DESIGN INTERIOR

7 tendințe inspirate din natură pentru o sufragerie în care să te simți mai zen în 2020

publicat pe 03 ian. 2020

  Sunt zile în care tot ce îți dorești e să stai în casă și să petreci niște timp cu tine. Poate să-ți gătești ceva bun, să te uiți la un film, sau pur și simplu să nu faci nimic. Designerii de interior înțeleg din ce în ce mai bine această nevoie devenită trend și se lasă inspirați de culorile și materialele din natură ca să creeze o sufragerie zen.

  Multe plante puse în colțurile camerei și pe rafturi aduc un aer sălbatic spațiului, iar materialele naturale precum ratanul și iuta permit luminii să pătrundă în locuință. Dacă vrei să integrezi o parte din frumusețea de afară în casă, ține cont de aceste șapte tendințe inspirate din natură pentru o sufragerie în care să te simți zen în 2020, conform celor de la Apartment Therapy.

  1. Mobilă din ratan

  Mobilă ratan
  (GAMLEHULT, taburet cu depozitare din ratan, Ikea, 299 lei)

  Trendul mobilei din ratan și a finisajelor din bambus ia din ce în ce mai multă amploare și în spațiile interioare, nu doar în cele exterioare. Nu-i nevoie să îți schimbi tot mobilierul din sufragerie, poți doar să combini mobila clasică cu câteva piese din ratan, ca să te simți mai aproape de natură. Aceste piese oferă textură spațiului fără să-l aglomereze vizual, iar designerii de interior preconizează că nu se vor demoda prea curând.

  2. Culori pământii

  Culori pământii
  (Aceste culori vor oferi spațiului un look sofisticat)

  Din ce în ce mai mulți oameni își vopsesc camerele în nuanțe pământii, cum ar fi maro, muștar, verde închis sau roșu de teracotă. Oricare dintre aceste culori vor oferi spațiului un look sofisticat și bogat. Dacă decizi să-ți vopsești pereții într-o culoare închisă, asigură-te că ai o cameră suficient de luminată, ca să echilibrezi intensitatea. Sau poți să te bucuri de atmosfera de „peșteră” creată într-o cameră întunecată, dacă e pe gustul tău.

  3. Combinații din lemn

  Combinații din lemn
  (Poți să ai mobilă din lemn în nuanțe și texturi diferite)

  Cine spune că nu poți să ai mobilă din lemn în nuanțe și texturi diferite în aceeași cameră? Au apus vremurile în care totul trebuia să fie asortat, așa că nu te mai chinui să creezi un look cu piese din același set. Ia ca exemplu sufrageria din fotografie. Biroul și biblioteca sunt din lemn, dar au altă culoare și finisaje. Masa de cafea este vopsită în alb și arată ca o cutie din lemn cu roți. Pe timpuri, un astfel de aranjament ar fi fost tabu, dar uite ce bine arată în camera asta!

  4. Cristale și pietre

  Cristale și pietre
  (Câteva cristale sau accesorii pot aduce un aer mai relaxat în sufrageria ta)

  Cristalele și pietrele nu sunt o noutate, iar dacă le combini cu decorațiuni din lemn sufrageria ta va fi una plină de energii bune. Chiar dacă nu crezi în puterea cristalelor și a pietrelor, trebuie să recunoști că arată foarte bine. Ceva mic și simplu precum câteva cristale sau accesorii pot aduce un aer mai relaxat, potrivit pentru o sufragerie zen.

  5. Motive naturale

  Motive naturale
  (Aceste decorațiuni aduc un pic din natură în casa ta)

  Elementele din natură, precum frunzele și păsările au luat cu asalt accesoriile decorative. Poți să aduci acest stil în sufragerie cu ajutorul unui tapet cu frunze sau unei veioze cu picior din lemn. Dacă atunci când te uiți pe geam vezi natură, ai noroc. Pentru restul au fost create o gamă largă de decorațiuni, care reușesc să aducă un pic din natură într-o casă.

  6. Plante

  Puterea plantelor
  (Puterea plantelor într-o amenajare e de necontestat)

  Plantele sunt la mare căutare în ultima vreme, iar acest trend nu pare să plece nicăieri, ci din contră. Din ce în ce mai mulți oameni își transformă casele în niște mici jungle, iar puterea plantelor într-o amenajare e de necontestat. Însă înainte să te bagi în toată nebunia asta, documentează-te și află care sunt plantele potrivite spațiului tău și cât de responsabilă ești pregătită să fii.

  7. Materiale naturale

  Texturi naturale
  (Texturile naturale reușesc să creeze un spațiu relaxat și cald în locuință)

  Texturile naturale sunt tot mai des folosite în amenajările interioare, pentru că reușesc să creeze un spațiu relaxat și cald, mai ales atunci când sunt alese în culori neutre, precum crem, bej sau gri. Covoarele din fibre naturale sunt accesorizate cu plante și măsuțe de cafea realizate din trunchiuri de copac. Trendul ăsta nu este valabil doar în materie de covoare și mobilă, poți adăuga o lustră cu elemente lemnoase ca să oferi un look natural tavanului.

   

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  icon

  7 tendințe inspirate din natură pentru o sufragerie în care să te simți mai...