Life

Inspirație pentru casă: 12 trenduri de amenajări interioare pentru redecorarea de vară

Vara este anotimpul perfect pentru redecorarea casei. De la culori îndrăznețe la printuri florale, câteva accesorii decorative noi pot să-ți facă locuința să arate ca o plajă tropicală sau ca o cabană rustică de vacanță. Inspiră-te din trendurile de amenajări interioare.

În plus, vara este și anotimpul distracțiilor și vizitelor, așa că aceste 12 trenduri decorative de la The Spruce vor aduce un aer văratic în casa ta. Invitații se vor simți ca-n vacanță la tine acasă.

1. Printuri florale

Trenduri decorative imprimeu floral
Folosește în amenjare imprimeu floral cu un tapet sau perne decorative

Printurile florale sunt în continuare la modă. Poți să-ți pui un tapet cu flori pe un perete, o draperie pentru duș sau perne decorative cu imprimeuri florale. Este foarte ușor să integrezi un element decorativ cu flori în amenajarea locuinței, fără prea multe bătăi de cap și cu puțină cheltuială.

2. Finisaje din cupru

Elementele decorative din cupru aduc un aer glam amenajării și arată foarte văratic

Anul ăsta, cupru este vedeta sezonului. Finisajele din cupru se potrivesc și-n amenajări vintage, cât și în cele industriale, și aduc un aer glam în locuință. O măsuță de cafea din acest metal sau un corp de iluminat sunt de ajuns ca să incluzi acest trend în casă. Dacă vrei elemente mai mici și pentru un buget mai redus, poți să-ți iei niște sfeșnice sau accesorii pentru bucătărie din cupru.

3. Hygge pentru vară

O baie simplă și organizată arată conform conceptului scandinav hygge

Hygge este conceptul danez care definește starea de bine, confortul și bucuria interioară, regăsit în designul scandinav. Linii elegante și camere fără aglomerare, fac din hygge o alegere grozavă pentru băi și bucătării. Folosește-te de acest anotimp ca să-ți aranjezi și organizezi baia în stilul scandinav, pentru o stare de bine. Poți face asta într-un singur weekend și, dacă vrei să încorporezi elemente decorative scandinave noi, poți alege lucruri de la IKEA.

4. Culoarea verde

Trenduri decorative verde
Culoarea verde este vedeta verii

Vara, toată natura este înverzită și crește armonios sub razele soarelui. Culoarea asta exprimă prospețime și renaștere, iar adăugând elemente verzi în casă, poți aduce acest aer în amenajare. Vopsește un perete, adaugă un fotoliu sau perne decorative de culoare verde într-o cameră, ca să te folosești de acest trend. Dacă ai și plante de interior, te vei simți ca într-o junglă veritabilă. Fie că ții sau nu cont de trenduri decorative, verdele va arăta bine în amenajare, indiferent de sezon.

5. Trenduri decorative cu animale

Printurile și decorațiunile cu animale arată foarte chic într-o amenajare, atâta timp cât nu exagerezi cu ele

Decorațiunile cu animale pot schimba cu totul look-ul unei locuințe. Dacă mai adaugi și un covor din blană falsă, va închega elementele decorative și va oferi camerei un look sălbatic. Cheia într-o amenajare de genul este să nu exagerezi. Câteva perne cu animale, un obiect decorativ cu coarne și un covor este de ajuns, altfel riști să încarci vizual spațiul și să arate kitsch.

6. Plante agățătoare

trenduri decorative plante agățătoare
Nici nu mai ai nevoie de tablouri cu plantele agățătoare

Plantele au devenit, de ceva vreme, un element decorativ din ce în ce mai prezent în casele oamenilor. Poate ești obișnuită cu plantele agățătoare  pe pergole sau șpaliere în grădină sau pe balcon, dar le poți folosi chiar și-n interior. Montează un grilaj și lasă planta cățărătoare să-ți creeze singură o adevărată operă de artă pe perete. Pothos sau iedera sunt alegeri bune de plante care îți pot decora peretele.

7. Teracotă și ceramică

Când vei să adaugi un nou element decorativ, nu dai niciodată greș cu ghivecele

Stilul rustic arată cel mai bine pe timp de vară, iar teracota și ceramica sunt materiale des folosite în acest tip de amenajare. Poți să adaugi mici elemente decorative în amenajare cu câteva ghivece din ceramică și teracotă. Plantele tale se vor bucura de noile recipiente și casa ta va avea un aer de grădină. Ține totuși cont de nevoile plantelor tale când alegi ghivecele pentru ele.

8. Printuri amestecate

trenduri decorative printuri
O explozie de culori și texturi reflectă stările din zilele fericite de vară

Trendul cu printuri amestecate este în vogă de mai mulți ani, dar acum a venit momentul să-l îmbrățișezi ca lumea. Fotolii în culori vii, ca cele din imagine, aduc un aer jucăuș camerei. Printurile asimetrice și diferite de pe perete și pernele decorative nu o fac să pară dezechilibrată. Încearcă să folosești culori în aceeași schemă cromatică și adaugă niște elemente cu alb și negru ca să păstrezi un echilibru vizual.

9. Stil oriental

Stilul oriental pare că nu se demodează prea curând

Dintre trendurile decorative, stilul oriental este unul care se menține de ceva vreme și nu pare că va dispărea curând. Poate că soarele strălucește afară, dar te poți bucura și de o amenajare interioară care te duce cu gândul la deșert, din confortul casei răcorită de aerul condiționat. O cuvertură de pat și niște perne decorative cu printuri și texturi orientale sunt de ajuns ca să aduci acest stil în locuință. O pânză psihedelică pe perete va completa look-ul, dacă vrei un accent mai intens.

10. Fluture

Un print înrămat cu un fluture este de ajuns dacă vrei să ții cont de acest trend decorativ

Fluturii pot părea puțin capricioși și copilărești ca decorațiuni, dar folosiți fără exagerări arată grozav. Un print cu fluture înrămat, într-o amenajare minimalistă, este de ajuns ca să integrezi acest trend în casă. Îl poți pune în living, pe o servantă, deasupra canapelei pe perete, chiar și într-o baie mai mare ca să aduci un element natural pe un perete gol.

11. Luminițe pe terasă sau pe balcon

trenduri decorative luminițe
Ghilandele luminoase aduc un aer cozy în orice amenajare

Sigur ai fost într-un bar, restaurant sau la o nuntă unde ghirlandele luminoase făceau parte din decor. Luminițele agățate prin grădină sau pe balcon reprezintă un trend super cozy și liniștitor. Dacă nu vrei să-ți decorezi balconul sau terasa cu luminițe, poți să le folosești în interior, la locul de citit, sau în camera copiilor.

12. Texturi de vară

O cameră cu aceste texturi este ca o cabană de vacanță

Texturile sunt la modă și deși catifeaua sau pielea întoarsă sunt alegeri potrivite pentru anotimpurile mai reci, iuta și ratanul se potrivesc de minune în lunile de vară. Combină un covor de iută cu obiecte din ratan și textile din materiale naturale, ca să obții un amestec de texturi, potrivit pentru vară. Te vei simți ca într-o cabană de pe malul mării.

Spune-ți părerea

avatar
  Subscribe  
Notify of
ULTIMELE ARTICOLE