Proiecte

O familie din Cluj-Napoca și-a dorit o amenajare inspirată din vacanțele în Thailanda

publicat pe 17 mai 2021

    Cum ar fi dacă venitul acasă la finalul unei zile de lucru s-ar simţi ca o vacanţă binemeritată? Zgomotul oraşului să rămână de partea cealaltă a uşii închise, iar atmosfera călduroasă şi relaxantă din cuibul tău să pună într-o lumină bună până şi cele mai presante probleme ale vieţii.

    Pentru un cuplu tânăr cu un băiat mic din Cluj-Napoca, venitul acasă se simte fix aşa: ca o zi de vacanţă. Şi-au dorit ca noua lor locuinţă să aibă atmosfera caldă, luxuriantă a unei excursii în sud-estul Asiei, destinaţia lor preferată, fără a uita faptul că locuiesc în România. Energia şi pasiunea lor comună pentru călătorit au fost fundaţia şi stâlpul amenajării. Arhitecta Iulia Naidin-Surdu de la Naidin Interiors i-a ajutat pe partea de design. Proiectul a fost filtrat prin prisma nevoilor locale şi contemporane ale beneficiarilor şi a fost transformat într-un mic colț de rai parcă rupt dintr-o vacanţă în Thailanda. Totul într-un stil contemporan.

    stil contemporan - naidin interiors 2
    Accente de galben și verde într-un living călduros.

    Apartament cu trei camere amenajat în stil contemporan

    Situat în Cluj-Napoca, apartamentul are o suprafaţă de 80 metri pătraţi, iar cele trei camere sunt amenajate în stil contemporan. Predomină materialele naturale, în special lemnul, culorile pământii, călduroase, şi lumina naturală. Jocul de texturi şi culori, împreună cu prezenţa plantelor exotice din fiecare încăpere au dus la denumirea proiectului „Thai Home”.

    Au cumpărat apartamentul semifinisat, iar bucătăria şi livingul erau cuprinse într-un open space. Pentru a separa vizual cele două zone, conform dorinţelor beneficiarilor, Iulia a ales un panou perforat din lemn. Acesta nu doar că are rolul de fundal pentru canapea, dar culoarea lui închisă oferă profunzime încăperii şi scoate în evidenţă celelalte nuanţe mai palide ale spaţiului.

    Bucătăria este gândită până la cel mai mic detaliu. Fiecare colţ este folosit pentru a maximiza spaţiul de depozitare, iar datorită corpului insulă din spatele paravanului este suficient blat de lucru.

    Deşi zona este mică şi îngustă, nu este sufocant să stai acolo. Sticla cu spate alb folosită la panoul antistrop creează iluzia unui spaţiu mai mare. Folosirea culorilor deschise, palide (verdele fistic al fronturilor, blatul din marmură albă), cât şi insula detaşată de restul mobilierului nu dau impresia de masivitate, iar bucătăria pare că ar pluti. Efectul acesta este susţinut şi de lumina naturală din plin.

    stil contemporan - naidin interiors 5
    Zona de luat masa este simplu amenajată și accentuată de scafa cu banda LED si corpul de iluminat suspendat deasupra mesei.

    În continuarea bucătăriei se află zona de luat masă, iar livingul se desfăşoară imediat „după colţ”. Corpurile de mobilier sunt puţine şi nu blochează lumina naturală, lucru de dorit într-un spaţiu mic. Fiecare element se află în armonie şi are rol atât estetic, cât şi funcţional. Deşi mobilierul în stil contemporan poate părea monoton, atmosfera este creată de îmbinarea diferitelor texturi naturale, materiale şi varaţiuni de bej. Accentele de verde (al fotoliuluil; al plantelor) şi de galben (al perdelelor) creează o atmosferă caldă, cu iz de vacanţă exotică, care te invită la poveste şi voie bună.

    stil contemporan - naidin interiors 4
    Corpurile de mobilier sunt puține in living pentru a nu bloca accesul luminii naturale.

    Dormitorul matrimonial reprezintă o adevărată oază de linişte, căldură şi intimitate. Pereţii verzi sunt completaţi de textura închisă a lemnului şi textilele naturale în culori neutre balansează întreaga combinaţie. Accentele aurii ale corpului de iluminat şi ale oglinzii dau preţiozitate spaţiului.

    Oglinda în sine crează impresia unui spaţiu mai mare. Lumina naturală este din plin, iar atunci când este filtrată prin perdele, are loc un adevărat spectacol.

    Baia a fost gândită la rândul ei ca un spaţiu de relaxare. Travertinul îmbracă spaţiul sub diferite forme şi texturi. Mobilierul este din MDF furniruit, iar accentele aurii (bateriile, suportul de prosoape sau picioarele de la cadă) dau un aer sofisticat şi vintage încăperii.

     

    Costurile amenajării au ajuns la 40.000 euro, proiectul a durat nouă luni şi nu au fost probleme pe şantier. A ajutat şi atitudinea deschisă a beneficiarilor şi faptul că lucrează în domeniul construcţiilor. „Au înţeles importanţa unui proiect bine executat şi cât de necesar este ca detaliile să fie impecabile,” spune Iulia.

    stil contemporan - naidin interiors 18
    Jocuri de lumini și umbre pe parchetul chevron din dormitor.

    Tips&Tricks pentru amenajare de la Naidin Interiors

    • „Amenajează pornind de la cantitatea de lumină din spaţiu. Într-un apartament întunecos, albul şi culorile foarte deschise vor părea terne, gri. Într-un astfel de spaţiu e mult mai uşor să obţii o atmosferă primitoare folosind culori mai închise.
    • Păstrează legătura între stilul construcţiei în care se află apartamentul şi propunerea de amenajare. Într-o construcţie nouă abordează un stil contemporan. Într-o clădire istorică porneşte întotdeauna de la elementele existente, tâmplării, pardoseli, stucaturi pe care poţi să le pui în valoare printr-un mix de obiecte de design vintage şi actual.
    • Alege o echipă de meşteri ale căror lucrări să le poţi vedea în realitate. Nu alege echipa doar după preţ sau recomandări. Preferinţele, posibilităţile financiare şi nivelul de perfecționism diferă de la un beneficiar la altul. Cel mai sigur este să alegi echipa după rezultatele pe care le vezi în alte lucrări de-ale lor”.
    stil contemporan - naidin interiors 20
    Lumina este unul dintre elementele importante din această amenajare.

    Resurse:

    Mobilier la comandă: PAL Art – Zsolt Szekely

    Parche chevron: Vicla

    Canapea: IKEA

    Comodă dormitor: Sophia-România

    Obiecte sanitare: Jolly

    Măsuţe cafea: ZaraHome

    Decoraţiuni: ZaraHome

    Fotografii: Iulia Naidin

    Arată-ne cum e la tine acasă! Scrie-ne pe adresa de mail [email protected] și cineva din echipa noastră îți va răspunde cât de curând. Povestea acestui apartament ne-a fost trimisă de Iulia Naidin.

    Subscribe
    Notify of
    guest
    0 Comments
    Oldest
    Newest Most Voted
    Inline Feedbacks
    View all comments