Apartamente cu 4 camere

Before&after: apartament cu 4 camere din Drumul Taberei, renovat și amenajat cu 45.000 de euro

    O familie a cumpărat un apartament cu patru camere în Drumul Taberei și în opt luni l-a transformat, cu ajutorul unui arhitect de interior, într-o locuință demnă de reviste. Procesul a presupus decopertarea pereților de vechile finisaje și tencuieli, refacerea instalațiilor electrice și sanitare, renovarea și amenajarea tuturor camerelor.

    Apartamentul semidecomandat se află într-un bloc vechi din cartierul bucureștean Drumul Taberei și are o suprafață generoasă de 81,5 metri pătrați, plus două balcoane de câte nouă metri pătrați. Proprietarii, o familie cu doi copii, l-au cumpărat în 2018 și au simțit că necesita intervenții majore ca să ajungă la stadiul pe care și-l doreau. În consecință, au apelat la Cristina Micu Interior Design.

    Familia și-a dorit un spațiu cât mai adaptat nevoilor și stilului lor de viață: dormitoare separate pentru copii, mai multe spații de depozitare, un loc de luat masa în bucătărie, bibliotecă și spațiu pentru lucrul de acasă. Din punct de vedere cromatic, voiau un decor aerisit, modern și luminos.

    Drumul Taberei
    Inspirație din Drumul Taberei: pentru mai multă intimitate, au înlocuit ușile dintre living și unul din dormitoarele copiilor cu un perete.

     

    Șantierul a început cu decopertarea pereților de vechile finisaje și tencuieli, refacerea instalațiilor electrice și sanitare conform proiectului de amenajare, renovarea balcoanelor și închiderea unuia dintre ele. După aducerea „la gri”, au aplicat noile materiale de finisaj și elemente: gresie, faianță, parchet, uși, mobilier, accesorii.

    Drumul Taberei
    Înspirație din Drumul Taberei: În hol, îmbinarea de gresie hexagonală cu aspect de marmură și parchet triplustratificat (ambele de la Delta Studio) e un detaliu de efect.

     

    Inițial, locuința avea două dormitoare separate, iar cel de-al treilea comunica prin două uși mari cu livingul. Cristina a decis să separe complet dormitorul de zona de zi și a zidit un perete în locul ușilor, pe care a montat televizorul și un corp cu bibliotecă.

    A spart debaraua de la intrare și a transformat-o într-o extindere a holului ce servește acum ca depozitare pentru încălțăminte și haine de exterior.

    Drumul Taberei
    Inspirație din Drumul Taberei: zona de media și biroul pentru zilele de lucru de acasă sunt amplasate pe peretele opus canapelei, unde erau ușile duble.

    Și în living, Cristina a folosit trucuri de mărire a spațiului – oglinda generoasă de deasupra canapelei și o scafă cu bandă LED. Cromatica livingului este bazată pe nuanțe neutre – alb, gri, încălzite de aspectul de stejar auriu al parchetului stratificat. Draperiile catifelate de la Zen Deco Home aduc, prin finețea materialului, o notă de eleganță și confort.

    Amenajare apartament patru camere
    Bucătăria e albă și include un loc de luat masa.

    Bucătăria a fost gândită compact, cu mobilier realizat pe comandă, din MDF vopsit lucios în nuanțe deschise. Mobilierul din apartament este făcut pe comandă de cei de la Kubik Furniture, după schițele Cristinei. Pentru a facilita circulația și a nu ocupa inutil spațiul, în living și în bucătărie sunt uși glisante în perete, de la Cocif și Eclisse.

    Amenajare apartament
    Toate la locul lor în camera băiețelului.

    Amenajarea întregului apartament este unitară, cromatica și stilul se păstrează în fiecare cameră, mai puțin în dormitoarele copiilor, care sunt colorate. În restul spațiilor, la nivel coloristic predomină albul și griul, iar mobilierul are mici inserții de textură de lemn de stejar care încălzesc atmosfera. Pereții albi oferă luminozitate, iar cei tratați cu finisaje diferite (ca vopseaua colorată de la Decora House) aduc dinamică și creează zone de accent.

    Amenajarea a durat opt luni, de la stadiul de proiect, comenzi materiale de finisaj, șantier, montare mobilier și decorațiuni. Bugetul investit a fost de aproximativ 45.000 de euro, din care partea de decopertări și refaceri de instalații a reprezentat principala investiție.

    Tips&tricks de amenajare de la arhitecta Cristina Micu

    Cum mărești o cameră:

    Livingul are aproximativ 16 metri pătrați și trebuia să includă și zona de dining plus birou, așa că am vrut să îl facem să pară mai mare. Am placat peretele din spatele canapelei cu oglindă, pe trei sferturi din suprafața sa, și am încadrat-o în laterale de plăci ceramice cu aspect de cărămidă albă, luate de la Delta Studio. Lumina indirectă provenită din scafa cu banda LED evidențiază acest perete. Am obținut astfel un efect de dublare vizuală a camerei și o atmosferă confortabilă.

    Mizează pe multifuncționalitate:

    Camerele din apartamente nu sunt niciodată cât de mari ne-am dori, așa că ne vin în ajutor piesele multifuncționale. În living, mobilierul pentru birou are dublă funcție, este practic o masă extensibilă, achiziționată de la Mobexpert, ce poate fi folosită și la mesele festive.

    Foto: Vlad Crețeanu

    Arată-ne cum e la tine acasă! Scrie-ne pe adresa de mail [email protected] și cineva din echipa noastră îți va răspunde cât de curând. Povestea apartamentului din Drumul Taberei ne-a fost trimisă de Cristina Micu.

    Subscribe
    Notify of
    guest
    3 Comments
    Oldest
    Newest Most Voted
    Inline Feedbacks
    View all comments
    ANDREI
    ANDREI
    3 years ago

    Cu 45k mai cumparam un ap cu 2 camere. Este exagerat iar ideile nu mi se par uluitoare. Da, este amenajat frumos, nimic insa din ce nu vezi prin reviste din care sa te inspiri gratuit. Cu o firma de cartier iti faceai mobila pe comanda exact ca asta din poze iar de prin ikea luai tot ce nu faceai pe comanda. 🙂
    Mi se pare hilar pretul. Apartamentul a iesit frumos

    UnCititor
    UnCititor
    3 years ago

    Pozele cu “inainte” si “dupa” ar trebui facute cu aceeasi camera (nu ma refer la “acelasi telefon” care poate avea mai multe camere) ma refer strict la “aceeasi camera cu aceleasi proprietati optice in obiectiv”. Se observa foarte usor, ca, pentru a sustine “senzatia de spatiu mai mare” din text, pozele de dupa revonare sunt facut cu un obiectiv mai wide, ceea ce pacaleste pe cititor si ii dau o impresie eronata. Nu neg proprietatile optice ale noului design, nu am cunostintele necesare de design interior, dar macar fiti profesionisti si faceti pozele din aceleasi pozitii, si cu acelasi echipament… Read more »

    Aleksandra Zaiț
    Aleksandra Zaiț
    3 years ago
    Reply to  UnCititor

    Pozele „înainte” nu se fac cu scopul de a fi publicate, sunt imagini făcute de cei implicați în procesul de amenajare, pentru a fi folosite de ei, au rol strict practic. Nu e o „ședință foto”, așa cum e la pozele „before”. Faptul că ni le oferă spre publicare e un lucru pentru care le suntem recunoscători.
    Cât despre cele „after” – într-adevăr, fotografiile de arhitectură au tendința să mărească spațiile pentru că se folosește un obiectiv wide. Asta înseamnă fotografie profesionistă de arhitectură. Vă sugerez să vă documentați dacă vă pasionează subiectul 🙂

    ULTIMELE ARTICOLE
    icon

    Before&after: apartament cu 4 camere din Drumul Taberei, renovat și amenaj...