De la specialiști

DIY: 5 chestii amuzante de făcut cu copiii acasă, recomandate de designeri

  Timpul trece mai ușor când planifici chestii amuzante de făcut alături de copilul tău, cum ar fi niște proiecte DIY creative și ușor de implementat pentru casa voastră. Indiferent că sunt doar pentru decor sau au și un rol funcțional, important este să-l implici pe cel mic în activități constructive.

  Ca să știi cu ce să începi, am luat la întrebări cinci designeri și arhitecți și am scos de la ei tot atâtea idei simpatice.

  1. Transformă haine vechi în fețe de pernă haioase

  chestii amuzante DIY pernă cu franjuri
  Pinterest l-a inspirat pe Sergiu să propună un proiect simplu şi fără riscuri pentru copii

  Copiii cresc într-un ritm alert, așa că e foarte ușor să te trezești cu o grămadă de haine care nu le mai vin. Dacă e și cazul familiei tale, arhitectul Sergiu Califar de la Pure-Mess Design te sfătuiește să te apuci împreună cu cel mic de upcycling. Adică să găsiți o nouă funcționalitate acestor haine vechi. Alegerea arhitectului? Fețe de pernă din tricouri. Iar dacă hainele celor mici nu acoperă pernele mari pe care ați pus ochii, aruncați o privire și printre hainele vechi din dressing-ul adulților.

  Pentru acest proiect ai nevoie doar de un tricou și o foarfecă. Verifică dacă tricoul cuprinde perna. Taie tricoul și lasă franjuri în jurul fiecărei margini. Introdu perna între cele două fețe ale tricoului și apoi lasă-l pe cel mic să împletească franjurile de jos cu cele de sus.

  2. Realizează conuri din hârtie colorată 

  conuri cu animale
  Designerul de interior Diana Dragne s-a inspirat dintr-o idee de pe Pinterest

  Hârtia colorată îi poate ține ocupați pe copii mult timp și e printre cele mai simple chestii amuzante pe care le poți face acasă. Iar dacă găsiți împreună și o utilitate care să le dea un sentiment de mândrie celor mici, cu atât mai bine. Ce părere ai despre conuri din hârtie colorată pentru decorarea mesei de cafea? ? Designerul de interior Diana Dragne propune iepurași din hârtie în formă de con și te sfătuiește să tăi tu formele necesare, iar partenerii de proiect doar să le lipească.

  Aveți nevoie doar de foi în diverse culori (pentru elementele mici puteți apela la creioane colorate), o foarfecă și lipici. 

  3. Creează decorațiuni din fetru pentru camera copilului

  decor din fetru
  Laurenţiu Paicu propune decoraţiuni din fetru deasupra patului

  Ideea lui Laurențiu Paicu este să folosești fetru alb pentru a realiza norișori plutitori deasupra patului copilului, pe care să-i lipești și pe perete, dacă vrei. De altfel, forma și locul unde vei așeza aceste decorațiuni depind doar de dorințele voastre.

  Că să demarezi acest proiect, ai nevoie de fetru de culoare albă, o foarfeca și ață, pentru a atârnă norișorii de un obiect sau de tavan. Lasă-l pe cel mic să aleagă locul unde ar vrea să-i așeze, vei fi uimită de creativitatea lui.

  4. Desenează munți pe pereți cu ajutorul unor role de bandă adezivă

  chestii amuzante de făcut acasă DIY
  Exemplu de desene DIY din portofoliu Four Design

  Propunerea Ralucăi Pavel de la Four Design este să personalizezi un perete din camera celui mic. Chiar dacă s-ar putea să depășiți puțin conturul desenului, veți reuși să încheiați proiectul cu bine cu ajutorul bandei adezive, care va funcționa drept contur și vă va ajută să creați un desen fără cusur. Ia exemplul designerului de interior dintr-un proiect anterior.

  Tu și copilul tău veți avea nevoie de o rolă de bandă adezivă, vopsea în culoarea aleasă și multă răbdare. Designerul de interior completează: “lavabila pe care o folosiți să fie specială pentru copii, să conțină o cantitate de VOC cât mai mică și zero formaldehidă. Lavabila Chreon Comfortline creată de #Lechler și adusă în România de @colordesignromania întrunește toate aceste proprietăți, are toate certificările internaționale că rezistă la un ciclu de 5000 de spălări și în plus are un miros foarte plăcut pe care îl veți simți atunci când o veți aplica”.

  5. Fă o galerie de artă cu tablouri din cartoane colorate

  tablou din cartoane
  Ideea Paulei Pârvulescu a fost inspirată de un tablou de pe Pinterest

  Tot la capitolul chestii amuzante de făcut acasă intră și propunerea designerului de interior Paula Pârvulescu: un tablou pe care copiii îl pot realiza în întregime. O lucrare de artă din cartoanele rămase în urmă hartiei igienice și a cofrajelor de ouă. Iar în această perioada e atât de simplu de adunat materia prima!

  Proiectul începe cu colorarea acestor cartoane pe gustul celor mici, apoi lipirea lor într-un ansamblu sprijinit de coli de hârtie. Puteți adăuga orice alte elemente ca să aduceți dinamică acestei propuneri, de la bețe de înghețată până la scobitori. 

  Ți-am dat de lucru pentru după-amiază? Sperăm că cel puțin unul din membrii echipei voastre se va bucura de acest proiect artistic.

   

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  DIY: 5 chestii amuzante de făcut cu copiii acasă, recomandate de designeri