DIY

25 decorațiuni pentru Paște pe care le poți face cu textile, flori și ouă

  Când vine Paștele, nu este numai un moment ideal pentru curățenia de primăvară (dacă nu te-ai ocupat deja de asta) și pentru tot felul de rețete delicioase de pască și cozonaci, ci și ocazia să-ți decorezi casa în ton cu sărbătorile pascale. Ouăle de Paște sunt vedetele sărbătorii, dar sunt și alte multe opțiuni creative și fresh de decorațiuni pentru Paște.

  De Paște anul acesta, îți propunem 25 de decorațiuni de la The Spruce care îți vor anima locuința, cât și câteva produse care te pot ajuta să reproduci look-ul. De la suculente în coji de ouă la ghirlande și cuiburi, vei găsi cu siguranță decorațiuni pentru Paște potrivite pentru tine și cei dragi.

  1. Decorațiuni pentru Paște cu plante suculente și ouă

  p

  Dacă anul ăsta nu ai chef să decorezi cu ouă colorate, încearcă varianta asta. Ia un cofraj gol și umple-l cu ouă și cu plante suculente. Sparge cu grijă câteva ouă și golește-le de conținut. Lasă-le la uscat și apoi pune în ele pământ pentru suculente și cactuși și plantează în ele plăntuțelor simpatice. Poți adăuga pentru extra decor și licheni stabilizați. Găsești întregul tutorial pe Eyeswoon.

  Pentru decorațiunea asta vei avea nevoie de: pământ pentru suculente, câteva suculente, ouă și licheni stabilizați.

  2. Coș din sârmă cu sfoară colorată

  p

  Cele mai simple proiecte DIY îți pot da multă bucurie. Coșul din sârmă cu petice colorate este o alternativă distractivă a tradiționalului coș de Paște. Dacă ești amatoare de proiecte DIY cu textile, îți va face plăcere să meșterești coșul ăsta. Urmează pașii din tutorialul de la Oh Joy.

  Pentru decorațiunea asta vei avea nevoie de: coș din sârmă/metal, sfoară colorată și foarfece.

  3. Ouă îmbrăcate în mușchi

  p

  Muschii din lichenii stabilizați nu sunt neapărat o decorațiune de Paște propriu-zisă, dar poți să-i folosești ca să îmbraci câteva ouă. Arată foarte cool, dar nu este o decorațiune greu de făcut. Aplică pe un ou fals lipici și apasă bucăți de mușchi până se fixează.

  La final tunde mușchiul cu foarfeca, să-i dai o formă uniformă. Dar nu arunca resturile, ci folosește-le la următoarele ouă sau aplică-le în zonele unde nu s-au lipit bine. Le poți lăsa simple, sau să le faci un aranjament din vreascuri pe post de cuib și să le decorezi cu sfoară și nasturi. Tutorialul îl găsești la Love Grows Wild.

  Pentru decorațiunea asta vei avea nevoie de: ouă decorative, pistol pentru lipit, licheni stabilizați, sfoară de cânepă (opțional), nasturi (opțional).

  4. Decorațiuni pentru Paște: textile cu imprimeuri florale

  p

  Alege flori proaspete colorate și pune-le într-o pungă cu ziplock până pregătești o față de masă din textil, fără model (dacă nu folosești florile imediat, pune-le la congelator). Pune pe suprafața materialului florile și împrăștie petalele în funcție de zonele unde vrei să fie imprimate. Apoi rulează materialul în formă de șarpe, cât mai strâns, ca să nu iasă florile. Leagă-l apoi cu elastice din cauciuc sau cu sfoară. Pulverizează materialul cu oțet, sau scufundă-l într-un bol sau lighean cu această substanță.

  Dacă nu ai un aparat de gătit la aburi, pune o oală cu apă la fiert și deasupra ei un grilaj. Pe grilaj vei pune materialul și-l vei lăsa să absoarbă aburii cel puțin o oră, dar cu cât îl lași mai mult cu atât mai bine. După aceea, scoate materialul cu niște clești, ca să nu te arzi, și clătește-l ușor cu apă rece. Desfă-l și scoate cu grijă florile, apoi limpezește iar în apă rece. Lasă materialul să se usuce natural peste noapte și a doua zi calcă-l cu fierul de călcat ca să se stabilizeze culorile.

  Pentru decorațiunea asta vei avea nevoie de: flori colorate proaspete, față de masă din mătase, sfoară sau elastice, oțet, oală și grilaj (sau un recipient cu gătire la aburi).

  Decorațiuni pentru Paște față de masă
  (Față de masă albă, Evia Home, de la 73,50 lei)

  5. Copac suedez de Paște

  p

  Anul ăsta încearcă și tradiții din alte țări, cum ar fi copacul suedez. Adună din grădină sau din parc ramuri (poți folosi și vreascuri și ramuri cu frunze). Decupează din hârtie ouă și iepurași și colorează decupajele cu acuarele. Apoi prinde-le cu sfoară de ramuri, întocmai cum faci cu globurile de Crăciun. Dacă ramurile au și frunze și flori, pune aranjamentul într-o vază cu apă. Tutorialul pas cu pas îl găsești la 100 Layer Cake-let.

  Pentru decorațiunea asta vei avea nevoie de: foarfece, hârtie copiator, acuarele, pensule, sfoară și ramuri.

  6. Decorațiuni pentru Paște cu ouă albe și desenate

  p

  Cumpără ouă cu coaja alba și cu un marker negru desenează ochi, nas și gură pe fiecare ou. Lipește pe capul micuțelor flori uscate și pune-le ca decorațiuni la masa de Paște într-un coș cu material textil.

  Pentru decorațiunea asta vei avea nevoie de: ouă cu coaja albă, pistol pentru lipit, marker negru, flori uscate.

  7. Vază pictată cu auriu

  p

  Ce ar fi o masă de Paște fără o vază cu flori? Poți folosi un borcan sau o vază transparentă pentru proiectul ăsta DIY. Vopsește cu culoare acrilică aurie fie doar pe jumătate, sau fă modelul din Imagine. Lipește la mijloc bandă din hârtie și vopsește recipientul cu vopsea. Va fi nevoie de doua sau trei straturi ca să fie uniformă culoarea. După ce s-a uscat, dezlipește banda și decorează cu ce flori dorești.

  Pentru decorațiunea asta vei avea nevoie de: vază sau borcan transparent, vopsea acrilică aurie, pensulă, bandă adezivă din hârtie.

  8. Rafturi cu ouă de Paște

  p

  Adună toate suporturile pentru ouă și fă un aranjament pascal pe un raft. Poți să-ți faci niște suporturi pentru ouă din cofraje vopsite sau să folosești hârtii pentru brioșe în care să pui decorațiunile. Pentru proiectul ăsta lasă-ți imaginația să se desfășoare și improvizează după bunul plac.

  9. Flori din hărtie creponată

  p

  Dacă te întristează să vezi flori rupte în buchete, atunci încearcă un buchet din flori făcute din hârtie creponată. Vor rezista odată cu trecerea timpului și le vei putea folosi ca decorațiuni și după ce trece Paștele. Pentru tutorial urmează pașii de la The House That Lars Built.

  Pentru decorațiunea asta vei avea nevoie de: hârtie creponată, fir metalic, pistol cu lipici, vopsea spray, licheni stabilizați.

  10. Decorațiuni pentru Paște: cuib pentru masă

  p

  Dacă ai invitați la masa de Paște, uite o idee simpatică de decorațiune pentru masă. Leagă în formă circulară crenguțe și prinde de forma creată cu ajutorul unei sârme bucăți de paie decorative. Poți pune în cuib și câteva pene pentru extra impact. La final, pune în fiecare cuib un ou cu numele invitatului scris cu un marker.

  Pentru decorațiunea asta vei avea nevoie de: creguțe, fir metalic, paie decorative, ouă, marker.

  11. Suporturi pentru lumânări vopsite ombre

  p

  Suporturile albe pentru lumânări de la Ikea sunt foarte cool, dar le poți transforma pentru masa de Paște cu vopsea spray. Pur și simplu pulverizează vopsea pe partea superioară și lasă-le să se usuce. Dacă ai curte, fă procedeul ăsta afară ca să nu pătezi prin casă cu vopsea. Sau pune pe o masă folie ca să protejezi obiectele din jur și nu sta foarte aproape de vaporii de vopsea când pulverizezi.

  Pentru decorațiunea asta vei avea nevoie de: suporturi lumânări Ikea, vopsea spray.

  13. Ouă de Paște cu model botanic

  p

  Trendul botanic de design interior nu trebuie să lipsească nici de la masa de Paște. Dacă îți place să pictezi și ai mai mult timp la dispoziție, vopsește niște ouă artificiale cu vopsea acrilică ca decorațiuni pentru Paște. Este un proiect mai migălos, dar nu e musai să reproduci aceleași modele ca în imaginea de mai sus, ci poți improviza în funcție de gusturi și îndemânare.

  Pentru decorațiunea asta vei avea nevoie de: ouă din polistiren, culori acrilice și pensule.

  14. Buchet din ramuri de cireș înflorit.

  p

  Cireșii înfloriți sunt vestitorii ai primăverii, deci dacă ai în curte un cireș, taie câteva ramuri înflorite și pune-le în vaze vintage și în borcane cu apă pe masa de Paște. Dacă îți place stilul farmhouse, ăsta e un mod minunat să-ți decorezi casa de sărbătorile pascale.

  Pentru decorațiunea asta vei avea nevoie de: vază cu aspect vintage și ramuri de cireș înflorite.

  Decorațiuni pentru Paște vază
  (Vază ceramică, The Home, 195 lei)

  15. Cuib de Paște

  p

  Uite o alternativă simpatică la coronița pentru ușă. Pune într-un cuib făcut din vreascuri, un bulb de floare încolțit (dacă nu ai deja în ghivece, renunță la el și folosește mai multe ouă), iarbă decorativă și un ou fals de prepeliță. Fixează ingredientele cu lipici de baza cuibului și agață-l cu sfoară de ușă sau într-un cui pe perete.

  Pentru decorațiunea asta vei avea nevoie de: ouă din polistiren pestrițe, bulb de floare încolțit, iarbă decorativă, pistol de lipit, cuib din vreascuri și sfoară.

  16. Crin din hârtie în ghiveci

  p

  O altă decorațiune demnă de trendul botanic este crinul făcut din hârtie, plantat în ghiveci. E o decorațiune care îți va înfrumuseța casa o perioadă lungă de timp și nici nu vei avea grija udatului, fiind artificială. Urmează pașii din tutorialul de la The House Lars Built pentru crinul din hârtie.

  Pentru decorațiunea asta vei avea nevoie de: un ghiveci, burete pentru flori, licheni stabilizați, hârtie creponată, fir metalic, foarfecă.

  17. Aranjament cu floarea miresei

  p

  Dacă nu ai mult timp la dispoziție și ai vopsit deja ouă în culori pastelate, uite un aranjament pe care îl poți face cât ai zice „Hristos a înviat!” Pune într-un coș din sârmă de metal ouăle colorate și deasupra un buchet din floarea miresei.

  Pentru decorațiunea asta vei avea nevoie de un coș din metal, ouă colorate și un buchet din floarea miresei.

  18. Șervete în formă de cap de iepure

  p

  Surprinde-ți familia și prietenii la masa de Paște cu șervete împăturite sub formă de cap de iepure cu urechi. Vei distra cu siguranță și copiii care nu se vor mai sătura să se joace cu iepurașii. Pentru instrucțiuni pas cu pas, uite un tutorial care te va învăța cum să faci rapid aranjamentul.

  Pentru decorațiunea asta vei avea nevoie de un prosop de bucătărie simpatic și îndemânare.

  19. Explozie de lalele

  p

  Cu un buchet imens de lalele n-ai cum să dai greș, iar dacă astea sunt florile tale preferate, atunci nu mai sta pe gânduri. Cumpără cât mai multe lalele și pune-le într-o găleată din metal cu apă. Poți pune aranjamentul pe un scaun sau pe o măsuță.

  Pentru decorațiunea asta vei avea nevoie de un buchet de lalele și o găleată decorativă din metal.

  Decorațiuni pentru Paște
  (Găleată decorativă, Vintage Time, 50,60 lei)

  20. Scoate mileurile de la naftalină

  p

  Nu vrei să folosești o față de masă? Ce-ai zice de un aranjament cu mileuri? Dacă ai prin dulap un set de mileuri de la bunica, acum e momentul să le folosești, fără să arate kitsch. Pune-le de-a lungul unei mese din lemn pe centru pentru un look farmhouse și rustic.

  21. Suport pentru ouă cu nume

  p

  Niște suporturi din hârtie pentru ouă pot să anime farfuriile pentru aperitive. Fă un cerc din carton care să aibă diametrul părții de jos a oului și apoi taie o fâșie de hârtie de aceeași lățime. Înfășoară fâșia peste suport și lipește marginile. Apoi notează numele invitaților cu un marker sau cu o cariocă.

  Pentru decorațiunea asta vei avea nevoie de: o coală din carton, hârtie albă, foarfece, lipici pentru hârtie și un marker.

  22. Pinata cu ouă de Paște

  p

  Uite o decorațiune cu care se vor distra de minune copiii. Fiindcă este o decorațiuni migăloasă, implică-i și pe cei mici în proces. Vei putea agăța decorațiunile oriunde prin casă, pentru pete de culoare vesele. Pentru instrucțiuni pas cu pas, urmărește tutorialul de la Oh Happy Day.

  Pentru decorațiunea asta vei avea nevoie de: baloane mici, bucăți de ziar, aracet, hârtie creponată, foarfecă și panglică colorată.

  23. Prosoape de masă din fețe de pernă vintage

  p

  Ai fețe de pernă vintage și nu le mai folosești? Transformă-le în șervete pentru masă. Dacă ai mașină de cusut, taie bucăți din fața de pernă și fă-le tiv ca să nu se deșire. Dacă nu ai mașină sau timp să tivești de mână materialul, poți trage o fugă până la o croitorie. Vor fi gata destul de rapid, deci probabil că vei putea să le ridici chiar în aceeași zi.

  Pentru decorațiunea asta vei avea nevoie de ață și ace (dacă nu ai mașină de cusut) și niște fețe de pernă vechi.

  Decorațiuni pentru Paște set cusut
  (Set accesorii pentru cusut, eMag, 30,90 lei)

  24. Ghirlandă cu iepurași

  p

  Nu putem vorbi de decorațiuni DIY dacă nu includem și ghirlandele. De Paște poți face o ghirlandă din formă colorate. Găsești modele de printat și tutorialul la Lady and the Blog.

  Pentru decorațiunea asta vei avea nevoie de hârtie decorativă cu diverse modele, foarfece și sfoară.

  25. Bol în formă de cap de iepure

  p

  Ce zici de un bol din lut în formă de cap de iepure în care să pui bomboane pe masă? Sau poți pune în el ouă micuțe din ciocolată. Nu te gândi că fiind de lut, e greu de făcut, fiindcă procesul nu va dura mai mult de o oră. Urmărește tutorialul în imagini pas cu pas la Alice + Lois. Tot din lut mai poți încerca și suporturile de lumânări făcute de Lovedeco.

  Pentru decorațiunea asta vei avea nevoie de: lut alb cu uscare la aer, un bol rotund, un sucitor, cuțit și marker negru.

  Produsele din acest articol au fost selectate de echipa Lovedeco în mod independent, iar prețurile afișate sunt valabile la data publicării.

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  25 decorațiuni pentru Paște pe care le poți face cu textile, flori și ouă