Smart ideas

DIY: 15 decorațiuni super simpatice pentru masa de Paște

publicat pe 16 apr. 2020

  Paștele și proiectele DIY merg mână în mână. De la vopsirea și pictarea ouălelor – unul dintre cele mai importante obiceiuri pascale – până la decorarea coșulețelor, sunt o mulțime de motive să-ți scoți uneltele și să te apuci de niște decorațiuni DIY pentru masa de Paște. Mai ales acum, când stăm acasă în carantină și ne găsim tot felul de activități și hobby-uri,  ca să treacă timpul mai ușor.

  Uite 15 decorațiuni DIY pe care le poți face acasă, fără să ai nevoie de prea multe, adunate din ideile celor de la Good House Keeping. Partea cea mai faină e că unele dintre ele merg păstrate și după terminarea sărbătorilor pascale.

  1. Copac de Paște cu ouă colorate

  Copacul cu ouă de Paște merge pus pe masă sau chiar pe un raft

  Pentru decorațiunea asta ai nevoie de niște ramuri, o vază, panglici colorate, ouă decorative (gata colorate sau le poți vopsi tu) și lipici. Ramurile le poți aduna de prin grădină sau din curtea blocului sau fă comandă la o florărie. Pune ramurile într-o vază stabilă. Taie o bucată din panglică, câțiva centimetri, în funcție de cât de jos vrei să atârne ouăle. Pune o picătură de lipici pe mijlocul panglicii și așază oul pe ea. Prinde panglica în jurul oului cu un strop de lipici. Lasă oul să se usuce și apoi agață-l pe ramură și taie excesul de panglică. Ca să consumi mai puțină panglică, măsoară lungimea pentru primul ou agățat și taie aceeași dimensiune pentru următoarele.

  2. Trenulețul ouălor colorate

  p

  Cum ouăle colorate sunt vedetele meniului de Paște, ce-ai zice dacă ar fi și piesa centrală decorativă a mesei pascale? Măsoară lungimea mesei cu un centimetru și apoi taie capacul cofrajelor pentru ouă. Folosește câte cofraje sunt necesare ca să umple lungimea mesei. Pune ouăle colorate în ele, aranjate cromatic după bunul plac. Dacă nu te simți inspirată, pune culorile pe diagonală ca în imagine.

  3. Vază îmbrăcată în iută

  O decorațiune DIY care te va încânta și după teminarea sărbătorilor pascale

  Vaza asta este perfectă pentru orice buchet de primăvară. Taie o bucată de iută cât să cuprindă circumferința unei vaze simple din sticlă. Decorează iuta cu x-uri din ață colorată la bază și/sau la capătul superior. Dacă te simți și mai creativă, poți face și alte modele, ca cele pe care le făceam când eram copii, pe etamină. Lipește apoi iuta decorată de vază cu lipici, la îmbinarea capetelor de material. Vaza asta va arăta grozav și vara, cu flori de câmp uscate.

  4. Coroană decorativă cu coji de ouă

  Rezervă-ți mai mult timp pentru realizarea coroniței, fiindcă e mai migăloasă

  Deși stăm acasă și nu avem invitați la masa de Paște, să ne decorăm ușa casei cu o coroniță DIY ne va înveseli. În plus, o poți agăța pe interiorul ușii sau chiar pe perete. Necesită mai mult timp și este puțin mai migăloasă de realizat decât restul de decorațiuni DIY, dar vei fi atât de încântată de rezultatul final, încât toată truda va merita. Ai nevoie de o coroană din spumă, o panglică colorată, coji de ouă (alternează și cu ouă de prepeliță pentru contrast), pene, frunze și flori uscate, dar poți folosi orice te inspiră. Lipește elementele decorative cu lipici și creează modelul care-ți place. Lipește-le cât mai aproape unele de altele, ca să umpli tot spațiul coroanei. Și lasă puțin loc în partea superioară ca să poți lega panglica cu care o vei agăța.

  5. Ghiveci cu iarbă pentru ouă colorate

  Ghiveciul cu ouă colorate aduce primăvara pe masa ta

  Un suport grozav pentru ouă, care va face masa de Paște să arate super fresh, este ghiveciul cu iarbă. Poți pune la încolțit niște grâu într-un ghiveci cu pământ de flori, sau poți folosi iarbă decorativă artificială. Dacă vrei totuși ceva natural și nu poți aștepta să încolțească grâul poți comanda iarbă decorativă naturală. Alege un ghiveci lung ca să încapă cât mai multe ouă colorate.

  6. Suport pentru pahare din iută

  Suporturile pentru pahare se potrivesc cu vaza îmbrăcată în iută

  Decorațiunea asta se va potrivi cu vaza îmbracată în iută și este o variantă foarte bună de upcycling. Din materialul rămas taie pătrate, iar cu ajutorul unui ac scoate câteva fire de pe margine ca aibă o textură de mici ciucuri. Poți coase modele cu ață colorată, întocmai ca la vază. Imaginează-ți ce bine vor arăta paharele pe aceste suporturi, asortate cu vaza din centrul mesei.

  7. Suporturi pentru lumânări

  Folosește cojile de la ouăle sparte ca suport pentru lumânări

  Atunci când fierbem și vopsim ouă, unele se crapă. Decojește-le cu grijă în așa fel încât să-ți rămână câteva jumătăți. Le poți folosi pe post de suporturi pentru lumânări de tip pastilă. Pune-le pe masa de Paște și bucură-te de lumina din cojile colorate.

  8. Ouă cu „zahăr”

  Ouăle astea sunt doar decorative, nu le mânca

  Când vopsești ouăle, păstrează câteva pe care să le decorezi cu zahăr. Cu o pensulă dă jumătate de ou colorat cu lipici lichid și apoi pune-l într-un gol cu pudră cu sclipici alb iridiscent. După ce s-a uscat complet, fă aceeași operațiune și pentru cealaltă parte a oului. Dacă vrei niște ouă și mai cool, folosește direct sclipici în diverse culori. Nu uita totuși că sclipiciul face multă mizerie, așa că fă asta deasupra unei planșe și dă cu aspiratorul după ce ai terminat, ca să nu-l împrăștii prin toată casa. Ai grijă, ouăle date cu sclipici vor fi doar decorative, nu le mânca.

  9. Coroniță pentru masă

  În coronița din cofraje poți servi ouă și bomboane și o poți decora cu flori

  O altă decorațiune DIY pentru masa de Paște este coronița suport din bucăți de cofraj de ouă. Taie bucăți de câte patru spații pentru ou din cofraj și vopsește-le în alb cu acrilic. Lasă-le să se usuce complet și apoi aranjează-le în formă de coroniță în centrul mesei. Decoreaz-o cu ouă colorate, flori și bomboane.

  10. Decorațiune cuib pentru farfurie

  Cei mici vor fi încântați de cuibul din tăieței

  Nu doar masa merită decorată, ci și farfuriile. Dacă ești mămă, copii tăi vor adora această decorațiune. Pentru aperitiv, fă un cuib în centrul farfuriei dintr-o mână de tăieței în care să așezi un ou colorat. Completează look-ul cu un buchet de flori colorate.

  11. Decorează-ți rafturile cu ouă colorate

  Și rafturile merg decorate de Paște

  Rafturile sunt unele dintre cele mai decorate locuri ale casei, așa că ocupă-te și de ele de Paște. Pune ouă colorate și decorate diferit în suporturi. Poți folosi pe post de suporturi chiar și hârtie pentru brioșe sau ghivece mici. De fapt, folosește orice îți place și poate susține un ou.

  12. Grădină din plante în centrul mesei

  O decorațiune DIY pentru iubitoarele de plante

  Dacă ești pasionată de plante și ai deja o colecție drăguță acasă, poți să faci un aranjament grozav pentru masa de Paște. Pune cactușii suculenți, plantele și florile în ghivece colorate pe un suport supraetajat pentru tort, dar și în jurul lui. Include în aranjament și ouă colorate și buchete de flori. Când faci decorațiuni DIY pentru masa de Paște gândește-le în așa fel încât dacă elimini elementele pascale, cum ar fi ouăle, să meargă refolosite și după terminarea sărbătorilor. Asta este una dintre ele.

  13. Ghirlandă cu ouă

  Adaugă un plus de culoare pereților cu ghirlanda cu ouă

  Pentru decorațiunea asta poți folosi bucăți cartonate din cataloagele de prezentare a vopselelor pentru pereți sau poți să colorezi bucăți de carton decupate în formă ovală. Lipește o sfoară de spatele fiecărei forme cu ajutorul bandei adezive. Măsoară, înainte să te apuci de lucru, spațiul unde vrei să atârni ghirlanda ca să știi de câte forme de ouă vei avea nevoie.

  14. Vaze din ouă

  Acum poți să folosești oglinda veche ca să-ți faci o decorațiune DIY cu ouă

  Dacă ai o oglindă veche pe care vrei să o recondiționezi, ăsta este momentul. Ea va servi pe post de suport pentru micile vaze din ouă. Folosește câte ouă încap pe oglindă. Ciobește capul oului cu grijă și scurge conținutul. Lipește oul de oglindă cu ceară fierbinte. Fă același procedul cu restul de ouă, pune puțină apă în ele și apoi decorează cu florile preferate.

  15. Suport pentru flori din borcane

  Realizarea decorațiunii ăsteia poate să fie chiar gratis, dacă ai câteva borcane și sfoară

  Una dintre cele mai simple decorațiuni DIY pentru masa de Paște este suportul pentru flori din borcane. În plus, dacă ai câteva borcane identice și niște sfoară de cânepă sau colorată, e o decorațiune care nu costă nimic. Nu trebuie decât să legi borcanele cu sfoară și să pui în ele apă și florile dorite.

  Surse foto: Good House Keeping și Shutterstock

  Subscribe
  Notify of
  guest
  1 Comment
  Oldest
  Newest Most Voted
  Inline Feedbacks
  View all comments
  Rafal
  3 years ago

  inspiratii frumoase

  icon

  DIY: 15 decorațiuni super simpatice pentru masa de Paște