LIFE

5 cocktailuri de vară și accesoriile de care ai nevoie ca să le prepari

  Vara e cel mai bun anotimp pentru ca să înveți rețete noi de cocktailuri. Nimic nu se compară cu o licoare aromată cu gheață într-o zi caniculară. În plus, niște cocktailuri bune fac un party acasă să fie mai distractiv și savuros.

  Ca să știi cum să prepari cele mai bune cocktailuri, am ales cinci rețete recomandate de Esquire, plus accesoriile de care ai nevoie pentru un party acasă de neuitat. De la cuburi de gheață reutilizabile très chic, până la mixere și pahare, vei ști exact ce ustensile îți trebuie pentru fiecare rețetă de cocktail. Weekendul ăsta barul se mută la tine acasă.

  1. Cocktailuri de vară: Margarita

  Cocktailuri margarita
  Un cocktail clasic care nu trebuie să-ți lipsească când dai party acasă

  Ca să faci margarita ai nevoie de 60 de mililitri de tequila, 30 de Cointreau, 30 de suc de lime și sare grunjoasă. Răcește un pahar de cocktail, apoi unge baza superioară cu suc de lime și cufundă în sare grunjoasă. Adaugă tequila, Cointreau, restul de suc de lime și gheață într-un shaker pentru cocktail. Amestecă bine toate ingredientele și toarnă în pahar peste cuburi de gheață.

  Accesoriile de care ai nevoie pentru Margarita

  2. Cocktailuri de vară: Mojito

  Cocktailuri mojito
  Răcorire rapidă cu mentă și gheață

  Rețeta pentru mojito este foarte ușoară. Ai nevoie de 60 de mililitri de rom alb, de 15 mililitri de suc de lime (e important să fie proaspăt stors), o linguriță de zahăr brun și câteva frunze de mentă proaspătă. Într-un pahar înalt amestecă sucul de lime cu zahărul și frunzele de mentă. Zdrobește de marginea paharului frunzele de mentă cu un pistil ca să elibereze aroma. Umple ⅔ din pahar cu gheață zdrobită și toarnă romul. Umple restul paharului cu apă minerală sau sifon și servește la umbră în grădină sau pe marginea piscinei dacă ai una.

  Accesoriile de care ai nevoie pentru Mojito

  3. Cocktailuri răcoroase: Sangria

  Cocktailuri sangria
  Poate nu poți pleca în Spania vara asta, dar poți să te delectezi cu o sangria răcoroasă

  Pentru rețeta de Sangria propusă de Esquire vei avea nevoie de o sticlă de vin de masă, jumătate de cană de coniac, jumătate de cană de suc de portocale și aceeași cantitate de suc de rodie, două căni de apă minerală carbogazoasă, un sfert de cană de sirop de zahăr, felii de portocală, de mere, câteva afine și semințe de rodie. Amestecă bine toate ingredientele într-o carafă și las-o la rece, în frigider peste noapte. A doua zi poți servi sangria în pahare decorate cu o felie de portocală.

  Accesoriile de care ai nevoie pentru Sangria

  (Carafă din sticlă cu capac, E4Home, 81,99 lei)

  4. Cocktailuri de vară: Daiquiri

  Cocktailuri daiquiri
  Când faci Mojito, încearcă și un Daiquiri, ingredientul principal e tot romul alb

  Ca să faci cocktailul Daiquiri ai nevoie de 60 de mililitri de rom alb, jumătate de lingurită de zahăr și 15 mililitri de suc proaspăt de lime. Pune sucul de lime într-un mixer, amestecă cu zahăr și adaugă romul. Amestecă bine cu gheață zdrobită și strecoară amestecul într-un pahar cupă, răcit în prealabil.

  Accesoriile de care ai nevoie pentru Daiquiri

  5. Cocktailuri aromate: Paloma

  cocktailuri paloma
  Combinația de uc de gref și sare o să te surprindă plăcut

  Pentru cocktailul Paloma ai nevoie de 60 de mililitri de tequila, 15 mililitri de suc proaspăt de lime, suc de gref, un praf de sare și cuburi de gheață. Amestecă tequila, sucul de lime și praful de sare și toarnă într-un pahar înalt. Apoi pune cuburi de gheață și toarnă suc de gref și amestecă bine cu o linguriță pentru cocktail. Lingurița pentru cocktail are mânerul lung și cupa mai mică, astfel ajută să amesteci bine ingredientele într-un pahar înalt.

  Accesoriile de care ai nevoie pentru Paloma

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  icon

  5 cocktailuri de vară și accesoriile de care ai nevoie ca să le prepari