta cât de bine te vei simți în oaza ta de liniște. Iar paleții fac minuni într-un spațiu exterior.

  Dacă vrei să-ți decorezi ușor și rapid grădina sau terasa, inspiră-te din aceste cinci modele de canapele din paleți și ține cont de câteva sfaturi de la Lucian Baldin, inginerul în industria lemnului, la Mikim.

  1. Canapea din paleți de tip colțar

  p

  Canapeaua din paleți tip colțar este potrivită într-o grădină sau terasă mai mică. Fiindcă se poate face la comandă sau o poți crea chiar tu, merge încadrată perfect într-un colț, ca să nu ocupe spațiul limitat. Înainte să dai comandă sau să-ți faci tu una, găsește locul potrivit în grădină și măsoară bine spațiul, ca să calculezi și care ar trebui să fie dimensiunea canapelei. Ca idee de amenajare, amplasează canapeaua lângă un gard sau un spalier cu flori cățărătoare. Lemnul paleților se va potrivi de minune cu plantele vii, creând un aer rustic.

  2. Canapea din paleți simplă

  p

  Un model simplu de canapea nu-ți va da prea mari bătăi de cap și, montată pe roți, îți va fi foarte ușor să îi muți locul prin grădină sau pe terasă. Se potrivește și în grădini de mici dimensiuni, și de mari dimensiuni. Ca să o încadrezi cât mai bine în decor, pune o saltea îmbrăcată într-o husă colorată și adaugă niște perne decorative din aceeași paletă cromatică precum husa saltelei. Cu cât adaugi mai multe perne decorative, cu atât ea va fi mai cozy. Amplaseaz-o la umbră sau montează o umbrelă.

  3. Canapea din paleți cu baldachin

  p

  Pentru o amenajare romantică sau de basm a grădinii, canapeaua din paleți cu baldachin este alegerea potrivită. Baldachinul arată bine și este un element decorativ care pare să nu se demodeze prea curând. Dar dincolo de asta, nu uita că rolul lui principal rămâne protejarea de insecte.

  4. Canapea din paleți cu ghivece

  p

  Dacă iubești florile și plantele, te va încânta o canapea din paleți cu ghivece. Avantajul ei este că în ghivecele din părțile laterale poți pune mai multe plante, ba merge chiar și să le agăți între rafturile ei. Bonus: plantează lavandă în ghivecele de la canapea, ca să țină natural la distanță insectele pe perioada verii.

  5. Canapea neagră pentru amenajări minimaliste

  p

  Un set din canapele din paleți vopsite în negru arată foarte chic, mai ales dacă-ți place stilul minimalist, și le poți integra cu ușurință în orice amenajare. Adaugă și o masă din paleți vopsită în aceeași culoare ca să întregești setul. Dacă vrei și o pată de culoare, pune saltele și perne decorative în nuanțe aprinse. Vei avea o grădină sau terasă cu un aer jucăuș, care te va încânta vizual.

  Sfaturi de la specialist pentru canapele din paleți

  Canepele din paleți Mikim
  Canapea și masă realizate de Mikim

  Pentru canapelele din paleți, inginerul în industria lemnului de la Mikim, Lucian Baldin, recomandă să ții cont de următoarele lucruri:

  • Mobilierul din paleți în zone deschise, fără acoperiș, are o medie de viață de minim șase ani.
  • Canapelele folosite în grădină sau pe terasă trebuie vopsite cu un strat de grund, apoi aplicată vopsea sau lac de protecție, pentru a păstra aspectul și pentru întreținerea lor.
  • Înainte de vopsirea/lăcuirea paleților, se aplică tratament termic și uscare, în uscătoarele speciale pentru lemn.
  • În cazul în care mobilierul a fost afectat de dăunători, trebuie aplicate soluții speciale care se găsesc în comerț. Acestea se aplică numai pe lemnul uscat.
  • Canapelele din paleți pot fi folosite și în interiorul locuinței, iar media lor de viață crește, în acest caz, la minim 10 ani.

  Dacă vrei să apelezi la serviciile specialiștilor de la Mikim, pentru realizarea canapelelor din paleți, trebuie să știi că aceștia execută mobilier din lemn de rășinoase tratat și uscat. Toate elementele sunt prelucrate/rindeluite la mașina de rindeluit pe patru fețe și șlefuite pe față, după asamblare.

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  icon

  Canapele din paleți: 5 modele pentru grădină sau terasă