Apartamente

Lift cu acces în casă, tapet și mix de stiluri într-un apartament din Victoriei

  Nume: Alexandra C., studentă la Facultatea de Limbi Străine din București
  Oraș: București, zona Piața Victoriei
  Tip de locuință: apartament cu două camere
  Suprafață: 59 metri pătrați
  Stă aici: din 2017 ani, proprietară
  Împarte casa cu: iubitul

  Atunci când te muți de la casă la bloc, tranziția poate ușor dificilă. Nu și dacă ești studentă, împarți casa cu iubitul, iar noua ta locuință are lift cu acces direct în apartament. În plus, se află fix în inima Capitalei, într-un imobil premiat la Anuala de Arhitectură.

  apartament Piata Victoriei Bucuresti
  Bucătăria comunică liber cu zona de zi.

  ”Bineînțeles că m-a atras mult liftul, dar și arhitectura clădirii, desprinsă de majoritatea construcțiilor noi din București. Singurul punct slab este orientarea spre nord a dormitorului, ceea ce îl face mai răcoros iarna”, povestește Alexandra.

  Întreaga amenajare a fost proiectată în jurul fotoliului oranj de la Kare, din living,  pe care tânăra proprietara îl avea cumpărat dinainte să aibă casa. Și frigiderul a fost pe lista de dorințe încă de la început. Pentru proiectul de amenajare, Alexandra a lucrat cu designerul Magdalena Ancu. Mobilia e luată de la Dialma Brown, Henderson, Kare, Valenteo Sofas & Beds și Ioooi. Tapetul din living și din dormitor îndulcește atmosfera din casă și-i dă un aer jucăuș, care completează armonios piesele mid-century și elemenele industriale.

  apartament Occidentului
  Culorile vesele animă spațiul și îl învăluie în note optimiste.

  Chestionar cu idei bune

  Stilul casei: Eclectic, ce îmbină piese de inspirație mid-century, industrial și etnic. Pasiunea pentru călătorii în destinații exotice se regăsește în diverse elemente cu tematică orientală, puse în valoare prin mobilierul de lemn masiv cu finisaj natural. Tapetul ocupă un loc foarte important în ambient. Modelul din living este de la Osborne&Little (designer Matthew Williamson) și se numește Makrana (denumit după marmura folosită în Taj Mahal). Tapetul din dormitor are o altă poveste. Se numește Siroc, după un vânt cald din deșert, și adaugă amenajării un aer etnic chic.

  Inspirație: Pentru amenajare am mers 100% pe mâna designerului. Tot ea a amenajat și casa părinților mei, așa că a știut exact ce îmi doream. Apartamentul reprezintă o proiecție exterioară a emoțiilor mele, a pasiunii către artă, a interesului meu pentru lectură.

  apartament lift Bucuresti
  Pe hol a fost creat un punct de interes, format din consolă și oglindă.

  Colțul preferat: Îmi place masa de dining care, din când în când, își schimbă funcțiunea în birou. Fereastra mare lângă care este amplasată creează atmosfera ideală chiar și când lucrăm, nu doar atunci când luăm masa cu prietenii.

  Elementul preferat: Liftul cu acces în casă, foarte util când avem multe bagaje.

  Cel mai recent lucru cumpărat pentru casa ta: Aveam nevoie de un suport pentru o colecție de scoici, așa că am apelat la un meșter în lemn.

  Apartament modern colorat
  Draperiile și covorul temperează culorile vii ale fotoliului și canapelei.

  Ce spun prietenii: În principal, sunt încântați de câte lucruri se pot face într-un spațiu atât de mic. Pare incredibil ca în 59 metri pătrați să te bucuri de aproape tot confortul pe care îl presupune propria casă.

  Dacă printr-o magie ai putea schimba ceva la casa ta, care ar fi acest lucru: Poate o baie în plus mi-ar fi de folos.

  Dacă ar fi să faci un party pentru oamenii pe care îi admiri cel mai mult – dead or alive, pe cine ai chema: Este evident că oamenii pe care îi admir vin, printre altele, din pasiunile mele. Asfel, cred că Mircea Eliade, Virginia Woolf și Picasso ar fi oaspeți perfecți.

  Acasă înseamnă: Cei dragi, liniște și  inspirație.

  Apartament de 2 camere Bucuresti
  Tapetul este piesa de rezistență a dormitorului.

  Casa ta în 5 cuvinte: Confortabilă, eclectică, autentică, fun și intimă.

  Apartament mic de 2 camere
  Finisajul ceramic al pardoselii îi dă amenajării o notă retro.

  Foto: Ovidiu Codreanu

  Dacă ai și tu o locuință în care te simți bine și care poate fi o inspirație pentru ceilalți, dă-ne de știre! Completează acest formular simplu și spune povestea casei tale!

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  icon

  Lift cu acces în casă, tapet și mix de stiluri într-un apartament din Victor...