Cum pregătești rapid masa de Paște, de la ornarea mesei și până la un meniu complet care nu necesită gătire
Poftă de surprize culinare? Lovedeco îți dezvăluie câteva dintre cele mai gustoase preparate din gama Deluxe de la Lidl România. Am ornat și aranjat o masă lejeră de Paște, cu flori, tacâmuri, ornamente și cele mai ușor de preparat alimente din gama Deluxe pentru un meniu complet.
În copilărie, Paștele era sărbătoarea mea preferată. Tradiția era că ne înnoiam cu ceva cât de mic în fiecare an, mama venea acasă cu pască, apoi vopseam ouăle împreună și o urmăream în timp ce pregătea mese elaborate cu ouă umplute, drob, chiftele, salată din ouă și un fel principal. La miezul nopții ciocneam primele ouă, chit că nu le mâncam, ca să vedem cine are oul cu coaja cea mai tare. Și tradițiile au rolul lor, dar nu de asta îmi plăcea Paștele atât de mult, ci pentru că afară era deja cald, zilele libere erau pline de plimbări, pentru că în casă și afară mirosea a pomi înfloriți și totul avea atât de multă culoare.
Mi-am dorit să aduc aceeași culoare și entuziasm pentru natură și pe masa de Paște de anul ăsta. Și, așa cum mama a început în timp să gătească mai puțin și să experimentăm preparate noi, care ne-au oferit și mai mult timp împreună în zilele de sărbătoare, am gândit și eu un meniu ușor și rapid numai cu preparate din gama Deluxe pe care Lidl o are disponibilă la raft până pe 24.04.2022.
Suntem patru gurmande în redacția Lovedeco, așa că am pregătit patru tacâmuri. Și am început așa cum se cuvine, cu ornarea mesei. Am adus un pic de culoare printr-o față de masă cu motive florale discrete și am completat, cum altfel, cu două brațe de flori proaspete. În loc să întind fața pe întreaga masă, am folosit-o ca bază pentru ce engleza numește centrepiece: anume zona centrală de pe lungul mesei, pe care poți dispune cel mai bine ornamentele încât să atragă atenția fără încurce.
Am folosit flori și câteva ornamente discrete, căci suntem mari fane ale unui look natural și lejer. Apoi am aranjat farfuriile și vesela cât mai rapid, ca să ajung în sfârșit la meniul propriu-zis.
Pentru aperitiv am făcut un mic platou cu cremă de brânză proaspătă, brânză brie umplută cu pesto și ceapă verde, alta cu roșii și busuioc și sortimente dintr-o selecție de Paté. Oricât de mult ne place brânza (și ne place atât, dar atât de mult), nu o mâncăm goală, așa că am pus lângă și foitaj cu unt copt special într-o formă care poate fi umplută cu tot felul de paste și brânzeturi.
Noi nu consumăm atât de multă carne și de aceea am pus pe platou doar Paté, dar poți combina brânzeturile și cu Prosciutto di Parma, Jamón Serrano Gran Reserva sau cârnați dintr-un mix de vită și porc.
Pentru felul principal, deși atipic pentru o masă de Paște, am ales tortelloni. Sunt umpluți cu ricotta și spanac și sunt absolut delicioși fără nimic lângă ei. Eu am adăugat doar un pic de brânză Blue Stilton, căci asta îmi e relația cu brânza în toate formele ei, dar le poți face rapid și un sos roșu. Am mai pus lângă tortelloni și un vin roșu sec, vino Nobile di Montepulciano.
La desert a fost cel mai dificil, căci aveam de ales între diferite sortimente de tort, crème brulée, tiramisu și multe alte minunății. Dar am reușit să-mi păstrez rațiunea și să aleg un tort cremos din frișcă, cu cireșe și un gust ușor acrișor care să meargă cu vinul și să nu pice greu după atâta brânză.
Poate îți dorești altceva sau îți dorești mai mult, pentru o masă cu mai mulți invitați, ai numeroase opțiuni în catalogul Lidl Deluxe. Și pentru că mai multe opțiuni înseamnă și șanse mai mari de cumpărături care depășesc lista de necesități, am căutat și câteva idei pentru cum să refolosești mâncarea rămasă după cina de Paște, dar și ce să faci cu ambalajele produselor folosite.