DIY

Cum să ai un decor perfect pentru masa de Paște cu un proiect DIY simplu: lumânări în coji de ouă

publicat pe 20 apr. 2022

  Intenționezi să gătești ceva de Paște care să aibă în compoziție ouă? Perfect! Înseamnă că ai asigurată materia primă pentru un proiect DIY care să îți înveselească masa de sărbători. Mai ai nevoie de câteva lumânări pastilă și, opțional, de câteva picături de ulei esențial, și te poți apuca de treabă. Probbabil ai ghicit deja despre ce proiect vorbim: lumânări parfumate în coji de ouă.

  Uite cât de simplu sunt de făcut.

  Lumânări în coji de ouă, materialele necesare și pașii de urmat:

  • 4,5 ouă;
  • 5 lumânări pastilă;
  • uleiul esențial preferat (opțional);
  • un carton de ouă;
  • un vas în care să topești ceara.

  Primul pas este să spargi ouăle și să pui cojile deoparte. Spală-le ușor, sub jet de apă rece, și usucă-le apoi cu un prosop de hârtie. Gălbenușurile și albușurile pot fi folosite fără probleme la diverse preparate, așa că te sfătuim să le păstrezi în frigider.

  lumânări în coji de ouă
  Folosește lumânări pastile sau lumânări obișnuite albe pentru acest proiect. Adaugă câteva picături de ulei esențial pentru o aromă deosebită.

  În continuare, ne vom ocupa de ceară. Îndepărtează cu grijă învelișul metalic al lumânărilor, încercând să recuperezi fitilul cerat. Vei avea nevoie de el mai târziu. Ca să topești ceara, poți folosi tehnica bain-marie sau, și mai simplu, cuptorul cu microunde. Nu durează mai mult de 5-10 minute.

  ceară lumânări
  Lucrează atent cu ceara topită pentru a evita orice incident neplăcut

  Între timp, așază cojile de ouă într-un carton și fixează cu degetul fitilul cerat. Este important ca ouăle să nu se deplaseze în momentul în care sunt umplute, de aceea suportul cartonat este obligatoriu.

  Toarnă ceară topită în fiecare coajă de ou, având grijă să nu acoperi fitilul. Dacă vrei ca lumânările să fie parfumate, acum este momentul să adaugi câteva picături de ulei esențial, după preferințe.

  De asemenea, îți recomandăm să fixezi fitilul cu o scobitoare sprijinită, în diagonală, de marginile cojii de ou. În caz contrar, există riscul să se piardă în momentul în care torni ceara topită. Într-o jumătate de oră, lumânările ar trebui să fie deja solide și gata de folosit.

  lumanari in coji de oua
  Fitilul rămas de la lumânările pastilă este destul de scurt, ceea ce înseamnă că nu vei putea umple prea mult cojile de ouă
  lumanare DIY
  O decorațiune inspirată din natură, des întâlnită în casele nordicilor.

  Pot fi integrate cu succes în diverse ornamente de Paști. Așază-le în boluri de lemn sau în suporturi speciale și pune-le pe masă de sărbători. Cu siguranță nu vor trece neobservate. O idee ar fi și să le lași în cartonul în care au fost ambalate și să adaugi de jur-împrejur câteva crenguțe și licheni stabilizați. Este genul de decorațiune, inspirată din natură, pe care o vezi adesea în casele nordicilor.

  lumanari in coji de oua
  Un proiect simplu, dar care arată foarte fancy.

  Trucuri pentru un proiect reușit:

  lumanare in coaja de oua
  Poți adăuga și alte elemente naturale, pene, licheni stabilizați etc.
  • Ceara nu trebuie turnată fierbinte în cojile de ou. Există riscul să crape în momentul în care devine solidă.
  • Pentru o lumânare mai mare, îndepărtează doar vârful oului, cu ajutorul unui cuțit. Ține cont de faptul că vei avea nevoie și de un fitil mai lung.
  • Dacă nu reușești să salvezi fitilele din lumânările topite, plasează o comandă online. Le găsești pe diverse site-uri la prețuri accesibile.

  Cost proiect: 20 lei
  Timp de execuție: 40 de minute

  Sursa foto: Alina Iliceanu

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  icon

  Cum să ai un decor perfect pentru masa de Paște cu un proiect DIY simplu: lum�...