DESIGN INTERIOR

Inspirație pentru casă: 12 trenduri de amenajări interioare pentru redecorarea de vară

publicat pe 28 iun. 2020

    Vara este anotimpul perfect pentru redecorarea casei. De la culori îndrăznețe la printuri florale, câteva accesorii decorative noi pot să-ți facă locuința să arate ca o plajă tropicală sau ca o cabană rustică de vacanță. Inspiră-te din trendurile de amenajări interioare.

    În plus, vara este și anotimpul distracțiilor și vizitelor, așa că aceste 12 trenduri decorative de la The Spruce vor aduce un aer văratic în casa ta. Invitații se vor simți ca-n vacanță la tine acasă.

     Amenajare interioară cu printuri florale

    Trenduri decorative imprimeu floral
    Folosește în amenjare imprimeu floral cu un tapet sau perne decorative

    Printurile florale sunt în continuare la modă. Poți să-ți pui un tapet cu flori pe un perete, o draperie pentru duș sau perne decorative cu imprimeuri florale. Este foarte ușor să integrezi un element decorativ cu flori în amenajarea locuinței, fără prea multe bătăi de cap și cu puțină cheltuială.

    Folosește finisaje din cupru

    Elementele decorative din cupru aduc un aer glam amenajării și arată foarte văratic

    Finisajele din cupru se potrivesc și-n amenajări vintage, cât și în cele industriale, și aduc un aer glam în locuință. O măsuță de cafea din acest metal sau un corp de iluminat sunt de ajuns ca să incluzi acest trend în casă. Dacă vrei elemente mai mici și pentru un buget mai redus, poți să-ți iei niște sfeșnice sau accesorii pentru bucătărie din cupru.

    Amenajare interioară în stilul Hygge

    O baie simplă și organizată arată conform conceptului scandinav hygge

    Hygge este conceptul danez care definește starea de bine, confortul și bucuria interioară, regăsit în designul scandinav. Linii elegante și camere fără aglomerare, fac din hygge o alegere grozavă pentru băi și bucătării. Folosește-te de acest anotimp ca să-ți aranjezi și organizezi baia în stilul scandinav, pentru o stare de bine. Poți face asta într-un singur weekend și, dacă vrei să încorporezi elemente decorative scandinave noi, poți alege lucruri de la IKEA.

    Culoarea verde aduce prospețime în decorul casei tale

    Trenduri decorative verde
    Culoarea verde este vedeta verii

    Vara, toată natura este înverzită și crește armonios sub razele soarelui. Culoarea asta exprimă prospețime și renaștere, iar adăugând elemente verzi în casă, poți aduce acest aer în amenajare. Vopsește un perete, adaugă un fotoliu sau perne decorative de culoare verde într-o cameră, ca să te folosești de acest trend. Dacă ai și plante de interior, te vei simți ca într-o junglă veritabilă. Fie că ții sau nu cont de trenduri decorative, verdele va arăta bine în amenajare, indiferent de sezon.

    Amenajare interioară jucăușă cu decorațiuni cu animale

    Printurile și decorațiunile cu animale arată foarte chic într-o amenajare, atâta timp cât nu exagerezi cu ele

    Decorațiunile cu animale pot schimba cu totul look-ul unei locuințe. Dacă mai adaugi și un covor din blană falsă, va închega elementele decorative și va oferi camerei un look sălbatic. Cheia într-o amenajare de genul este să nu exagerezi. Câteva perne cu animale, un obiect decorativ cu coarne și un covor sunt de ajuns, altfel riști să încarci vizual spațiul și să arate kitsch.

    Amenajare interioară cu plante agățătoare

    trenduri decorative plante agățătoare
    Nici nu mai ai nevoie de tablouri cu plantele agățătoare

    Plantele au devenit, de ceva vreme, un element decorativ din ce în ce mai prezent în casele oamenilor. Poate ești obișnuită cu plantele agățătoare  pe pergole sau șpaliere în grădină sau pe balcon, dar le poți folosi și-n interior. Montează un grilaj și lasă planta cățărătoare să-ți creeze singură o adevărată operă de artă pe perete. Pothos sau iedera sunt alegeri bune de plante care îți pot decora peretele.

    Folosirea elementelor din teracotă și ceramică

    Când vei să adaugi un nou element decorativ, nu dai niciodată greș cu ghivecele

    Stilul rustic arată cel mai bine pe timp de vară, iar teracota și ceramica sunt materiale des folosite în acest tip de amenajare. Poți să adaugi mici elemente decorative în amenajare cu câteva ghivece din ceramică și teracotă. Plantele tale se vor bucura de noile recipiente și casa ta va avea un aer de grădină. Ține totuși cont de nevoile plantelor tale când alegi ghivecele pentru ele.

    Farmecul inedit al printurilor amestecate

    trenduri decorative printuri
    O explozie de culori și texturi reflectă stările din zilele fericite de vară

    Trendul cu printuri amestecate este în vogă de mai mulți ani, dar acum a venit momentul să-l îmbrățișezi ca lumea. Fotolii în culori vii, ca cele din imagine, aduc un aer jucăuș camerei. Printurile asimetrice și diferite de pe perete și pernele decorative nu o fac să pară dezechilibrată. Încearcă să folosești culori în aceeași schemă cromatică și adaugă niște elemente cu alb și negru ca să păstrezi un echilibru vizual.

    Stilul oriental, o alegere excentrică

    Stilul oriental pare că nu se demodează prea curând

    Dintre trendurile decorative, stilul oriental este unul care se menține de ceva vreme și nu pare că va dispărea curând. Poate că soarele strălucește afară, dar te poți bucura și de o amenajare interioară care te duce cu gândul la deșert, din confortul casei răcorită de aerul condiționat. O cuvertură de pat și niște perne decorative cu printuri și texturi orientale sunt de ajuns ca să aduci acest stil în locuință. O pânză psihedelică pe perete va completa look-ul, dacă vrei un accent mai intens.

    Decorațiunile cu fluturi, un artificiu de decor jucăuș

    Un print înrămat cu un fluture este de ajuns dacă vrei să ții cont de acest trend decorativ

    Fluturii pot părea o alegere copilărească, dar folosiți fără exagerări în decor arată grozav. Un print cu fluture înrămat, într-o amenajare minimalistă, este de ajuns ca să integrezi acest trend în casă. Îl poți pune în living, pe o servantă, deasupra canapelei pe perete, chiar și într-o baie mai mare ca să aduci un element natural pe un perete gol.

    Amenajare interioară cu luminițe

    trenduri decorative luminițe
    Ghilandele luminoase aduc un aer cozy în orice amenajare

    Luminițele agățate în dormitorul casei, în grădină sau pe balcon reprezintă un trend super cozy și liniștitor. Dacă nu vrei să-ți decorezi balconul sau terasa cu luminițe, poți să le folosești în interior, la locul de citit, sau în camera copiilor.

    Amenajare interioară cu texturi de vară

    O cameră cu aceste texturi este ca o cabană de vacanță

    Texturile sunt la modă și deși catifeaua sau pielea întoarsă sunt alegeri potrivite pentru anotimpurile mai reci, iuta și ratanul se potrivesc de minune în lunile de vară. Combină un covor de iută cu obiecte din ratan și textile din materiale naturale, ca să obții un amestec de texturi, potrivit pentru vară. Te vei simți ca într-o cabană de pe malul mării.

    Ce tipuri de amenajări interioare își păstrează popularitate: alege modele de amenajări interioare care nu se vor demoda cu ușurință

    Ți-am oferit câteva idei de modele de amenajări interioare, însă știi care sunt cele mai populare tipuri de amenajări interioare? Dacă nu, îți vom prezenta câteva în cele ce urmează.

    Stilul minimalist

    Un tip de amenajare modern, stilul minimalist este adesea înțeles greșit, fiind considerat rece și rigid. De fapt, curentul minimalist în design interior poate avea o abordare caldă și elegantă. Minimalismul este definit de simplitate, rafinament, confort și funcționalitate, iar „cheia” în obținerea unei amenajări minimaliste ca la carte stă în păstrarea unui decor aerisit și în alegerea unor piese de mobilier și obiecte de decor simple, fără imprimeuri, de obicei în culori neutre. Fiecare obiect de decor trebuie să fie util.

    dormitor baldachin minimalist

    Atunci când te gândești la un design minimalist imaginează-ți o galerie modernă de artă sau un muzeu ca referință pentru împletirea armonioasă a obiectelor pur esențiale, cu un aspect simplu, care umplu spațiul, fiecare având un rol bine definit.

    Stilul contemporan

    Stilul contemporan este confundat adesea cu designul interior modern, însă diferențele dintre cele două sunt foarte mari.

    living stil contemporan canapea gri

    Stilul contemporan este, în esență, designul momentului, al prezentului conectat la modernitate, în timp ce stilul modern poate avea multiple ramificații – sub umbrela lui se află, de fapt, orice stil de amenajare specific oricărei perioade începând cu anii ’50.

    Totodată, designul interior contemporan este mai flexibil și este centrat de obicei în jurul liniilor grafice și al formelor geometrice, permițând crearea unei viziuni proprii asupra modernității.

    Stilul rustic

    Inspirat din frumusețea și diversitatea naturii, stilul rustic este o combinație între stilul farmhouse și designul industrial. Accentul, în acest tip de amenajare, pică pe materialele și finisajele naturale – lemn, piatră și piele – care primesc un touch sofisticat și de multe ori neașteptat.

    amenajare in stil rustic lemn brad pereti

    Stilul rustic este foarte versatil, așa că poți combina fără probleme piesele de mobilier și celelalte elemente de decor pentru obținerea unui decor unic și personal.

    Stilul scandinav

    Stilul scandinav, a cărui popularitate a crescut foarte tare în ultimii ani, este definit de simplitate, funcționalitate și austeritate. Designul interior scandinav este unul dintre acele tipuri de amenajări interioare care scoate în evidență în mod organic formele fiecărei piese de mobilier în parte prin mixul de texturi și tonuri de culoare deschise, alegerile principale fiind albul și tonurile subtile de gri.

    decor scandinav living

    Petele de culoare sunt uneori prezente sub forma obiectelor de decor, cum ar fi un covor, sau sub forma obiectelor de artă.

    În esență, designul interior scandinav pune echilibrul în centru, precum și mixarea atentă a elementelor de decor.

    Stilul industrial

    Designul interior industrial are un aer ușor masculin și minimalist, cu un aer steampunk subtil. Este definit de o paletă cromatică neutră, elemente cu design mecanic, nuanțe întunecate și suprafețe nefinisate.

    stil industrial amenajare

    Este potrivit, în general, caselor mari, însă încorporat cu atenție, în doze mici, designul industrial lasă o amprentă puternică și în casele mici – poți cumpăra, de exemplu, piese de mobilier simple, din metal brut pentru sufrageria și bucătăria ta pentru o notă industrială.

    Stilul eclectic

    Similar stilului boem, dar cu o alură matură, designul interior eclectic este, din punct de vedere vizual, viu, energic. Presupune alegerea unei palete cromatice îndrăznețe, a unui joc de texturi excentric și folosirea mixurilor de imprimeuri pentru crearea unui întreg bogat din punct de vedere estetic, cum multiple puncte focale. Stilul eclectic este, însă, o nebunie controlată – deși ești liber din punct de vedere creativ, designul eclectic presupune consistență și conguență.

    living stil eclectic

    Stilul Art Deco

    Dacă îți plac ornamentele sofisticate, cu detalii complexe, acest stil de design interior care își are originile în perioada anilor 1920 s-ar putea să fie ceea ce cauți. Stilul Art Deco este unul dintre acele modele de amenajări interioare opulente, elegante, strălucitor și chic.

    decor art deco

    Stilul Feng Shui

    Dacă nu îți dorești un design interior complicat pentru casa ta, ci unul cât mai simplu, inspiră-te din regulile stilului Asian Zen, cunoscut pentru minimalismul său. Stilul Feng Shui nu se limitează doar la felul în care îți aranjezi mobila, ci este o filosofie bogată construită în jurul ideii de echilibru, de armonie și relaxare.

    amenajare dormitor feng shui

    Produsele din acest articol au fost selectate de echipa lovedeco.ro în mod independent, iar prețurile afișate sunt valabile la data publicării.

    Subscribe
    Notify of
    guest
    0 Comments
    Oldest
    Newest Most Voted
    Inline Feedbacks
    View all comments