DESIGN INTERIOR

9 piese din casele bunicilor care sunt din nou la modă

  După ce stilul granny (bunicuță) a cucerit lumea modei – rochițele cu imprimeuri și flori pe care le purtau bunicile noastre au fost verile trecute la mare căutare- , acesta își face loc și printre tendințele designului interior. Decorațiuni vintage precum pick-up-ul, păturile matlasate, plantele artificiale și husele pentru mobilier au reapărut în sufrageriile oamenilor.

  Indiferent că le numești granny, vintage sau retro, elementele cu aspect învechit reușesc să dea un aer aparte unei locuințe moderne. Așa că nu-i de mirare că decorațiunile de pe timpuri, din casele bunicilor, au devenit din nou cool.

  Cei de la Apartment Therapy prezintă care sunt lucrurile din casele bunicilor din nou la modă, ca data viitoare când îi vizitezi să nu pleci cu mâna goală. Ori poți merge prin târgurile de vechituri, unde îți garantăm că vei găsi niște comori.

  1. Plantele artificiale

  decorațiuni vintage
  Dacă știi cum să le alegi, plantele și aranjamentele artificiale dau un aer elegant casei tale

  Imaginează-ți cum ai reacționa dacă ai primi cadou un buchet de flori artificiale. Probabil ai strâmba puțin din nas, dar nu uita că 2020 e anul schimbării, așa că încearcă să think outside the box.

  Moda plantelor artificiale pare să fi revenit în forță, iar din ce în ce mai mulți producători creează versiuni cât mai realiste ale celor mai comune plante de apartament. Avantajul principal al unei plante false e că nu moare. Dezavantajul e că s-ar putea să coste mai mult decât o plantă naturală, dar o vei avea pentru totdeauna. Și da, plantele din plastic adună praful, dar sunt ușor de curățat cu o lavetă când faci curățenie. Pentru un design mai personalizat, poți să alegi niște aranjamente care să se potrivească cu stilul casei tale.

  2. Pături matlasate

  Pătură matlasată
  Pe fotolii, canapele sau lângă, într-un cos, păturile matlasate se văd bine oriunde

  Păturile și pilotele matlasate sunt și ele sunt din nou la modă, iar cele mai recente modele sunt inspirate din modelele handmade de pe timpuri. În magazinele pentru casă găsești o mulțime de modele cu printuri diferite, de la cele florale la unele cu desene. Le poți pune pe fotolii sau pe canapele sau într-un coș lângă păturile de lână, pentru momentele friguroase. Merg la fel de bine și peste pat, ca să creezi mai multe texturi în combinație cu așternuturile.

  3. Materiale textile cu flori

  Canapea cu motive florale
  Motivele florale, din nou în trend

  Materialele cu motive florale au fost în vogă în anii ‘90, când lumea modei era obsedată de conacele englezești și cabanele pitorești. Stilul nu s-a demodat niciodată complet, dar acum e din nou cool. Dacă te atrage acest stil, îți poți lua pentru casă așternuturi pentru pat, draperii sau mobilier cu material cu imprimeu floral.

  4. Perne decorative rotunde

  pernuță de catifea

  Aceleași perne rotunde din catifea care erau în saloanele bunicilor sunt din nou la modă și se potrivesc de minune în sufragerie sau în dormitor. Adaugă câteva perne rotunde printre cele pătrate pentru un look retro.

  5. Huse pentru canapea

  husa pentru canapea

  În lista cu decorațiuni vintage revenite în trend găsim și husele pentru canapele, care erau la modă în anii ‘80, când orice canapea veche arăta (aproape) ca nouă, cu husa potrivită. Dar volanele de la bază nu arătau prea bine și s-au demodat în timp. Acum, husele pentru canapea au primit o a doua șansă și vin în multe modele. Când ai chef de o mică modificare în casă, o husă pentru canapea va oferi sufrageriei un look nou.

  6. Draperii cu mărgele

  Perdele cu mărgele
  Draperia cu mărgele ar trebui să fie următorul tău proiect DIY draperia cu mărgele ca proiect DIY

  Adu un aer hippie în sufragerie cu ajutorul unei draperii cu mărgele pentru ușă. Dacă ai animale de companie s-ar putea sa fie cam dificil să abordezi stilul ăsta, dar asta nu ar trebui să te împiedice să încerci. Nu sunt foarte scumpe, deci le poți înlocui cu ușurință dacă se strică sau poți să-ți faci tu draperia cu mărgele ca proiect DIY.

  7. Covoare rustice

  covor rustic
  Covor LOHALS, Ikea – 299 lei

  Bunicii aveau covoare din iută încă de pe la finalul anilor ‘60 și ‘70. Poate că le-ai văzut și tu în copilărie când mergeai în vizită. Astăzi, un covor rustic se potrivește de minune în stilul scandinav și minimalist. Covoarele rustice completează șirul de decorațiuni vintage care nu par să se demodeze vreodată.

  8. Oglinzi mari

  amenajare apartament
  Oglinda, elementul cheie atunci când vrei să faci un spațiu să pară mai mare

  Oglinzile mari nu s-au demodat propriu zis niciodată, ci mai degrabă modul în care erau integrate în designul locuințelor. Pe timpuri, în casele bunicilor era o înghesuială de mobilă, covoare, tablouri și oglinzi voluminoase, iar asta făcea o cameră să pară sufocantă. În prezent, majoritatea oamenilor abordează un stil mai minimalist și aerisit. Oglinzile, în acest caz, merg de minune fiindcă măresc vizual chiar și o cameră mică. Regula de care trebuie să ții cont este să nu pui oglinda într-o cameră aglomerată, fiindcă în ea se vor reflecta toate lucrurile și va arăta și mai înghesuită.

  9. Pick-up și discuri pe vinil

  decorațiuni retro
  Un element de decor care se potrivește în aproape orice amenajare

  Pick-up-urile, pe lângă utilizarea lor muzicală, arată bine și se potrivesc în orice decor. Sunt o mulțime de modele noi pe piață pentru toate gusturile, dar nici cele vintage și din târgurile de vechituri nu sunt de neglijat. După ce ai găsit pick-up-ul ideal, nu-ți mai rămâne decât să-ți iei câteva viniluri și să-ți chemi prietenii acasă pentru o audiție muzicală nostalgică. E una dintre acele decorațiuni vintage care-ți ia ochii și face o pereche excelentă împreună cu o mașină de scris veche.

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  icon

  9 piese din casele bunicilor care sunt din nou la modă