LIFE

17 decoruri pentru masa de Paște sau un brunch de primăvară

  Venirea primăverii este un moment de tranziție, se schimbă vremea, avem mai multe ore de lumină și natura înmugurește și înflorește. Pe deasupra, sărbătorim și Paștele.

  Dacă vrei să faci o masă de Paște la care să inviți prietenii și familia, este momentul să te apuci să vopsești ouăle și să meșterești decorațiunile pascale. Dar pe lângă asta, modul cum aranjezi și decorezi masa de Paște va contribui la starea de spirit a invitaților și a ta. Așa că îți propunem 17 idei decorative pentru masa de Paște, inspirate de la The Spruce. Iar dacă nu sărbătorești Paștele, majoritatea ideilor sunt potrivite și pentru un brunch de primăvară cu prietenii acasă sau în grădină.

  1. Idei masă festivă de Paște: lumânări de lavandă

  p

  Ca să aduci o notă elegantă la masa de Paște, decorează cu lumânări. Alege unele cu nuanțe de violet deschis care vor aduce un aer chic și relaxant în amenajare. Pentru o aromă îmbietoare folosește lumânări parfumate cu miros de lavandă sau de liliac. Asigură-te totuși înainte că invitații tăi tolerează mirosurile de lumânări parfumate.

  idei decorative pentru masa de Paște lumânări
  (Set 4 lumânări lavandă, Lumânări Servus, 11,99 lei)

  2. Șervete de masă DIY cu ciucuri

  p

  Ți se par lipsite de personalitate sau plictisitoare șervetele de masă clasice? Dacă răspunsul este da, atunci ce-ai zice să le faci să fie mai cool cu un proiect DIY? Ceva simplu și ușor de făcut este să coși la colțurile lor niște ciucuri. Nu-ți trebuie multă îndemânare, ci doar să le prinzi cu un ac și ață de colțurile șervetelor. Poți folosi ce culori și modele dorești, în ton cu decorul mesei.

  Pentru proiectul ăsta vei avea nevoie de un set de ciucuri și de câteva prosoape, preferabil să fie și ele la set ca să nu creezi o discrepanță cromatică prea mare. Noi am ales produsele de la mai jos.

  3. Covorașe de masă din iută

  p

  Dacă îți place stilul de amenajare farmhouse, să știi că masa de Paște va arăta minunat decorată astfel. Un mod rapid prin care să aduci o notă farmhouse în decorarea mesei este să pui sub farfurii covorașe de masă împletite din iută. Noi am ales unul cu formă rotundă, dar nu este o regulă bătută în cuie, și poți folosi și unele dreptunghiulare sau pătrate.

  Idei masa festiva covoraș iută
  (Protecție masă rotundă, The Home, 44 lei)

  4. Inele pentru șervețele din flori

  p

  Primăvara câmpurile, grădinile și florăriile se umplu de flori care mai de care mai colorate și mai parfumate. Profită de asta și include neapărat la masa de Paște flori. Pe lângă vazele cu flori, poți folosi mici buchețele ca decor pentru șervețele/prosoape. Taie câteva fire de flori și leagă-le cu o panglică verde de un inel din metal, ca în tutorialul de la Hunker. Apoi trece prin inel șervețelul și bucură-te de decor.

  5. Prosoape dip-dye și narcise

  p

  Dacă nu ai timp pentru o personalizare și decorare mai amănunțită pentru masa de Paște, încearcă o variație de la trendul tie-dye pentru prosoapele de bucătărie. Tot ce trebuie să faci este să scufunzi câțiva centimetri dintr-o latură a prosoapelor în vopsea textilă. Apoi lasă-le să se usuce, urmând instrucțiunile de pe ambalajul vopselei. Completează look-ul cu ghivc cu narcise pe masă.

  6. Idei pentru masa festivă de Paște cu albastru și auriu

  p

  Adu o notă regală mesei de Paște cu o combinație de veselă cu alb și albastru și tacâmuri aurii. Cele trei culori se potențează unele pe altele într-o notă fresh, care va face decorul să fie demn de o adunare dintr-un castel. Pune în centrul mesei și un buchet de trandafiri parfumați pentru extra eleganță.

  7. Șervețel în formă de iepure

  p

  Vopsirea ouălor de Paște este o activitate distractivă atât pentru adulți, cât și pentru cei mici. Dar distracția de obicei se termină odată cu uscarea vopselei. Ideea asta decorativă pentru masa de Paște te va ajuta să-ți continui momentele creative cu ouăle de Paște și să le transformi rapid într-un cap de iepuraș. Împăturește în formă de sul un prosop de bucătărie și leagă-l deasupra unui ou cu o panglică albă satinată.

  8. Idei pentru masa festivă de Paște cu veselă albă

  p

  Dacă-ți place să aranjezi masa cât mai simplu și fresh, poți folosi veselă la set albă. În locul unei fețe de masă, folosește un napron alb pe centru. Verifică lungimea mesei înainte să cumperi napronul ca să te asiguri că se prelungește câțiva centimetri peste latura cu care se termină masa. Câteva flori proaspete pe centrul mesei vor completa decorul.

  9. Suport pentru nume din ramuri de primăvară

  p

  Fie că decorezi masa într-un stil modern sau farmhouse, ideea asta se potrivește de minune pentru masa de Paște sau pentru o petrecere de primăvară. Leagă un buchet mic din câteva ramuri cu frunze (sau șii cu flori) și atașează eticheta cu numele invitatului. Pune câte un aranjament pe fiecare farfurie.

  10. Idei pentru masa festivă de Paște: ou pe pat de frunze

  p

  Dacă ești pe ultima sută de metri cu aranjarea decorului, uite o idee rapidă și atât de ușor de pus în aplicare încât efectiv efortul este minim. Taie câteva crenguțe dintr-un gard viu din grădină și folosește-le ca suport pentru ou pe farfurie. Poți folosi ouă colorate sau simple, nu ai cum să dai greș.

  11. Inel pentru șervețel cu flori mari

  p

  Uite o adaptare mai spectaculoasă a inelului cu flori despre care îți ziceam mai sus. În locul florilor mici, fă o încercare mai îndrăzneață și folosește flori mari. Aplică aceeași metodă și leagă florile cu panglică de un inel. Când tai tija florilor, scurteaz-o la trei-patru centimetri, și abia după ce le-ai prins de inel mai taie din el ca să ajustezi aranjamentul.

  (Inel metal legătorie, Mustash, 1,30 lei)
  (Panglică satin verde, Breslo, 0,6 lei)

  12. Decorează cu lămâi

  p

  Uite o idee decorativă care este și comestibilă și fresh. Dacă servești sau nu limonadă la masa de Paște, folosește lămâi pentru decor. Pune ramuri cu frunze pe centrul mesei pe toată lungimea și pune deasupra lor, din loc în loc, lămâi. Pentru un look complet folosește și prosoape de masă cu print cu lămâi. Culoarea galbenă va inveseli atmosfera, iar când veți bea cocktailuri, puteți folosi din lămâile de pe masă.

  Idei masa festiva de Paște lămâi
  (Set 2 șervete de masă, Bonami, 183 lei)

  13. Cadou cu plantă pentru invitați

  p

  Plantele mici pe post de cadou decorativ pentru invitați nu sunt o tradiție care merge doar la nuntă, ci o poți adapta la orice adunare festivă cu prietenii. Ia ghivece mici cu suculente și decorează-le cu scobitori de care lipește o etichetă din hârtie cu numele invitatului. Vor decora farfuriile invitaților, iar la final le pot lua acasă și îngriji.

  idei masa festiva cactusi
  (Mini suculente, Florăria Trias, 7 lei/bucata)

  14. Decor delicat cu prosoape gri și pahare din cristal

  p

  Decorul ăsta este delicat și feminin cu un accent subtil de gri. Culoarea prosoapelor oferă contrast paharelor din cristal cu model, iar dacă adaugi și câte o lalea roz masa va avea un look primăvăratic. Pune pe centrul mesei un buchet de lalele roz pentru un decor cât mai armonios.

  15. Prosoape cu model și veselă pastel

  p

  Primăvara este momentul oportun să introduci în amenajare culorile pastel. Profită de ele și pentru decorarea mesei de Paște. Combină prosoape cu modele și veselă pastelată și pornește de la paleta lor cromatică pentru a decora toată masă. De exemplu, folosește flori în nuanțele de pe modelul prosoapelor pentru buchetul din centrul mesei. De asemenea, poți alege nuanța farfuriilor tot din culorile care se regăsesc pe prosoape.

  16. Farfurii cu model pascal

  p

  Câteodată cel mai ușor mod să decorezi masa de Paște este cu ajutorul farfuriile cu modele pascale. Noi a ales un model cu iepure și margini verzi cu flori pe care le poți folosi și un tea party în grădină după ce trec sărbătorile. Pune și câteva bibelouri cu iepuri pe masă pentru un decor complet.

  17. Idei decorative pentru masa de Paște: Vază cu flori și ouă

  p

  Ai vopsit multe ouă de toate culorile? Uite o idee decorativă rapid de pus în practică și pentru care vei avea nevoie de ele. Pune într-o vază transparentă ouă colorate și deasupra un buchet de flori proaspete. Cine zice că ouăle nu poti fi extrem de versatile ca decorațiuni?

  idei masa festiva vaza
  (Vază transparentă 24 cm, The Home, 35 lei)

  Produsele din acest articol au fost selectate de echipa Lovedeco în mod independent, iar prețurile afișate sunt valabile la data publicării.

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  icon

  17 decoruri pentru masa de Paște sau un brunch de primăvară