DESIGN INTERIOR

12 holuri amenajate de designeri români din care să te inspiri pentru intrarea în casă

publicat pe 10 aug. 2020

  Prima impresie contează, la fel și primul contact al musafirilor cu locuința ta. Iar ca să te asiguri că vor fi plăcut impresionați, inspiră-te din următoarele amenajări de holuri să-ți înfrumusețezi intrarea în casă.

  O bancă, un cuier, un pantofar, există câteva lucruri esențiale în holul de la intrare din punct de vedere practic. Ideal ar fi să îmbini utilul cu plăcutul și să aduci în această încăpere și câteva elemente estetice. Găsești mai jos câteva amenajări de holuri realizate de designeri români – extrage din ele ideile preferate, însă nu uita să coordonezi intrarea în casă cu restul amenajării tale.

  12 holuri din amenajări ale designerilor români

  before&after renovare hol
  Holul de la intrare are pereți albaștri și mozaic alb-negru 

  Un hol albastru ca o boltă cerească, unde culoarea tare de pe pereți și modelul repetitive și deloc discret de pe podea au rol de delimitare a spațiului. A fost amenajat de designerul de interior Andrada Gruia și soțul ei, Lucian, la ei acasă și te cucerește de cum ai pășit înăuntru. Și da, chiar și-ntrun hol atât de mic a fost loc de un cuier, un pantofar și câteva obiecte decorative.

  Amenajare hol cu perete verde - Craftr
  Hol cu pereți verzi. Foto: Theodor Mihai Sava

  Tot într-o nuanță tare au fost vopsiți și pereții de la intrarea în acest apartament din București, amenajat de echipa Craftr. Deși este open space cu bucătăria, holul este bine delimitat prin mobilierul de depozitare.

  În caz că nuanțele îndrăznețe nu sunt pe gustul tău ori pur și simplu nu se potrivesc cu restul casei, există și opțiuni de amenajări de holuri în culori neutre. De exemplu, acest vestibul lung și luminos amenajat de designerul Laurențiu Paicu în stil elegant și modern.

  hol clasic modern
  Loc de stat jos într-un hol clasic cu influențe moderne. Foto: Sever Popescu

  Ori dacă prefer stilul clasic, te va inspira acest hol amenajat de arhitecții Alina Vîlcu și Gabriel Ciobanu din echipa Piano:terra. O plantă la intrare setează o atmosferă relaxată pentru invitații tăi, iar un fotoliu confortabil pe care să se descalțe îi va face să se simtă ca la ei acasă.

  Amenajare hol minimalist scandinav- Yoka Design - Bucuresti
  Amenajare scandinavă cu influențe minimaliste

  Multe amenajări de holuri în nuanțe neutre se completează perfect cu stilul scandinav. Cel de mai sus vine și cu influențe din minimalism și a fost amenajat de arhitectele de la biroul de arhitectură Ioka Design, într-un apartament de trei camere din București.

  duplex bucuresti vestibul
  Arhitecții au amenajat un hol spațios care conduce musafirii la etaj

  Cel mai maleabil stil de amenajare pentru intrarea în casă este cel contemporan. Echipa IOG ARHITECTURA l-a ales pentru holul acestui duplex din București, în care a adus o comodă, o oglindă și un spațiu de depozitare generos, cu nișă pentru șezut.

  apartament Rahova hol
  Pereții bleu cu alb și lemnul natur fac echipă bună. Foto: Sabin Prodan

  Arhitectele Silvia Olteanu și Roxana Jipa din echipa Lime Studio au vopsit pereții acestui hol generos în bleu până la jumătate și i-au asortat cu un mobilier alb și lemn natur. Băncuța are și rol de depozitare, iar deasupra ei este montată o poliță numai bună pentru pălării.

  Mobilier alb hol cu banchetă
  Dulapul de depozitare a fost făcut pe comandă, pentru a încăpea perfect. Foto: Arthur Țintu

  Albul și oglinzile sunt perfecte pentru spațiile mici. Arhitecta de interior Cristina Micu le-a folosit pentru a crea iluzia de hol mai mare în acest apartament din Baba Novac Residence, fără să facă rabat de la spațiile de depozitare.

  Atelier MASS - Casa S - living parter 2
  Riflajul de lemn delimitează cele două zone. Foto: Silviu Aldea

  Delimitarea vizuală prin elemente decorative este cea mai bună soluție în amenajări de holuri open space. Arhitecții de la Atelier MASS au folosit riflajul de lemn pentru a separa zona de intrare de cea de living în această casă din Cluj-Napoca.

  amenajare hol lung si ingust
  Hol lung și îngust amenajat cu multe spații de depozitare. Foto: Andrei Tudoran

   

  Lung și segmentat de stâlpi și grinzi, acest hol era extrem de întunecos și a fost o provocare pentru Andra Bica de la Kanso Design. Pentru ca intrarea în acest apartament de pe Calea Moșilor să fie și practică, și plăcută, Andra a mascat toți stâlpii cu dulapuri construite pe întreaga lungime a peretelui și a creat o nișă colorată pentru așezat, prin care a creat luminozitate.

  amenajare industriala hol
  Amenajare industrială într-un hol îngust. Foto: Arthur Țințu

  Pentru că întregul apartament din Grozăvești a primit o amenajare în stil industrial, designerul Alexandra Zamfirescu l-a adus și în hol, printr-un perete placat cu cărămidă aparentă, un cuier suspendat cu cadru metalic și o băncuță galbenă de la Ikea.

  hol gresie si parchet
  Gresie hexagonală și parchet din lemn într-un hol clasic cu influențe moderne

  Arhitectele Acrea Design au combinat ceramica hexagonală cu parchetul din lemn în acest hol clasic, cu influențe moderne. Iar elementele esențiale nu lipsesc: un pantofar, o bancă, o oglindă și câteva obiecte decorative care încălzesc intrarea în acest apartament din zona Iancului.

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  icon

  12 holuri amenajate de designeri români din care să te inspiri pentru intrarea...