Proiecte

Before&After: un apartament învechit și întunecat a devenit modern și luminos

Nume: Andrada Gruia, designer de interior
Oraș: București, cartier Militari
Tip de locuință: Apartament cu 3 camere și două băi
Suprafață: 74 mp
Stă aici: de 6 luni, proprietar
Împarte casa cu: Lucian, soțul ei
Amenajarea gata în: 4 luni

Acest apartament cu trei camere din Militari a avut parte de un make-over pe cinste. Dintr-un spațiu întunecat și sufocat de mobilier masiv a fost transformat într-un cămin cald și luminos, inspirat din pasiunea proprietarilor pentru culorile pastelate și cosmologie. Holul este albastru ca o boltă cerească, cu bumbi pe post de curier așezați în forma Ursei Mari, iar pe lenjeria patului din dormitor sunt imprimate constelații.

După ce anul trecut s-au căsătorit, Andrada și Lucian au decis că e timpul să facă un alt pas important și să-și cumpere un loc al lor. Cei doi au știut de la început că-și doresc un apartament cu trei camere, aproape de metrou.

La o lună de la începerea vizionărilor, am găsit acest apartament, care în scurt timp a devenit casa noastră. Ne-a plăcut mult compartimentarea interioară, faptul că este un apartament spațios și poziționat aproape de metrou. În plus, s-a încadrat în bugetul nostru și am primit feedback pozitiv despre bloc și vecini de la o prietenă care locuiește acolo. Singura parte proastă este că nu are loc de parcare, dar este o situație relativ comună la blocurile vechi”, povestesc cei doi. 

Andrada Gruia este designer de interior, așa că și-a a scos magheta magică și a creat un loc pe care îl numește cu drag acasă. A primit ajutor și din partea colegei ei, designerul Raluca Dumitrașcu. Împreună formează Archivity

De la spațiu de depozitare la a doua baie

Procesul de renovare și amenajare a durat patru luni, iar investiția a fost în jur de 40.000 euro. Apartamentul de 74 de mp nu mai fusese renovat de ani buni, i-au fost înlocuite finisajele ceramice, cele două straturi de parchet, iar instalația electrică a fost modificată. 

„Livingul însă nu este finalizat, iar în cel de-al doilea dormitor mobilierul este minimal, pregătit să se transforme în momentul în care familia noastră se va mări’, spune Andrada.

Apartamentul cu trei camere avea inițial o singură baie, iar cea mai mare provocare a fost construcția unui grup sanitar secundar, în locul unui spațiu de depozitare.

„Ne-am dorit o locuință în care să se materializeze povestea noastră, care să se simtă ca o extensie a noastră. Ne plac mult culorile și, în cazul meu, mai ales culorile pastelate. De asemenea, avem o pasiune pentru pentru tot ce ține de Cosmos și Univers, aceasta fiind și tematica nunții noastre’’, povestește Andrada.

 

Chestionar cu idei bune

Locul preferat: Cel mai mult îmi place bucătăria, pentru echilibrul ei dintre partea funcțională și cea estetică. Datorită ei am început să gătim mai mult.

Elementul preferat: Sertarul suspendat din dormitor, ce depoziteaza produsele de make-up. A fost custom-made, cu adâncime mică și colțuri rutunjite pentru a se adapta spațiului îngust.

Dacă printr-o magie ai putea schimba ceva: Aș atașa o grădină, cu vegetație și copaci sau măcar o terasă deschisă și spațioasă, cu priveliște frumoasă.

Cinci cuvinte care descriu casa ta: Cosyness, pastel, galaxy, confort, echilibru.

Acasă înseamnă: Locul în care mă întorc mereu cu drag, chiar și din cea mai frumoasă călătorie. Este ca o extensie a personalității noastre, locul în care mă simt liberă, care îmi oferă mereu liniște, protecție și o energie pozitivă.

Mobilierul a fost în mare parte făcut pe comandă de către PM Mob.

Povestea și imaginile din acest apartament ne-au fost trimise de Andrada. Dacă ai și tu o locuință în care te simți bine și care poate fi o inspirație pentru ceilalți, dă-ne de știre! Completează acest formular simplu și spune povestea casei tale! 

1
Spune-ți părerea

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
trackback

[…] BEFORE&AFTER: un apartament învechit și întunecat a devenit modern și luminos; […]

ULTIMELE ARTICOLE