Baie

20 accesorii pentru baie și piese de mobilier care te ajută cu organizarea ei

Poți să ai o baie organizată indiferent de mărime. Băile mici pot fi o provocare fiindcă trebuie să organizezi totul într-un spațiu limitat. Dar există principii de organizare și accesorii pentru baie care te ajută rapid și ușor.

În mod ideal ai nevoie de un spațiu în care să pui hârtia igienică, periuțele pentru dinți și restul lucrurilor importante, dar în așa fel încât să nu arate aglomerat. Vei citi mai multe idei de organizarea băii și câteva sfaturi care să te ajute să profiți din plin de orice spațiu, conform celor de la The Spruce

1. Rafturi deasupra toaletei

Profită de spațiul de deasupra toaletei ca să-ți montezi niște rafturi

Găsești o mulțime de rafturi care să se potrivească în spațiul standard de deasupra toaletelor. Sau poți să-ți faci la comandă niște rafturi pentru mai mult spațiu. Dacă alegi a doua variantă vei putea să te asiguri că stilul rafturilor se potrivește cu ideile tale de design.

2. Căni sau borcane pentru dulap

organizarea bpii dulap
Folosește căni sau borcane ca să-ți organizezi mai bine lucrurile din dulap

Dulapul pentru medicamente și cosmetice poate deveni mult mai funcțional dacă folosești borcane, pahare sau căni ca spațiu adițional de stocare. Când depozitezi lucrurile într-un recipient profiți mai mult de spațiul vertical din dulap. Un sfat pentru organizarea băii ar fi să încerci să grupezi lucrurile împreună. De exemplu, într-un recipient poți ține obiectele pentru îngrijirea dentară, altul pentru lamele de ras și mai poți adăuga unul pentru creme și alifii.

3. Etichete pentru recipientele din baie

p

Etichetarea nu este doar funcțională, ci și estetică. Când folosești recipiente transparente cu o etichetă atrăgătoare, totul pare mai interesant și organizat. Poți experimenta cu un amestec de recipiente, coșuri și borcane care se potrivesc împreună.

4. Renunță la sticlele clasice de șampon

Dacă înlocuiești recipientele produselor cu unele fără nume, baia va arăta mult mai organizată și bine estetic

Zonele de la duș și cadă sunt adesea aglomerate cu multe sticle de șampon, balsam și geluri de duș. Dacă renunți la sticlele originale ale produselor și le verși în unele cumpărate la set, tentația de a cumpăra mai multe produse va fi mai mică și vei urmări mai ușor cât produs consumi.

5. Etajeră pentru spațiul de pe podea

O etajeră de podea este oalegere bună pentru organizare într-o baie mai mare

Dacă ai o baie mai mare și ai spațiu liber pe podea, o etajeră, un cărucior sau un coș etajat ajută la organizare.

7. Folosește un coș pentru hârtia igienică

organizarea băii coș hârtie igienică
Ține mereu la îndemână și organizate rolele de hârtie igienică cu ajutorul unui coș

Un loc unde poți depozita rolele de hârtie igienică este bazinul de la toaletă. Dacă vrei să arate mai interesant poți lua un coș îngust în care să pui rolele de hârtie igienică, organizate și la îndemână.

8. Dulap pentru prosoape

Un dulap pentru prosoape este foarte util într-o baie de dimensiuni mai mari

Dacă ai o baie mai mare, montează un dulap pentru spațiul adițional de stocare. Nu este musai să-ți cumperi un nou dulap, poți să recondiționezi unul mai vechi și să-l folosești în baie ca să-ți depozitezi prosoapele, hârtia igienică și alte lucruri pentru care nu mai ai loc în casă.

9. Cutii transparente sub chiuvetă

p

Ca să-ți maximizezi spațiul de sub chiuvetă organizează-ți obiectele în cutii transparente de diverse mărimi. Etichetează-le pe fiecare ca să-și fie mai ușor să pui produsele grupate și fie ia niște cutii care merg puse unele peste altele, fie montează-ți o poliță ca să formezi un raft.

10. Sertarul pe secțiuni

p

Dacă atunci când deschizi sertarul din baie te iei cu mâinile de cap fiindcă totul este îngrămădit, poți să cumperi divizoare pentru sertar ca să-ți organizezi obiectele. Pune în sertar doar lucrurile pe care le folosești zilnic, restul depozitează-le sub chiuvetă.

11. Un loc pentru prosoapele curate și cele murdare

Separă prosoapele murdare de cele curate și ține-le organizate

Este mai ușor să-ți păstrezi baia curată și organizată când ai un loc special pentru fiecare categorie de lucruri. Dacă ai destul loc pe podea pune un coș pentru prosoapele și hainele murdare, ca să nu le arunci direct pe jos într-o grămadă.

12. Tavă rotativă pentru dulapul din baie

p

O tavă rotativă este perfectă când ai de stocat mai multe produse la care vrei să ai acces ușor. În loc să cauți printre lucruri, pe care inevitabil le vei și dărâma, poți doar să rotești tava și să iei produsul de care ai nevoie. Dacă ai prea multe produse, mai adaugă o tavă în plus.

13. Scară pentru depozitarea prosoapelor

Organizarea băii prosoape
Scara, o modalitate practică pentru organizarea prosoapelor

Cea mai comună metodă de depozitare a prosoapelor este să le atârni pe perete. Cu toate astea mai există și posibilitatea să le atârni pe o scară. Poți să adaugi și cârlige, pe care să atârni coșuri cu diverse produse de igienă pentru a maximiza spațiul de stocare.

14. Spațiul de depozitare de pe ușa dulapului

p

După ce ai depozitat lucrurile sub chiuvetă probabil că ți-au mai rămas câteva obiecte și produse care nu și-au găsit încă locul. Așa că poți pune recipiente din plastic pe ușa de la dulap, în care să le depozitezi. Pune etichete pe fiecare și scrie data de expirare a produselor.

15. Dulap DIY dintr-o fereastră veche

p

În băile mici, spațiul de deasupra toaletei este locul ideal pentru depozitare. Dacă nu găsești cu ușurință un dulăpior care să încapă acolo sau care să-ți placă, poți să construiești unul cu ajutorul unei ferestre vechi. Fiindcă ușa va fi transparentă, transformă-ți nou dulăpior într-un obiect decorativ.

16. Suport pentru hârtie igienică DIY

p

Suportul și spațiul de depozitare pentru hârtia igienică sunt o necesitate în orice baie, dar asta nu înseamnă că trebuie să alegi ceva clasic. Poți să-ți construiești singură unul care este și distractiv. Dacă nu ai timp și nu-ți plac proiectele DIY poți cumpăra unul.

17. Un nou loc pentru uscătorul de păr

p

Indiferent de baia pe care o ai, trebuie să găsești un loc pentru uscătorul de păr. Poți agăța un suport pe ușa de la dulap, locul perfect pentru depozitarea uscătorului. Nu e nevoie să dai găuri și este ușor de montat.

18. Organizează jucăriile în recipiente impermeabile

p

Dacă ai copii atunci ar fi bine să te gândești și la un spațiu de depozitare pentru jucăriile cu care se joacă micuții în cadă: alege coșuri impermeabile sau cutii în care să pui jucăriile după baie. Poți pune și ventuze cu cârlige pe faianță de care să agăți recipientele.

19. Ține produsele preferate pe o tavă

Produsele preferate vor fi organizate și vor arăta minunat pe o tavă decorativă

Dacă vrei să adaugi un plus de personalitate băii alege unele obiecte și produse care te inspiră și-ți plac și pune-le pe o tavă decorativă. Poți pune pe tavă parfumuri, pensule pentru machiaj, uleiuri sau loțiuni, etc.

20. Suport DIY vertical

p

Ideea asta poate fi ușor pusă în aplicare și cu un minimum de investiție. Atârnă coșuri din plastic pe faianță cu ajutorul unor ventuze cu cârlige, dar asigură-te că testezi cât de multă greutate pot ține și nu le aglomera cu produse.

Sursă foto: Shutterstock

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
ULTIMELE ARTICOLE
icon

Dani Oțil face pentru prima dată turul casei lui din Corbeanca, plină cu pove...