DIY

55 de idei pentru decorul de Paște care sunt adorabile și ușor de pus în practică

  Duminica asta sărbătorim Paștele ortodox, așa că săptămâna aceasta e plină de pregătiri pentru sărbătoare. Facem curățenia de primăvară, vopsim ouăle și gătim rețetele festive pentru a sărbători cu cei dragi la masa de Paște.

  Dacă-ți place să-ți decorezi casa și masa în ton cu venirea primăverii și a sărbătorilor pascale, îți venim în ajutor cu 55 idei adorabile de la Country Living. Pe unele dintre ele le poți folosi atât ca decor pentru Paște, cât și ca decorațiuni pentru sezonul primăvară-vară.

  1. Decor pentru ușă

  p

  Începe operațiunea decor pentru Paște cu ușa de la intrare. Florile reprezintă viață nouă și speranță, așa că sunt ideale pentru sărbătorile pascale și începutul primăverii. Adună câteva ramuri de flori și fixează-le în spumă florală udă (găsești la toate florăriile) și leagă-le în buchet cu sârmă. Pune-le apoi într-un coș de nuiele și atârnă-l de ușă.

  2. Brioșe cu morcovi

  p

  Ideea asta dulce servește atât ca decorațiune pentru masa de Paște, cât și ca desert delicios. Găsești rețeta cu instrucțiunile aici.

  3. Prosoape iepurași

  p

  Aceste prosoape iepurași sunt gata în zece minute și-ți vor decora cu multă drăgălășenie masa de Paște. Pictează mărgele mici din lemn cu roz și lasă-le să se usuce complet. Împăturește în două un prosop, colț către colț și rulează-l dinspre vârf. Îndoaie-l apoi în formă de U și leagă-l cu o sfoară de rafie pe care o treci prin mărgica de lemn. Desparte firele de rafie în așa fel încât să faci mustăți pentru iepure.

  4. Copac de Paște

  p

  Copacul de Paște decorat cu ouă este o tradiție nemțească veche de secole. Ca să faci versiunea asta, umple o cutie veche de ceai din metal cu spumă florală în care inserezi ramuri înflorite. Atârnă de ramuri ouă decorative mici și la bază pune bucăți de mușchi decorativ (găsești la magazinele de arts & crafts, precum Profi Art și Pictor Shop).

  5. Coș cu ouă

  p

  Tot cu mușchi decorativi poți realiza și coșul cu ouă. Îmbracă un coș din nuiele cu material textil și apoi umple-l cu mușchi și cu ouă decorate pentru Paște.

  6. Coroniță cu mușchi

  p

  Ca să faci decorațiunea pentru ușă, înfășoară o coroniță din spumă sau sârmă cu o panglică. Trece apoi o bucată suplimentară în jurul vârfului ca să o poți agăța. Decoreaz-o cu forme din metal pentru tarte, mușchi, și ouă de prepeliță. Lipește decorul cu pistolul cu lipici.

  7. Platouri DIY pentru dulciuri

  p

  Impresionează-ți invitații la masa de Paște cu dulciuri expuse pe platouri. Așază farfurii decorative sau bolurile puțin adânci pe cupe cu picior sau sfeșnice întoarse invers. Folosește ceară de lipit pentru a menține piesele lipite împreună.

  8. Ghirlandă cu morcovi din materiale textil

  p

  Transformă bucăți textile portocalii sau în carouri în decor pentru Paște. Creează o ghirlandă din morcovi textili atârnați pe sfoară de cânepă. Tutorialul pas cu pas și instrucțiunile sunt aici.

  9. Ouă decorate cu nasturi

  p

  Vopsește ouăle decorative în aceleași culori precum nasturii. După ce s-a uscat vopseaua lipește nasturii pe toată suprafața ouălor. Poți decora o parte din ouă cu un singur cerc format din nasturi pe circumferința lor.

  10. Coșuri cu flori

  p

  Chiar dacă nu ai grădină, poți să-ți faci un mini aranjament cu flori într-un coș. Pune pe fundul lui pietricele, apoi umple-l cu flori cu pământ. Decorează deasupra pământului cu mușchi decorativi. Poți încerca varianta asta cu margarete, zambile și narcise.

  11. Sfeșnice pentru ouă

  p

  Dacă nu ai suporturi pentru ouă, folosește sfeșnice de diverse înălțimi. Poți decora masa de Paște cu un aranjament de ouă plasate pe sfeșnice.

  12. Aranjament de masă cu iepurași din metal

  p

  În perioada asta găsești prin piețe și la magazinele de antichități o mulțime de iepurași din metal. Sunt decorațiuni perfecte pentru masa de Paște, dacă vrei să creezi un aspect vintage și chic.

  13. Ouă ridiche

  p

  După ce ai scos conținutul oului, vopsește-l în așa fel încât să semene cu o ridiche. Lipește cu pistolul de lipit la un capăt câteva fire de sfoară albă ca să creezi rădăcinile. Construiește frunzele din hârtie creponată rulată și atașează-le de celălalt capăt al oului.

  14. Inele pentru prosoape cu morcovi și păstârnac

  p

  Create din mărgele din lemn, aceste inele pentru prosoape arată ca mâncarea preferată a iepurilor: morcovi și păstârnac.

  Vopsește în alb și portocaliu mărgele din lemn. Aranjează opt mărgele în șir, de la mică la mare, și înșiră-le pe o sfoară de aceeași culoare cu ele. Fă nod la ambele capete. Leagă apoi un inel din lemn cu sfoară și atașează-l la aranjamentul cu mărgele. Pentru frunze, folosește bucăți din hârtie creponată pe care le vei lipi cu pistolul de lipit de baza „legumelor”.

  15. Vază cu ouă

  p

  Pune într-un bol din sârmă o vază din sticlă transparentă cu buchetul tău preferat. Înconjoară vaza cu ouă din lemn colorate.

  16. Decor pentru paie cu flori

  p

  Decupează din hârtie flori, iar în centrul lor fă o gaură care să se potrivească ca circumferință cu cea a paielor. Poți decora marginile „florilor” cu acuarele. E cea mai rapidă modalitate de a aduce o notă primăvăratică cocktailurilor de Paște.

  17. Aranjament cu iarbă

  p

  Plantează grâu în vase din porțelan și udă substratul ca să fie mereu umed. În câteva zile, grâul va începe să crească. Pune aranjamentele prin casă sau pe masă ca decor pentru Paște.

  18. Coroniță iepuraș cu pom pom

  p

  Coronița asta pufoasă poate fi făcută cu pom pom cumpărat sau făcut de tine. Pe un inel circular de la magazinele arts & crafts lipește una lângă alta biluțele de pom pom până îl umpli. Pentru urechile de iepuraș, taie bucăți de fetru alb și roz. Lipește-le apoi de spatele coroniței.

  19. Coșuri vopsite manual pentru ouă

  p

  Un coș din material textil vopsit va scoate în evidență bomboanele sau ouăle decorate. Scufundă partea superioară a coșului în vopseaua textilă și lasă-l să se usuce. Când e complet uscat umple-l cu bomboane în formă de ouă, ouă de Paște și opțional, cu mușchi decorativ.

  20. Decor pentru masă cu copaci cu ouă

  p

  Ca decor pentru Paște poți face și copăcei cu ouă în ghivece. Cu ajutorul pistolului de lipit, atașează de o minge de Styrofoam mușchi și frunze decorative. Din loc în loc, lipește și mini ouă. Înfige în mingea proaspăt creată un băț pe care îl vei pune apoi într-un ghiveci umplut cu pământ și decorat cu mușchi decorativ.

  21. Flori din filtre de cafea

  p

  Ca să faci aceste flori, ai nevoie de ceva de care cel mai probabil nu duci lipsă în casă: filtre pentru cafea. Scufundă filtre albe pentru cafea (vei avea nevoie de patru pentru fiecare floare) în apă cu vopsea acuarelă. Lasă-le apoi să se usuce complet. Taie filtrele în forme de petale de diverse dimensiuni și pune-le unele peste altele, de la cea mai mare la cea mai mică. Lipsește în centru cu pistolul de lipit, apoi deasupra o formă din hârtie pentru brioșe. Umple-o cu bomboane colorate.

  22. Coroniță din carton de ouă

  p

  Taie bucățile unde stau ouăle din cofraj și vopsește-le în culorile dorite. Umple apoi o coroniță din spumă cu aceste bucăți și frunze din hârtie decorativă.

  23. Ghirlandă cu ouă

  p

  Dacă vrei o ghirlandă ca decor pentru Paște pe care o poți face super rapid, avem soluția pentru tine. Cumpără de la magazinele arts & crafts ouă din papier-mâché și fă-le o gaură de la un capăt la altul prin care să poți trece o sfoară. Vopsește-le cu vopsea acrilică și, după ce s-au uscat, înșiră-le pe sfoară. Poți lasă la capetele ghirlandei un ciucure.

  24. Inele pentru prosoape cu margarete

  p

  Taie bucăți de panglică albă sub formă de petale și lipsește-le împreună ca să formezi margareta. În centrul florii, lipește un nasture galben. Îți recomandăm să cumperi mai mulți nasturi galbeni identici ca aspectul la masă să fie unitar. Pe spatele fiecărei flori lipsește o bucată de sfoară verde cu care vei lega prosoapele.

  25. Vaze în formă de ouă

  p

  Aceste vaze din papier-mâché sunt ideale ca să servești bomboane sau să expui un buchet frumos la masa de Paște. Ca să le faci, umflă un balon mare și unul mic. Acoperă fiecare balon, cam o treime, cu pastă de papier-mâché. Lasă apoi să se usuce complet. După ce s-au uscat, sparge baloanele și scoate bolurile proaspăt create. Dacă le folosești ca vaze, pune în ele borcane cu apă și apoi florile preferate.

  26. Coroniță din migdale glazurate

  p

  Umple și acoperă în totalitate un cerc din spumă cu migdale glazurate în diverse culori pastelate. După ce s-a uscat complet lipiciul, leagă o panglică albă și atașează ghirlanda de ușă sau pune-o pe un perete.

  27. Sticle de parfum

  p

  Dacă nu ai aruncat sticlele vechi de parfum, e momentul să le folosești ca decor pentru Paște. Florile mici și suave arată minunat în sticlele de parfum. Poți folosi acest aranjament și după ce trece Paștele pentru un aer romantic și chic în locuință.

  28. Decorațiune de Paște cu cap de iepure

  p

  Dacă ai copii și ai păstrat mingi din hârtie creponată de la alte sărbători sau de la proiectele DIY ale celor mici, poți să le refolosești pentru Paște. Transformă mingea într-un cap de iepure cu mustăți și urechi din hârtie și ochi și nas din pom pom.

  29. Cutii vintage de ceai

  p

  Umple-ți rafturile din living cu cutii de ceai din metal pe post de vase. Pune în ele flori de diverse culori pentru o zi de Paște plină de culoare și parfum floral.

  30. Placement pentru masă cu pachet de semințe

  p

  Dacă ești gazdă pentru masa de Paște, poți folosi un placement pentru fiecare farfurie, puțin altfel și eco. Pune un mic buchet de ridichi spălate pe prosopul de pe farfurie și deasupra un plic cu semințe. Poți folosi semințe de legume pentru prietenii care au grădină, iar pentru ceilalți, semințe pentru flori.

  31. Unelte pentru masă în formă de legume

  p

  Mai știi recipientele pentru sare și piper în formă de legume de când eram mici? Merită să le oferi un loc la masa de Paște de anul ăsta. Arată drăguț și, dacă nu ai moștenite, vei găsi cu siguranță unele în magazinele second-hand.

  32. Baloane de Paște

  p

  Baloanele inversate seamănă foarte mult cu ouăle. Cam asta e ideea decorativă, al cărei tutorial îl vei găsi la Studio DYI.

  33. Lumânări în formă de ouă

  p

  Dacă vrei să incluzi lumânări la masa de Paște, cumpără unele în formă de ouă. Cu cât sunt mai variate în nuanțe, cu atât mai bine. Pune-le pe masă în cofraje de ouă pictate.

  34. Ouă cu monogramă

  p

  Personalizează ouă cu monograme pentru masa de Paște. Stropește cu o pensulă cu vopsea ouăle albe nevopsite. După ce se usucă, desenează cu un marker auriu inițiala invitatului.

  35. Table runner

  p

  Una dintre cele mai ușoare modalități de a decora centrul mesei de Paște este să faci un table runner din ouă colorate de la un capăt la altul al mesei. Tutorialul îl găsești aici.

  36. Mix & Match cu veselă vintage și modernă

  p

  Ai veselă de la bunica pe care o ții amintire în dulap? E momentul să o folosești pentru masa de Paște. Combină farfurii și ustensile vintage cu unele moderne. Combinația asta va crea o atmosferă eclectică.

  37. Ghirlandă cu iepurași

  p

  În camera copiilor nu ar trebui să lipsească o ghirlandă drăguță cu iepurași. În plus, e un proiect DiY ușor de realizat și pentru ei. Găsești toate instrucțiunile la DIY Candy.

  38. Ouă în cuiburi

  p

  Dacă vrei ca ouăle vopsite să iasă și mai mult în evidență la masa de Paște, pune-le în cuiburi pe farfuriile invitaților. Găsești tutorialul la Jelly Toast.

  39. Tablă de Paște

  p

  Dacă ai zugrăvit de curând și ai păstrat mostrele din carton pentru nuanțele de vopsea le poți folosi ca decor pentru Paște. Le decupezi în formă de ouă și-ți faci o ghirlandă cu care poți decora o tablă înrămată. Tutorialul complet îl găsești aici.

  40. Buchet cu fluturi în borcan

  p

  Vopsește într-o nuanță pastelată un borcan din sticlă și folosește-l ca vază pentru flori delicate pe care le poți folosi ca decor pentru Paște, dar și pe tot parcursul primăverii și verii. Opțional, adaugă fluturi din hârtie pe ramuri.

  41. Ghirlandă cu ouă

  p

  Uite o ghirlandă pentru Paște care semnalizează prin aspectul floral delicat venirea primăverii. Tutorialul pas cu pas în găsești la A Pumpkin & A Princess.

  42. Prosoape DIY cu iepurași

  p

  Oferă prosoapelor de bucătărie și/sau fețelor de masă un aspect pascal cu modelul în formă de iepuraș. Vei găsi modelul și tutorialul la Simple Simon & Company.

  43. Ghirlandă în formă de iepuraș din salcie

  p

  De ce să te mulțumești cu o ghirlandă simplă cumpărată când îți poți face una în formă de iepuraș. Ca să o construiești, urmează instrucțiunile de la Sprinkle Some Fun.

  44. Aranjament floral cu ouă

  p

  De multe ori, cele mai simple aranjamente pot fi un decor pentru Paște minunat. Ia un simplu coș din sârmă și umple-l cu ouă colorate. Pune apoi deasupra flori. Ce poate fi mai simplu și mai drăguț de atât?

  45. Decorațiune iepuraș din lemn

  p

  Dacă cei mici au unelte pentru traforaj, atunci puteți crea împreună un proiect DIY ideal ca decor pentru Paște. Iepurașul din lemn poate părea dificil de realizat la prima vedere, dar e chiar foarte ușor. Convinge-te cu instrucțiunile de la My Recipe Confessions.

  46. Ouă în ghiveci

  p

  Ghivecele pline cu ouă și mușchi decorativ sunt perfecte atât pentru masa de Paște cât și ca decorațiuni în orice cameră. Ca să le construiești, urmărește tutorialul de la Sand and Sisal.

  47. Față de pernă

  p

  Fă o schimbare pascală și în materie de perne decorative pentru living. Poți să faci o față de pernă cu iepurași fără să fie nevoie să coși. Instrucțiunile le găsești aici.

  48. Decorațiuni pentru masă cu bomboane mici

  p

  Cei mici vor fi foarte încântați de aceste decorațiuni cu bomboane micuțe. Găsești tot ce îți trebuie pentru ele la magazinele arts & crafts și instrucțiunile la Crafty Sisters.

  49. Toppere pentru desert

  p

  Decorează totul anul ăsta de Paște, inclusiv deserturile. Folosește tutorialul de la Yellow Bliss Road ca să-ți faci toppere pentru deserturi.

  50. Decorațiune din lingură de lemn

  p

  Mai ușor de atât nu se poate: Două linguri din lemn, fetru și vopsea și faci cele mai drăguțe decorațiuni de Paște. Găsești pașii necesari în tutorialul de la Hobby Craft.

  51. Borcane cu siluete de iepurași

  p

  Bomboanele glazurate în formă de ouă arată mult mai bine în borcane vopsite în nuanțe pastel și cu siluete de iepurași. Poți folosi borcanele și pentru un scrub DIY pe care să-l oferi cadou musafirilor care vin la masa de Paște. Găsești tutorialul la Happiness is Homemade.

  52. Coroniță Iepuraș în grădină

  p

  Dacă vrei o coroniță sută la sută pascală, încearcă să realizezi modelul de mai sus. Perntru instrucțiuni, urmărește tutorialul de la The Happy Housie.

  53. Borcane de Paște pentru bomboane

  p

  Cumpără de la magazinele arts & crafts iepurași din ceramică. Vopsește atât iepurașii, cât și capacele de borcane în culoarea preferată. Lipește apoi figurinele de capace cu pistolul de lipit. Permite lipiciului să se usuce complet înainte de a manevra capacele.

  54. Tablou cu ou din nasturi

  p

  Folosește nasturi roz, mov și turcoaz de diverse dimensiuni ca să creezi un tabloul decorațiune pentru Paște. Dacă vrei ghidaj pas cu pas, urmărește instrucțiunile de la The Cultivated Nest.

  55. Decorațiune foarte ușor de făcut

  p

  Dacă nu ai timp să-ți decorezi casa de Paște, încearcă varianta asta, care e departe cea mai ușoară. Umple o vază și un pahar cu ouă colorate și ramuri cu flori. Atât de simplu, și atât de aspectuos.

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  55 de idei pentru decorul de Paște care sunt adorabile și ușor de pus în pra...