Proiecte

Un perete înclinat, vedeta unui apartament de trei camere de la Foișorul de Foc

publicat pe 26 feb. 2020

    Acest apartament cu trei camere din zona Foișorul de Foc demonstrează că în design orice problemă are soluție. Atunci când știi ce trucuri să aplici, poți rezolva dezavantajele unui spațiu, ba chiar să transformi un neajuns în punctul forte al amenajării.

    Protagonistul acestui proiect de design interior este peretele cu masa de dining din living. Faptul că nu este la unghi drept cu restul pereților le-a provocat pe arhitectele de la Jooca Studio să găsească o soluție. Momentul Evrika a fost când au decis transformarea lui într-o piesă de rezistență, prin folosirea a două elemente: o vopsea mai închisă și o arcadă realizată din vopsea albă, înconjurată de un profil metalic negru.

    apartament de 3 camere living
    Canapeaua din dreptul ferestrei e un loc perfect pentru discuții și privit la TV

    „Punctul de pornire al amenajării a fost chiar peretele oblic, pe care l-am corectat vizual. Apoi totul a decurs natural. Dat fiind că apartament este destinat închirierii, am ales linii simple pentru a se potrivi cu o plajă mai mare de potențiali chiriași. Am punctat însă cu câteva elemente de decor și culoare pentru a da personalitate amenajării”, povestește Alexandra Năstase de la Jooca Studio.

    apartament de 3 camere dining
    Arcada este un element al stilului Neo-Memphis. Scaunele tapițate din catifea aduc un plus de culoare și prospetime, iar lampa suspendată se asortează cu picioarele mesei

    Arcada este laitmotivul amenajării. Au fost integrate replici ale ei la oglinda din baie și la tabloul din dormitorul matrimonial, creat de arhitecta Alexandra Năstase. Întreaga „pânză” de design are la bază influențe ale stilului Neo-Memphis, definit de arcade, catifea și culori de bomboane fondante. Iar când spui bomboane fondante, atenția se îndreaptă brusc spre fotoliul roz din living, o pată de culoare ce sparge monotonia decorului. „În general am folosit tonuri de gri, iar accentele vin din decorațiuni: perne, tablouri și plante. La draperii am folosit un model simplu, care combină două culori”, spun arhitectele.

    Proprietarii și-au dorit un ambient aerisit, potrivit pentru viitorii chiriași, așa că spațiile de depozitare sunt deschise, sub formă de rafturi, care nu încarcă vizual și oferă o senzație de respiro întregului apartament. Pe hol a fost amplasat un dulap destul de încăpător, unde pot fi depozitate lucrurile pe care vrei să le camuflezi.

    apartament de 3 camere hol
    Texturile și materialele folosite sunt uni, cât se poate de simple

    Ca aproape orice amenajare, și aceasta a trecut prin focul provocărilor. Una dintre „probe” a echiparea băii de serviciu cu un ventilator. „A trebuit să integrăm un ventilator, iar evacuarea lui am scos-o  pe deasupra centralei din bucătărie. Ne-a dat puțin de furcă, dar colaboratorul nostru pe partea de construcții a găsit o soluție bună”, își amintesc arhitectele.

    apartament de 3 camere birou
    Acest dormitor este cameră de oaspeți și birou. Pe peretele opus unei canapele extensibile se află câteva corpuri de depozitare, care formează zona de lucru

    Amenajarea a fost gata în aproximativ trei luni de la finalizarea proiectului, iar investiția a fost de circa 26 000 euro. Aici au fost incluse finisaje, manoperă construcții, mobilier, decorațiuni și electrocasnice.

    apartament de 3 camere zona de zi
    Fotoliul este un element de accent al amenajării

    Tips&tricks de la Jooca Studio:

    Ai un apartament de închiriat?

    Alocă un buget de amenajare rezonabil, din două motive: standardele au crescut, iar printr-o amenajare reușită poți obține un preț foarte bun.

    Alege catifea

    Pentru un interior elegant și prețios, alege un fotoliu sau o canapea  cu tapițerie din catifea. Din cele mai vechi timpuri, catifeaua este încadrată în categoria materialelor prețioase, opulente.

    Detaliile contează

    Dacă bugetul nu îți permite să cumperi mobilierul pe care ți-l dorești, realizează unul la comandă dintr-un material de mijloc. Diferența o pot face niște butoni cu design mai special și elemente prețioase.

    Resurse:

    Zona de zi: Canapea: Atelier Happy Me, scaune, covor, fotoliu, lampă dining : www.ioooi.ro, spoturi: IKEA, picioare masă: www.nordashop.ro.

    Dormitor: pat și plafonieră: Mobexpert, lămpi: www.ioooi.ro și IKEA, canapea: Mobexpert. Restul mobilei este pe lucrată pe comandă la firma Pyramid Acropolis Group. Plăcile ceramice sunt de la Imola și Atlas Concorde prin Decorfloor, iar obiectele sanitare sunt de la Fragma.

    Parchetul este Quickstep prin Proges Pipera.

    Foto: Ovidiu Codreanu

    Povestea acestui apartament ne-a fost trimisă de arhitectele de la Jooca Studio. Dacă ești și tu arhitect sau designer de interior și ai amenajat o locuință care poate fi o inspirație pentru ceilalți, dă-ne de știre! Trimite-ne un mail la contact@lovedeco.ro și spune povestea acelei case!

    Subscribe
    Notify of
    guest
    2 Comments
    Oldest
    Newest Most Voted
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Ricsandra
    Ricsandra
    4 years ago

    Hello. De unde este oglinda de pe hol? Este ff frumoasa.
    Multumesc

    Cezara Palade
    Admin
    4 years ago
    Reply to  Ricsandra

    Bună! Este facută pe comandă de TobiDeco, dar există și o variantă asemănătoare la TheHome: https://www.thehome.ro/oglinzi-2/oglinda-ovala-metal-negru-pentru-perete-130-cm-norm-wall-menu