Apartamente cu 3 camere

Monocromie și minimalism cu accente calde într-un apartament de trei camere din București

  Când spui minimalism te poți gândi la un spațiu gol și rece, dar el presupune de fapt să te bucuri de lucrurile mici și să trăiești cu cele strict necesare. Asta nu înseamnă că nu poți construi un „acasă” călduros din detalii. Cum? Ne povestesc arhitectele care au lucrat la acest proiect minimalist, monocrom, dar foarte primitor.

  Apartamentul cu trei camere și 81 de metri pătrați se află într-un bloc nou de locuințe din complexul bucureștean Aviației Park. Aici locuiește un cuplu tânăr cu un bebeluș care a sosit chiar la momentul finalizării proiectului, înainte de sărbătorile de iarnă 2019.

  Amenajare living cu canapea gri - Yoka Design - Bucuresti
  Joc de neutre pe peretele cu televizorul – zona deschisă la culoare e un tapet foarte fin, iar zona gri o faianță texturată. Pentru iluminat, o șină cu opt spoturi de la Lighting Store deservește partea cu canapeaua și bucătăria.

  „Spațiul era finisat total și gata de a fi mobilat și accesorizat. Finisajele alese de dezvoltator erau de bună calitate și arătau ok din punct de vedere estetic: parchet stratificat, ceramică albă în băi. Noi am intervenit parțial la nivelul finisajelor de pe pereți, schimbând pe alocuri culorile și textura – pe unii dintre aceștia am aplicat tapet”, menționează arhitectele de la biroul de arhitectură Ioka Design, care s-au ocupat de proiect.

  Amenajarea a pornit de la conceptul „less is more”, un minimalism explorat prin simplitatea elementelor și formelor, dar cu un plus de decorație potrivită atmosferei de „acasă”.

  „Cuplul a fost deschis unei abordări timeless, minimaliste, monocromatice, dar nelipsită de accesorii și elemente ce completează imaginea creată, un stil folosit deseori de biroul nostru”, explică echipa.

  Amenajare living cu canapea gri - Yoka Design - Bucuresti
  Canapeaua gri e de la Divanissimi și îmbină două tipuri diferite de tapițerie gri.

  Fiecare cameră combină într-o manieră originală mixuri de texturi și nuanțe neutre, regăsite în natură: metal, lemn, ceramică, sticlă, textil.

  Amenajare loc de luat masa in living gri - Yoka Design - Bucuresti
  În zona de dining, au printat și înrămat o fotografie din spațiu, cu luna, ce invită la meditație.

  Zona de zi este un open space compus din bucătărie, living și dining.

  Natura este o sursă continuă de inspirație pentru arhitecte: în zona de zi au folosit materiale și texturi diferite, într-o paletă cromatică organică.

  Amenajare hol minimalist scandinav- Yoka Design - Bucuresti
  Deși respectă conceptul de minimalism, holul este mobilat astfel încât să fie util și primitor.

  Holul are un dulap încăpător făcut pe comandă, o banchetă și o masă de la Jysk, cuiere de la Ferm Living (prin Nordashop) și o oglindă rotundă cu ramă neagră de la Ikea.

  Dormitorul matrimonial e un spațiu zen, efect obținut prin mobilierul minimalist pe comandă (patul, dulapul) și nuanțele de gri din încăpere.

  Amenajare baie cu alb, negru - stil minimalist scandinav- Yoka Design - Bucuresti (1)
  Minimalism în baie: mobilier puțin, strict pentru depozitare.

  Băile au fost upgradate cu o investiție mică, dar de impact: „am reușit să le scoatem din anonimat atât prin introducerea lemnului cât și cu ajutorul vopselei: accente de negru și un contur gri pe pereți, de la linia faianței până la plafonul lăsat alb, pentru a crea mai multă lumină”, mai povestesc fetele.

  Camera copilului e gândită pentru perioada actuală și e multifuncțională, urmând ca pe viitor să fie adaptată nevoilor lui de adolescent. Acum include patul bebelușului, un spațiu de depozitare, o canapea extensibilă care să le permită părinților sau bunicilor să doarmă aici și un birou ce va fi folosit în viitor de copil.

  Amenajarea a costat 28.000 de euro, din care mobilierul pe comandă a fost cea mai mare investiție. A reprezentat însă o opțiune absolut necesară, date fiind nevoile de depozitare ale familiei cu trei membri.

  „Am lucrat împreună cu beneficiarii la compartimentarea interioară a mobilierului, pentru a ajunge la cea mai eficientă formulă de depozitare, care să le îndeplinească nevoile.”

  Echipa Ioka Design: arhitectele de interior Camina Nicolau și Iulia Oniciuc, designerul de interior Maria Seiculescu

  Foto: Ioka Design

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  Monocromie și minimalism cu accente calde într-un apartament de trei camere di...